Tarta cu spanac este un aperitiv minunat pentru orice masă, dar înainte de toate este tare gustoasă și ușor de preparat. De această dată am ales varianta rapidă cu aluat fraged cumpărat, pentru că se reduce substanțial timpul de pregătire, iar gustul este la fel de bun. Cu toate acestea, dacă dorești și ai timpul necesar, poți prepara aluatul de tarta acasă. Vei găsi ingredientele pentru aluatul fraged în rețetă și este relativ simplu de preparat, fiind un aluat clasic.
Această tartă clasică, cu umplutură cremoasă, are un blat delicios, crocant, care complimentează de minune umplutura cremoasă. În plus, te va încânta cu o cantitate sănătoasă de spanac și multă brânză topită. Este o rețetă ușoară pe care o poți servi la brunch, la prânz sau la cină și este, de asemenea, perfectă pentru a fi preparată în avans.
Ingrediente tartă cu spanac
- Aluat pentru tarta sau quiche. Vei avea nevoie de o bază pentru orice tartă. Aluatul fraged este simplu de făcut acasa, sau poate fi cumpărat de la magazin, soluție ideală dacă nu ai prea mult timp la dispoziție.
- Spanac. Am folosit atat spanac proaspăt, cât și congelat. Am ales această variantă pentru mai multă culoare, dar și vitamine în plus
- Brânză telemea. Vei avea nevoie de o brânză sărată, nu proaspătă, dar nici foarte veche, care se fărâmițează ușor.
- Brânză ricotta. Pentru o textură mai cremoasă, am folosit în compoziție brânză ricotta.
- Ouă. Pentru a lega întreaga compoziție vei avea nevoie de 2 ouă mari.
- Ceapă. Ceapa tocată și călită conferă un plus de aromă tartei cu spanac și aromele sale se îmbină minunat cu cele ale spanacului.
Tartă cu spanac – Mod de preparare
Aluatul se întinde într-o tavă pentru tartă și se presează bine, atât pe fundul tăvii, dar și pe margini. Se taie excesul de aluat cu o foarfecă.
Aluatul astfel așezat se înțeapă cu furculița și se acoperă cu hartie de copt, iar peste aceasta punem 2 mâini de boabe de fasole. Coacem aluatul în orb pentru 10 minute la 170 de grade.
În acest timp preparăm compoziția pentru tarta.
Într-o tigaie călim o ceapă până devine translucidă. Adăugăm spanacul proaspăt și spanacul congelat. Potrivim de sare și le călim până când se evaporă toată apa. Lăsăm spanacul și ceapa să se răcorească.
Într-un castron, adăugăm brânza telemea sfărâmată, împreună cu brânza ricotta și 2 ouă. Potrivim de piper și sare – dacă mai este nevoie-, iar apoi amestecăm compoziția bine până când devine omogenă. Peste această compoziție adăugăm spanacul și amestecăm.
Întreaga compoziție se toarnă peste aluatul de tartă și se nivelează cât mai uniform.
Se dă la cuptorul preîncălzit la 170 de grade pentru 40 de minute, sau până când este ușor rumenă la suprafață.
Tarta se lasă câteva minute să se răcească și se garnisește cu mărar. Se servește caldă sau rece.
Printeaza
Rețetă tartă cu spanac
- Timp Total: 1 oră 5 minute
- Servire: 6 – 8 porții 1x
Descriere
Tarta cu spanac este cel puțin la fel de gustoasă ca o veritabilă spanakopita. Este cremoasă, cu o crustă crocantă și va fi un aperitiv minunat pentru orice masă.
Ingrediente
Aluat fraged pentru tartă sau quiche
200 de grame de telemea de vacă
150 de grame de brânză ricotta
2 ouă mari
1 ceapă
300 de grame de spanac proaspăt
150 de grame de spanac congelat
Mărar
Sare și piper
Instructiuni
- Aluatul se întinde într-o tavă pentru tartă și se presează bine, atât pe fundul tăvii, dar și pe margini. Se taie excesul de aluat cu o foarfecă.
- Aluatul astfel așezat se înțeapă cu furculița și se acoperă cu hartie de copt, iar peste aceasta punem 2 mâini de boabe de fasole. Coacem aluatul în orb pentru 10 minute la 170 de grade.
- În acest timp preparăm compoziția pentru tarta.
- Într-o tigaie călim o ceapă până devine translucidă. Adăugăm spanacul proaspăt și spanacul congelat. Potrivim de sare și le călim până când se evaporă toată apa. Lăsăm spanacul și ceapa să se răcorească.
- Într-un castron, adăugăm brânza telemea sfărâmată, împreună cu brânza ricotta și 2 ouă. Potrivim de piper și sare – dacă mai este nevoie-, iar apoi amestecăm compoziția bine până când devine omogenă. Peste această compoziție adăugăm spanacul și amestecăm.
- Întreaga compoziție se toarnă peste aluatul de tartă și se nivelează cât mai uniform.
- Se dă la cuptorul preîncălzit la 170 de grade pentru 40 de minute, sau până când este ușor rumenă la suprafață.
- Tarta se lasă câteva minute să se răcească și se garnisește cu mărar. Se servește caldă sau rece.
Note
Aproape de finalul coacerii, poți adăuga câteva bucățele de telemea sfărâmată pentru decor. Acestea se vor rumeni ușor. Dacă tarta ta se rumenește prea repede, mută tava pe un nivel inferior în cuptor. Viceversa, dacă la finalul coacerii nu ți se pare rumenă, pornește funcția de grill pentru 2-3 minute.
- Timp de preparare: 15 minute
- Timp de gătire: 50 minite
- Categorie: Aperitive
- Bucătărie: Internațională
0 Comentarii