Ingrediente
Scaleaza
5 legături mari de pătrunjel
1 legătură de ceapă verde
2 – 3 fire de mentă
1 rosie mare
20 de grame de bulgur
Zeama de la jumătate de lămâie
Jumătate de lingură de ulei de măsline
Sare
Piper
Instructiuni
- În primul rând se fierbe bulgurul în apă cu sare conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Odată ce este fiert se scurge de apa si se lasă să se răcească.
- În acest timp se toacă pătrunjelul mărunt, mărunt. Poți folosi și un robot de bucătărie pentru această operație, dar trebuie să ai mare grijă să nu obții o pastă, în loc de bucăți tocate mărunt.
- Se toacă roșia. Îți recomand să îndepărtezi pulpa de la mijloc, sau, alternativ, să lași cubulețe la scurs într-o sită. Este recomandat, pentru a nu obține o salată lipsită de textură, înecată în zeama de la roșie.
- Amestecăm cele 3 ingrediente – pătrunjelul, roșia și bulgurul.
- Adăugăm zeama de la jumătate de lămâie, 1/3 linguriță de sare (sau mai mult, după gustul tău), ¼ linguriță de piper și o jumătate de lingură de ulei de măsline.
- Timp de preparare: 10 min
- Timp de gătire: 2 min
- Categorie: Salate
- Bucătărie: Libaneză