Printeaza
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Salată Tabouleh

Rețetă și Mod de Preparare Salată Tabouleh


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Autorul: Mara Marin
  • Timp Total: 12 min
  • Servire: 2 - 3 porții 1x

Ingrediente

Scaleaza

5 legături mari de pătrunjel

1 legătură de ceapă verde

23 fire de mentă

1 rosie mare

20 de grame de bulgur

Zeama de la jumătate de lămâie

Jumătate de lingură de ulei de măsline

Sare

Piper


Instructiuni

  1. În primul rând se fierbe bulgurul în apă cu sare conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Odată ce este fiert se scurge de apa si se lasă să se răcească.
  2. În acest timp se toacă pătrunjelul mărunt, mărunt. Poți folosi și un robot de bucătărie pentru această operație, dar trebuie să ai mare grijă să nu obții o pastă, în loc de bucăți tocate mărunt.
  3. Se toacă roșia. Îți recomand să îndepărtezi pulpa de la mijloc, sau, alternativ, să lași cubulețe la scurs într-o sită. Este recomandat, pentru a nu obține o salată lipsită de textură, înecată în zeama de la roșie.
  4. Amestecăm cele 3 ingrediente – pătrunjelul, roșia și bulgurul.
  5. Adăugăm zeama de la jumătate de lămâie, 1/3 linguriță de sare (sau mai mult, după gustul tău), ¼ linguriță de piper și o jumătate de lingură de ulei de măsline.
  • Timp de preparare: 10 min
  • Timp de gătire: 2 min
  • Categorie: Salate
  • Bucătărie: Libaneză