Printeaza
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
rețetă tocăniță de ciuperci cu smântână

Rețetă tocăniță de ciuperci cu smântână


  • Autorul: Mara Marin
  • Timp Total: 1 oră 10 minute
  • Servire: 4 porții 1x

Descriere

Transformă orice ciuperci într-o delicatesă cu rețeta mea de tocăniță de ciuperci cu smântână! Un preparat gustos, savuros și ușor de realizat.


Ingrediente

Scaleaza

Pentru fierbere

500 de grame de ciuperci de pădure crude

1 ceapă

1 legătură de pătrunjel

Pentru tocăniță

500 de grame de ciuperci fierte

1 ceapă mare (100 de grame)

34 căței de usturoi zdrobiți

250 de ml de smântână lichidă

150 de grame de smântână 30%

25 de grame de unt

10 grame de făină (1 lingură rasă)

23 lingurițe de sare

1 linguriță de piper alb

1 legătură de pătrunjel

½ legătură de mărar


Instructiuni

  1. Ciupercile se curăță și se spală de impurități, iar dacă sunt proaspete se fierb 30-40 de minute în apă rece alături de ceapă și pătrunjel.
  2. Când ciupercile sunt fierte, se scurge apa, iar ele se pun într-un castron încăpător cu apă rece. Se lasă 2-3 minute în apa rece, iar apoi le scurgem bine de tot.
  3. Într-o oală se înginge o lingură de ulei și se pune la călit ceapa tăiată cubulețe mărunte. Ceapa se va găti până când este moale.
  4. Adăugăm 3 căței zdrobiți de usturoi și 25 de grame de unt. Lăsăm totul la foc 1 minut și adăugăm lingura rasă de făină. Rumenim bine făina pentru 3-4 minute, la foc mărunt pentru a nu arde untul.
  5. Adăugăm ciupercile împreună cu 2 lingurițe de sare. Amestecăm și adăugăm 250 de ml de smântână lichidă. Lăsăm totul să fiarbă 10 minute, iar apoi adăugăm 150 de grame de smântână grasă.
  6. Se adaugă o linguriță de piper alb și se potrivește de sare dacă mai este nevoie. Tocănița se mai fierbe încă 5 minute, iar la final, după ce am stins focul, se adaugă pătrunjelul și mărarul tocate mărunt.
  7. Dacă îți place usturoiul la fel de mult cum îmi place mie, tot la final mai poți adăuga un cățel de usturoi zdrobit pentru mai multă savoare.
  8. Tocănița de ciuperci se servește caldă, alături de mămăligă proaspătă, fierbinte.
  • Timp de preparare: 20 minute
  • Timp de gătire: 50 minute
  • Categorie: Prânz
  • Bucătărie: Românească

Cuvinte: Tocăniță de ciuperci cu smântână și mămăliguță, Cum să faci tocăniță de ciuperci cu smântână cremoasă, Rețetă vegetariană de tocăniță de ciuperci cu smântână, Tocăniță vegetariană