Supă cremă de conopidă

Supa cremă de conopidă la cuptor este un amestec de câteva ingrediente simple, care împreună creează un preparat perfect, gustos și cu un conținut scăzut de carbohidrați. Este cremoasă, cu puțin usturoi și are o ușoară aromă de nucă. Orneaz-o cu câteva bucăți de conopidă prăjită, felii de migdale și cimbru pentru o prezentare senzațională.

Ador conopida pentru versatilitatea ei. Este minunată în atât de multe preparate de la curry-uri și până la banala conopidă pane, sau piureul de conopidă.

Mie îmi place conopida în orice formă, dar de data aceasta am ales să transform această legumă super versatilă într-o supă cremă delicioasă. Realizată din conopidă rumenită la cuptor plus alte câteva ingrediente, această supă este simplă de fel, dar plină de arome naturale proaspete.

Prepară acestă rețetă preparată delicios, sau încearcă Conopidă la cuptor – o opțiune vegană care nu compromite gustul. Îți recomand și Rețeta de supă cremă de spanac – un boost de vitamine.

Ingrediente pentru supa de conopidă

Ingrediente supa crema de conopida
  • Conopida: materialul brut preferat de toată lumea, plin de nutrienți.
  • Ceapă: poți folosi ceapă albă sau galbenă (evită ceapa roșie pentru că te poți trezi cu o supă de o culoare ciudată)
  • Usturoi: pentru că usturoiul se potrivește perfect cu conopida și îi sporește aroma
  • Chimen și coriandru: două condimente delicioase cu arome puternice și savuroase
  • Supă/Stock de legume: pentru a-i conferi un plus de savoare
  • Sare și piper: pentru a o condimenta perfect
  • Chili: pentru un plus de savoare și gust (opțional)

Sfaturi pentru prepararea supelor fierbinți

Când vine vorba de omogenizarea supelor, există opțiunea de a folosi un blender de mână, vertical sau un robot de bucătărie. Deși un robot de bucătărie poate fi mai simplu de utilizat, eu prefer blenderul vertical. Este nevoie de puțin mai multă răbdare pentru a te asigura că nu rămâne nicio bucată mai mare, dar ai mai multă flexibilitate privind consistența. Mie îmi place să rezerv o parte din zeama în care au fiert legumele și să o adaug pe parcurs, pentru a obține exact consistența pe care mi-o doresc. 

Cum se prepară supa de conopidă coaptă

Se pregătește conopida. Preîncălzește cuptorul la 220 grade Celsius și așază buchețelele de conopidă în tavă, pe o hârtie de copt. Se stropește cu ulei de măsline sau orice alt tip de ulei vegetal, după preferință, și se condimentează cu chimen, coriandru, sare și piper. Amestecă bine cu mâinile pentru a te asigura că toate buchețelele sunt complet acoperite de condimente. 

Se pregătește ceapa. Taie ceapa în două, unge cu ulei partea tăiată și așază-le cu fața în jos în tavă, alături de conopidă.

Se rumenește conopida și ceapa. Legumele se țin la cuptor timp de aproximativ 30-35 de minute, sau până când conopida devine aurie. 

Se transferă ingredientele într-un vas și se omogenizează cu un blender. Adaugă conopida, ceapa, usturoiul și supa de legume. 

Decorează supa cu buchețelele de conopidă rămase, felii de migdale prăjite, cimbru proaspăt și infulecă cu multă multă poftă!

Alte moduri în care poți garnisi supa cremă

Supele creme merg extraordinar alături de ceva crocant – fie că este vorba de crutoane proaspăt rumenite la cuptor cu unt și usturoi, bucățele crocante de bacon sau nuci rumenite la tigaie, elementul crocant aduce întotdeauna un plus în textura oricărei supe creme.

Adesea, imi place să mănânc supele creme alături de o felie de pâine cu brânză rumenită frumos câteva minute la cuptor, sau chiar ceapă prăjită perfect până devine dulce, dulce și crocantă. Supa cremă de conopidă îmi place și alături de bacon crocant și fistic mărunțit.

Cum se păstrează supa cremă de conopidă?

Supa de conopidă poate fi păstrată la frigider până la 5 zile, dacă este păstrată corespunzător într-un recipient închis ermetic. Dacă vrei să te bucuri de această supă altă dată, dar nu în cursul săptămânii în care ai preparat-o, o poți congela.

