Tradițional, salata tabouleh se face cu spărtură de bulgur, care se găsește și la noi, uneori, în raioanele de produse bio. Alternativ, dacă nu ai acces la bulgurul de acest fel, o poți face fără nicio problemă cu cous-cous. Cu toate acestea, bulgurul este un produs din grâu dur, cu valori nutriționale ridicate, în timp ce cuscusul este un tip de pastă făinoasă. Totodată, este și mult mai aromat, fiind un substitut excelent pentru orez în pilafuri, sau în salate. Mie îmi place foarte tare să fac o salată caldă de bulgur alături de un kebab de oaie.
Încearcă aceasta salata cu ton, porumb, masline, capere sau vezi lista completă de salate sănătoase cu cele mai hrănitoare ingrediente.
Ingrediente salată Tabouleh
Pătrunjel. Mult, mult, mult pătrunjel. Pentru această rețetă eu am folosit 5 legături mari (dintr-acelea de la piață, nu din supermarket).
Rosie. Roșia are un rol secundar în acest preparat. Așa că, raportul este ideal pentru mine de 1:5. Adică, la 5 legături de pătrunjel folosesc o roșie mare. Poți folosi și roșii cherry, dar având în vedere că ai nevoie de cubulețe mici de roșii, care să nu „epateze” la petrecerea pătrunjelului, vei avea mai mult de lucru tocând roșiile cherry.
Ceapă verde – este preferată pentru aroma sa dulce și crocantă, dar poți folosi și ceapă roșie.
Bulgur. Pentru această rețetă se folosește ceea ce eu numesc spărtură de bulgur – boabe mai mici, dintr-un mix de grâu dur. Asemenea roșiei, bulgurul joacă un rol secundar.
Menta proaspătă – este un alt ingredient pe care îl poți adăuga în salata ta tabouleh pentru aroma și gustul său proaspăt și revigorant. Merge deosebit de bine, mai ales dacă salata va fi garnitură pentru o friptură de miel sau oaie.
Zeamă de lămâie. Lămâia dă viață pătrunjelului și leagă frumos toate aromele din această salată simplă.
Ulei de măsline. Pentru că ce este o salată fără uleiul de măsline?
Cum se prepară salata tabouleh
În primul rând se fierbe bulgurul în apă cu sare conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Odată ce este fiert se scurge de apa si se lasă să se răcească.
În acest timp se toacă pătrunjelul mărunt, mărunt. Poți folosi și un robot de bucătărie pentru această operație, dar trebuie să ai mare grijă să nu obții o pastă, în loc de bucăți tocate mărunt.
Se toacă roșia. Îți recomand să îndepărtezi pulpa de la mijloc, sau, alternativ, să lași cubulețe la scurs într-o sită. Este recomandat, pentru a nu obține o salată lipsită de textură, înecată în zeama de la roșie.
Amestecăm cele 3 ingrediente – pătrunjelul, roșia și bulgurul. Adăugăm zeama de la jumătate de lămâie, 1/3 linguriță de sare (sau mai mult, după gustul tău), ¼ linguriță de piper și o jumătate de lingură de ulei de măsline.
Gata! Asta e tot!
Cum se servește salata Tabouleh
Este o salată foarte fresh dominată de pătrunjel. Așadar, este o garnitură minunată pentru cotlețele de berbecuț sau pentru kebab.
De asemenea, poate fi adăugată într-un wrap și îi va conferi un plus de prospețime. Dacă ți-a rămas falafel, sau kebab de la cină, a doua zi la prânz poți face un wrap rapid cu humus, tabouleh și carnea rămasă. Este delicios și este un prânz complet și hrănitor.
Printeaza
Rețetă și Mod de Preparare Salată Tabouleh
- Timp Total: 12 min
- Servire: 2 – 3 porții 1x
Ingrediente
5 legături mari de pătrunjel
1 legătură de ceapă verde
2 – 3 fire de mentă
1 rosie mare
20 de grame de bulgur
Zeama de la jumătate de lămâie
Jumătate de lingură de ulei de măsline
Sare
Piper
Instructiuni
- În primul rând se fierbe bulgurul în apă cu sare conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Odată ce este fiert se scurge de apa si se lasă să se răcească.
- În acest timp se toacă pătrunjelul mărunt, mărunt. Poți folosi și un robot de bucătărie pentru această operație, dar trebuie să ai mare grijă să nu obții o pastă, în loc de bucăți tocate mărunt.
- Se toacă roșia. Îți recomand să îndepărtezi pulpa de la mijloc, sau, alternativ, să lași cubulețe la scurs într-o sită. Este recomandat, pentru a nu obține o salată lipsită de textură, înecată în zeama de la roșie.
- Amestecăm cele 3 ingrediente – pătrunjelul, roșia și bulgurul.
- Adăugăm zeama de la jumătate de lămâie, 1/3 linguriță de sare (sau mai mult, după gustul tău), ¼ linguriță de piper și o jumătate de lingură de ulei de măsline.
- Timp de preparare: 10 min
- Timp de gătire: 2 min
- Categorie: Salate
- Bucătărie: Libaneză
0 Comentarii