Supele cremă sunt unele dintre cele mai simple preparate. Sunt un prânz rapid, consistent și plin de nutrienți. De asemenea, sunt preparate care sunt tare ușor de „veganizat” pentru oricine nu consumă proteină animală, dar și în posturi.
Nu există nicio îndoială că legumele cu frunze verzi sunt pline de fibre alimentare și ar trebui incluse în dieta noastră zilnică. Supa de spanac este sănătoasă și plină de beneficii nutriționale. Spanacul nu este fiert prea mult timp în această rețetă, astfel încât nu își pierde din nutrienți. Această supă este bogată în fier, fibre alimentare și o mulțime de alți nutrienți.
Vei observa că nu am opărit spanacul înainte, ci l-am gătit direct în procesul de preparare al supei. De fiecare dată când gătesc cu verdețuri, încerc pe cât posibil să reduc timpul de fierbere și să nu fac „risipă” de vitamine.
Ingrediente Supa cremă de spanac
- Spanac. Am folosit spanac proaspăt pentru că este sezonul lui și pentru că nu am tot timpul ocazia să mă bucur cu adevărat de toate beneficiile acestei minunate frunze.
- Cartofi. Adăugăm cartofi în această supă cremă pentru a-i oferi mai multă consistență.
- Ceapă verde. Eu am ales să folosesc ceapă verde, din nou, pentru că este în sezon și prefer întotdeauna să mă bucur de legumele disponibile primăvara și la începutul verii cât mai mult posibil.
- Supă clară de legume (stock). Eu prepar supa de legume în casă și o țin la congelator pentru toate momentele în care am nevoie de ea pentru un preparat. Îți recomand și ție, când ai timp să procedezi astfel pentru că bazele de supe din comerț au un conținut deosebit de mare de sare, dar și alte substanțe nocive.
- Unt & Smântână lichidă. Eu am folosit aceste ingrediente de origine animală, însă le poți înlocui foarte simplu cu produse vegane și supa va fi la fel de delicioasă.
- Usturoi. Desigur, usturoiul este prieten bun cu spanacul și nu este recomandat să îi despărțim. Eu adaug usturoiul la final pentru a-și păstra aroma cât mai proaspătă și intensă, însă tu îl poți adăuga la început dacă nu te dai în vânt după usturoi, iar aroma se va atenua considerabil.
Cum se prepară supa cremă de spanac
Se curăță și se spală bine de tot spanacul. Nu îi tăia codițele decât dacă sunt ofilite – vei pasa oricum spanacul, iar codițele sunt pline de vitamine și nutrienți.
Se taie grosier 3-4 fire de ceapă verde (aproximativ 100 de grame) și se pun într-o oală cu 1 lingură de ulei. Se călesc 1-2 minute, iar apoi se adaugă spanacul. Asteptăm 3-4 minute să își reducă puțin volumul, amestecând la 30 de secunde.
Se adaugă 800 de ml de supă de legume și cartofii tăiați cubulețe mici. Tăiem cartofii cuburi mici pentru că vrem să se gătească cât mai repede. Fierbem totul 10-15 minute, sau până când cartofii sunt fragezi.
Luăm oala de pe foc și adăugăm 30 de grame de unt. Cu un blender vertical pasăm totul direct în oală. Prefer această metodă celei cu robotul de bucătărie pentru că este mult mai rapidă și rămân mult mai puține vase de spălat la final.
Punem oala înapoi pe foc și adăugăm 50 de ml de smântână lichidă, 2 căței de usturoi pisați și potrivim de sare. Mai lăsăm pe foc maxim 3 minute.
Se decorează cu smântână și parmezan și se servește cu crutoane proaspete.
Printeaza
Rețetă supa cremă de spanac
- Timp Total: 35 minute
- Servire: 4 porții 1x
Descriere
Supa cremă de spanac este un boost de vitamine într-un preparat super simplu și delicios. Se prepară în maxim 35 de minute și va fi un prânz hrănitor.
Ingrediente
350 de grame de spanac proaspăt
200 de grame de cartofi
800 ml de supă de legume
100 de grame de ceapă verde (3–4 fire)
2 căței de usturoi
30 de grame de unt
50 de ml de smântână lichidă
Sare după gust
Instructiuni
- Se curăță și se spală bine de tot spanacul. Nu îi tăia codițele decât dacă sunt ofilite – vei pasa oricum spanacul, iar codițele sunt pline de vitamine și nutrienți.
- Se taie grosier 3-4 fire de ceapă verde (aproximativ 100 de grame) și se pun într-o oală cu 1 lingură de ulei. Se călesc 1-2 minute, iar apoi se adaugă spanacul. Asteptăm 3-4 minute să își reducă puțin volumul, amestecând la 30 de secunde.
- Se adaugă 800 de ml de supă de legume și cartofii tăiați cubulețe mici. Tăiem cartofii cuburi mici pentru că vrem să se gătească cât mai repede. Fierbem totul 10-15 minute, sau până când cartofii sunt fragezi.
- Luăm oala de pe foc și adăugăm 30 de grame de unt. Cu un blender vertical pasăm totul direct în oală. Prefer această metodă celei cu robotul de bucătărie pentru că este mult mai rapidă și rămân mult mai puține vase de spălat la final.
- Punem oala înapoi pe foc și adăugăm 50 de ml de smântână lichidă, 2 căței de usturoi pisați și potrivim de sare.
- Se decorează cu smântână și parmezan și se servește cu crutoane proaspete.
- Timp de preparare: 15 minute
- Timp de gătire: 20 minute
- Categorie: Supe și ciorbe
0 Comentarii