Printeaza
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Reteta supa crema de conopida

Rețetă supa cremă de conopidă


  • Autorul: Mara Marin
  • Timp Total: 45 minute
  • Servire: 4 porții 1x

Descriere

Această supă cremă de conopidă prăjită este un amestec de ingrediente simple pentru a crea un piure cremos perfect. Doar prăjiți câteva ingrediente, apoi amestecați! Super ușor!


Ingrediente

Scaleaza

1 căpățână medie de conopidă

1 ceapă albă sau galbenă măricică

34 căței de usturoi, decojiți

2 linguri de ulei de ulei de măsline (sau avocado, sau orice alt ulei vegetal preferi)

1 linguriță de chimen

1/2 linguriță de semințe de coriandru (opțional) – poți înlocui cu pudră de semințe de fenicul

sare și piper, după gust

1 litru de stock de legume, sau mai mult, în funcție de cât de lichidă dorești supa

GARNISIRE

flori de conopidă rumenite la cuptor

felii de migdale prăjite

cimbru

Alternativ: bacon crocant și fistic sau crutoane proaspete și un strop de ceapă rumenită, crocantă


Instructiuni

  1. Preîncălzește cuptorul la 220C.
  2. Folosește un cuțit mare pentru a tăia căpățâna de conopidă în jumătate de-a lungul tulpinii, apoi în sferturi. Separă buchețelele și taie orice buchețele mari în bucăți mici.
  3. Pune buchețelele de conopidă pe o hârtie de copt. Stropește cu ulei de măsline și adaugă chimenul, coriandrul, sarea și piperul.
  4. Folosește mâinile pentru a amesteca totul în tavă.
  5. Taie ceapa în două. Unge cu puțin ulei pe partea tăiată, apoi așază jumătățile de ceapă cu partea tăiată în jos pe tava de copt.
  6. Folosește un cuțit pentru a tăia un capăt al cățeilor de usturoi necurățați. Îți va fi mai ușor să îi strivești după ce s-au copt. Așeză usturoiul într-o bucată de folie de aluminiu, stropește-i cu puțin ulei, iar apoi închide etanș folia.
  7. Dă tava la cuptor și rumenește toate legumele timp de 30-35 de minute, sau până când marginile buchețelelor de conopidă încep să devină aurii.
  8. Păstrează câteva dintre cele mai frumoase buchețele pentru decor.
  9. Se transferă ingredientele într-un vas și se omogenizează cu un blender. Adaugă conopida, ceapa, usturoiul și supa de legume.
  10. Decorează supa cu buchețelele de conopidă rămase, felii de migdale prăjite, cimbru proaspăt și infulecă cu multă multă poftă!
  • Timp de preparare: 10 minute
  • Timp de gătire: 35 minute
  • Categorie: Supe
Categorii: Supe și Ciorbe | Vegane

Despre autor:

Eu sunt Mara, pasionată de gătit și blogger culinar. Dacă ai întrebări, sau vrei să împărtășești experiența ta, lasă un comentariu mai jos. Iubesc nu doar să mănânc, dar și să vorbesc despre mâncare, așa că abia aștept să aud părerea ta! Îmi poți trimite un mesaj prin formularul de contact.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Rating Reteta 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

BUNĂ! EU SUNT MARA.

Bine ai venit pe Culinary!

Eu sunt Mara și iubesc să mănânc, să gătesc și caut întotdeauna soluții ingenioase pentru reducerea risipei alimentare. Culinary este o parte din sufletul meu aruncată în marele internet și împărtășită cu voi. Împreună cu vizsla mea, Oscar, ajutorul meu de bază și cel mai entuziast susținător al meu, îți aducem zi de zi, rețete simple, gustoase, cu ingrediente curate, care îți hrănesc spiritul, nu doar corpul. Vei găsi aici rețete tradiționale, din bucătăria internațională, vegetariene și vegane, dar și multe ponturi care sper că te vor ajuta să devii un bucătar mai iscusit.

MAI MULTE

înscrie-te
Primești pe email cele mai noi rețete

Un singur newsletter pe săptămână

EU SUNT OSCAR

degustător șef

Oscar

Iubesc morcovii, bananele
și mingile de tenis

Retete perfecte pentru viata de zi cu zi.

Abonează-te la Newsletter

Vrei să știi ce am gătit în ultima vreme? În fiecare săptămână voi trimite câteva rețete și noutăți direct în inbox-ul tău!
Îți respect intimitatea și promit să nu trimit niciodată spam! Te poți dezabona oricând.