Printeaza
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Supă cremă de linte turcească


  • Autorul: Mara Marin
  • Timp Total: 20 min
  • Servire: 4 - 6 porții 1x

Descriere

Această rețetă de supă de linte turcească este foarte simplă și îmbietoare, și se prepară ușor în mai puțin de 30 de minute.


Ingrediente

Scaleaza

1 lingură de ulei de măsline

1 ceapă albă (sau galbenă) medie, curățată și tăiată în cubulețe

1 morcov, tăiat cubulețe

1 lingură de pastă de tomate

1 linguriță de chimen măcinat

1/2 linguriță de boia dulce

1.5 litri de supă de legume sau de pui

1 cană de linte roșie, spălată și curățată

1 cartof mic , tăiat în cuburi de 1 centimetru

sare de mare fină și piper negru proaspăt măcinat, după gust

felii de lămâie proaspătă și ierburi aromatice proaspăt tocate (coriandru și/sau mentă), pentru servire


Instructiuni

  1. Se călesc legumele. Se încinge uleiul într-o oală mare la foc mediu-mare. Se adaugă ceapa și morcovul și se călesc timp de 5 minute, până se înmoaie, amestecând ocazional. Se adaugă pasta de roșii, chimenul și boia. Se călește încă 1 minut, amestecând din când în când.
  2. Se fierbe la foc mic. Adaugă supa, lintea roșie, cartoful și amestecă pentru a le combina. Continuă să gătești până când supa ajunge la fierbere. Se reduce focul spre minim pentru a menține fierberea, se acoperă și se fierbe timp de 15-20 minute sau până când lintea este moale.
  3. Se pasează (opțional). Dacă dorești să pasezi supa, folosește un blender vertical pentru a o pasa până când este complet omogenă. Alternativ, transferă supa într-un blender tradițional și pasează cu grijă până la omogenizare.
  4. Se condimentează. Se potrivește de sare și piper după gust.
  5. Se servește. Servește supa caldă, ornată cu ierburi proaspăt tocate, cu zeamă de lămâie și cu felii de lămâie.

 

Note

Sfaturi pentru păstrare

Supa de linte se păstrează la frigider pentru maximum 3 zile.

  • Timp de preparare: 10 min
  • Timp de gătire: 10 min
  • Bucătărie: Turcească

Cuvinte: supa de linte rosie