Nu am mâncat niciodată tăiței cu lapte în copilărie și, sinceră să fiu, combinația mi se părea destul de ciudată. Așa că am luat rețeta clasică și am reinterpretat-o pentru a fi pe gustul meu și pentru a oferi ceva mai multe arome decât banala rețetă clasică.
Tăițeii cu lapte sunt delicioși, dar încearcă și rețeta mea de orez cu lapte cremos cu arome bogate și savuroase. Un desert rapid de făcut care se mănâncă și mai rapid 😊.
Descoperă o nouă abordare a clasicilor tăiței cu lapte
Acești tăiței cu lapte sunt chiar speciali. Este o explozie de arome și te vei putea opri cu greu din mâncat. Este un desert bogat, aromat, cu tăieței care își păstrează textura și sunt completați de un lapte aromat, dens, și deosebit de parfumat. Chiar pot să spun cu toată încrederea că este un desert simplu, dar absolut deloc banal.
Să vedem de ce ingrediente vei avea nevoie pentru a prepara acest desert super rapid și tare delicios.
Ingediente tăiței cu lapte
- Tăieței subțiri. Pentru a face această rețetă vei avea nevoie de fidea fină și scurtă. Se găsește la majoritatea magazinelor și nu este deloc scumpă.
- Lapte. Este bine să folosești un lapte cu 3.5% grăsime pentru că vei dori ca la final să obții un sos ceva mai dens. Nu am încercat varianta vegană, dar sunt sigură că ar funcționa foarte bine cu lapte de cocos.
- Smântână pentru frișcă. Smântâna lichidă va oferi un plus de consistență acestui desert, dar și mai multă savoare. Asemenea, pentru un preparat vegan, poți înlocui smântanta de frișcă cu cremă de cocos în aceeași proporție.
- Unt. Vei avea nevoie de puțină grăsime pentru că vom prăji fideaua înainte de a o adăuga în lapte. Îmi place această metodă pentru că oferă un plus de savoare, dar și ajută tăițeii să își păstreze o textură mai fermă.
- Cardamom. Vei avea nevoie de cardamom alb sau verde (cel verde se găsește destul de ușor în supermarket). Cardamomul este un ingredient foarte des folosit în deserturile din orient și din sud-estul Asiei.
- Zahăr. Sau îndulcitorul tău preferat. Poți folosi sirop de arțar sau ștevia pentru a-ți îndulci desertul dacă vrei să reduci consumul de zaharuri rafinate.
- Apă de trandafir. Știu că nu se găsește peste tot și nici nu este foarte ieftină, dar o sticluță îți va ajunge multă vreme și va oferi deserturilor tale o aromă încredibilă.
- Fistic. Tocat grosier și presărat la final, fisticul aduce un plus de textură tăițeilor cu lapte. Poți folosi migdale, sau alte nuci după preferință.
Cum se prepară tăițeii cu lapte
Fierbe laptele – Mai întâi, se încălzește laptele și smântâna pentru frișcă într-o cratiță antiaderentă. Se aduce la fierbere, apoi se reduce la foc mic. (Nu te îngrijora – laptele nu se va lipi atâta timp cât folosești o cratiță antiaderentă).
Prăjește fideaua – În continuare, prăjește fideaua în unt împreună cu păstăile de cardamom timp de aproximativ 5 minute. Culoarea ar trebui să se schimbe semnificativ, fără să se ardă, bineînțeles
Combină – Adaugă fideaua prăjită în laptele care fierbe la foc mic împreună cu zahărul.
Se fierb împreună – Mărește focul și adu amestecul la fierbere. Se amestecă constant timp de 5-6 minute, până când începe să se îngroașe. Este important să oprești fierberea când desertul este mai lichid decât preferi. Odată ce oprești focul și începe să se răcească, se va îngroșa foarte mult.
Garnisește – În cele din urmă, se ornează cu fistic și apă de trandafir.
Printeaza
Rețetă tăiței cu lapte
- Timp Total: 15 minute
- Servire: 2 porții 1x
Descriere
Tăiței cu lapte – o rețetă reinterpretată cu arome bogate și savuroase pentru un desert rapid, dar câtuși de puțin banal. Va fi o bucurie chiar și pentru cei mai mofturoși din casă.
Ingrediente
500 de ml de lapte
200 de ml de smântână pentru frișcă
1 lingură de unt (aproximativ 10 grame)
5 păstăi de cardamom
70 de grame de fidea
30 de grame de zahăr, sau îndulcitorul preferat
1 lingură de apă de trandafiri
30 de grame de fistic tocat
Instructiuni
- Se fierbe laptele – Mai întâi, se încălzește laptele și smântâna pentru frișcă într-o cratiță antiaderentă. Se aduce la fierbere, apoi se reduce la foc mic. (Nu te îngrijora – laptele nu se va lipi atâta timp cât folosești o cratiță antiaderentă).
- Se prăjește fideaua – În continuare, prăjește fideaua în unt împreună cu păstăile de cardamom timp de aproximativ 5 minute. Culoarea ar trebui să se schimbe semnificativ, fără să se ardă, bineînțeles
- Se combină ingredientele – Adaugă fideaua prăjită în laptele care fierbe la foc mic împreună cu zahărul.
- Se fierb împreună – Mărește focul și adu amestecul la fierbere. Se amestecă constant timp de 5-6 minute, până când începe să se îngroașe. Este important să oprești fierberea când desertul este mai lichid decât preferi. Odată ce oprești focul și începe să se răcească, se va îngroșa foarte mult.
- Se garnisește – În cele din urmă, se ornează cu fistic și apă de trandafir.
- Timp de gătire: 15 min
- Categorie: Desert
Nu mai aștepta!
Încearcă astăzi rețeta de tăiței cu lapte reinterpretată și bucură-te de un desert delicios, sau vezi alte deserturi:
© 2023 Mara Marin
0 Comentarii