Ingrediente
Scaleaza
400 de grame de roșii
1 ceapă roșie
½ ardei gras
5–6 căței de usturoi
3 fire de cimbru verde
3 cuișoare
½ linguriță de oregano sau măghiran
11/2 linguriță de sare grunjoasă
½ linguriță de piper
4 linguri generoase de ulei de măsline
Pentru servire
Pâine prăjită
Brânză de capră
Verdeață
Cremă vegană sau smântână
Instructiuni
- Spală roșiile, în primul rând. Curăță ceapa, usturoiul și ardeiul gras.
- Tăiem roșiile pe jumătate și le așezăm într-o tavă pretabilă pentru cuptor. Ceapa o tăiem sferturi, iar ardeiul gras la fel. Le așezăm și pe ele în tavă.
- Aruncă usturoiul în tavă alături de celelalte ingrediente pe unde mai prinzi câte un loc liber.
- Stropește totul cu ulei de măsline din belșug și adaugă condimentele împreună cu sare grunjoasă și piper.
- Acoperă tava cu folie de aluminiu și dă-o la cuptorul preîncălzit la 210 grade pentru 30 de minute.
- În ultimele 3 minute, presară jumătate de linguriță de zahăr peste legume și pornește grill-ul sau ventilația pentru a le rumeni puțin.
- Lăsăm legumele să se aerisească câteva minute, îndepărtăm cuișoarele și crenguțele groase de cimbru și apoi transferăm tot conținutul tăvii într-un castron potrivit pentru blenderul vertical, sau chiar într-un blender de masă.
- Vom transfera tot lichidul din tavă, care ne va ajuta să creăm supa cremă. În mod normal nu ar trebui să mai ai nevoie de lichid suplimentar, însă dacă îți dorești o supă mai subțire, poți adăuga până la 100 de ml de supă clară de legume.
- Pasăm legumele până când obținem o supă cremă fină.
- Transferăm supa în castroane și o servim alături de pâine prăjită, crutoane, brânză de capră, sau cu un topping de cremă vegană.
- Timp de preparare: 5 minute
- Timp de gătire: 30 minute
- Categorie: Prânz
- Bucătărie: Românească