Tort de ciocolată cu nucă de cocos – bun de te lingi pe degete!

Tortul de ciocolata cu nuca de cocos arata minunat si are un gust delicios. Este atat de bun incat nu te poti satura cu o singura felie. Daca se apropie ziua ta de nastere sau pur si simplu vrei sa-ti incanti papilele gustative cu un desert gustos, incearca aceasta reteta.

Ingrediente pentru crema:

  • 1l lapte, 1 plic budinca de vanilie
  • 60 gr amidon de porumb, 8 linguri zahar
  • 100 gr nuca de cocos, 10 gr gelatina
  • 300 ml smantana pentru frisca

Ingrediente pentru aluat:

  • 2 albusuri, 60 gr zahar
  • 10 gr faina de grau, 10 gr amidon de porumb
  • 10 gr pudra de cacao, 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingura ulei floarea soarelui, 1 lingura lapte
  • 1 lingura rom

Ingrediente pentru umplutura:

  • 150 ml smantana pentru frisca
  • 100 gr ciocolata neagra

Mod de preparare:

Pentru inceput ne vom ocupa de aluat. Folosind un mixer batem albusurile spuma si adaugam treptat zaharul. Oprim mixerul si adaugam faina de grau, amidonul de porumb, praful de copt si pudra de cacao. Amestecam usor cu o lingura de lemn.

Turnam apoi in fir subtire uleiul, laptele si romul. Amestecam si impartim aluatul obtinut in trei. Tapetam o forma rotunda (24 cm) cu hartie de copt si turnam o parte din aluat. Bagam tava in cuptorul preincalzit la 160 grade pentru aproximativ 15 minute.

Cand aluatul s-a copt, il scoatem din cuptor si-l lasam la racit. Coacem in acelasi mod si celelalte 2 blaturi.

Acum ne putem ocupa de crema. Amestecam budinca in putin lapte. Punem laptele ramas intr-o cratita pe foc, iar cand incepe sa fiarba adaugam budinca, amidonul de porumb si zaharul.

Amestecam pana obtinem o budinca groasa. O luam apoi de pe foc si o lasam sa se raceasca. Batem smantana lichida cu un mixer pana obtinem o frisca ferma. Adaugam frisca in budinca, gelatina si fulgii de nuca de cocos. Impartim crema obtinuta in 3.

Incalzim 150 ml frisca lichida si adaugam in ea ciocolata rupta in bucati. Amestecam usor pentru a se dizolva ciocolata. Impartim frisca cu ciocolata in 3.

Pentru a asambla prajitura, intindem un blat de cacao pe o tava plata. Aplicam un strat de frisca cu ciocolata, adaugam un strat de crema de nuca de cocos si acoperim cu al doilea blat. Adaugam din nou un strat de frisca cu ciocolata, un strat de crema si acoperim cu ultimul blat.

Peste acesta, punem un strat de frisca cu ciocolata si, la final, crema de nuca de cocos. Decoram tortul dupa propria imaginatie. Punem tortul la frigider pentru cateva ore dupa care il taiem felii. Pofta buna si spor la gatit!