Descriere
Această rețetă de supă de linte turcească este foarte simplă și îmbietoare, și se prepară ușor în mai puțin de 30 de minute.
Ingrediente
1 lingură de ulei de măsline
1 ceapă albă (sau galbenă) medie, curățată și tăiată în cubulețe
1 morcov, tăiat cubulețe
1 lingură de pastă de tomate
1 linguriță de chimen măcinat
1/2 linguriță de boia dulce
1.5 litri de supă de legume sau de pui
1 cană de linte roșie, spălată și curățată
1 cartof mic , tăiat în cuburi de 1 centimetru
sare de mare fină și piper negru proaspăt măcinat, după gust
felii de lămâie proaspătă și ierburi aromatice proaspăt tocate (coriandru și/sau mentă), pentru servire
Instructiuni
- Se călesc legumele. Se încinge uleiul într-o oală mare la foc mediu-mare. Se adaugă ceapa și morcovul și se călesc timp de 5 minute, până se înmoaie, amestecând ocazional. Se adaugă pasta de roșii, chimenul și boia. Se călește încă 1 minut, amestecând din când în când.
- Se fierbe la foc mic. Adaugă supa, lintea roșie, cartoful și amestecă pentru a le combina. Continuă să gătești până când supa ajunge la fierbere. Se reduce focul spre minim pentru a menține fierberea, se acoperă și se fierbe timp de 15-20 minute sau până când lintea este moale.
- Se pasează (opțional). Dacă dorești să pasezi supa, folosește un blender vertical pentru a o pasa până când este complet omogenă. Alternativ, transferă supa într-un blender tradițional și pasează cu grijă până la omogenizare.
- Se condimentează. Se potrivește de sare și piper după gust.
- Se servește. Servește supa caldă, ornată cu ierburi proaspăt tocate, cu zeamă de lămâie și cu felii de lămâie.
Note
Sfaturi pentru păstrare
Supa de linte se păstrează la frigider pentru maximum 3 zile.
- Timp de preparare: 10 min
- Timp de gătire: 10 min
- Bucătărie: Turcească
Cuvinte: supa de linte rosie