Ador conopida pentru versatilitatea ei. Este minunată în atât de multe preparate de la curry-uri și până la banala conopidă pane, sau piureul de conopidă.
Mie îmi place conopida în orice formă, dar de data aceasta am ales să transform această legumă super versatilă într-o supă cremă delicioasă. Realizată din conopidă rumenită la cuptor plus alte câteva ingrediente, această supă este simplă de fel, dar plină de arome naturale proaspete.
Ingrediente pentru supa de conopidă

Conopida: materialul brut preferat de toată lumea, plin de nutrienți.
Ceapă: poți folosi ceapă albă sau galbenă (evită ceapa roșie pentru că te poți trezi cu o supă de o culoare ciudată)
Usturoi: pentru că usturoiul se potrivește perfect cu conopida și îi sporește aroma
Chimen și coriandru: două condimente delicioase cu arome puternice și savuroase
Supă/Stock de legume: pentru a-i conferi un plus de savoare
Sare și piper: pentru a o condimenta perfect
Chili: pentru un plus de savoare și gust (opțional)
Sfaturi pentru prepararea supelor fierbinți
Când vine vorba de omogenizarea supelor, există opțiunea de a folosi un blender de mână, vertical sau un robot de bucătărie. Deși un robot de bucătărie poate fi mai simplu de utilizat, eu prefer blenderul vertical. Este nevoie de puțin mai multă răbdare pentru a te asigura că nu rămâne nicio bucată mai mare, dar ai mai multă flexibilitate privind consistența. Mie îmi place să rezerv o parte din zeama în care au fiert legumele și să o adaug pe parcurs, pentru a obține exact consistența pe care mi-o doresc.
Cum se prepară supa de conopidă coaptă
Se pregătește conopida. Preîncălzește cuptorul la 220 grade Celsius și așază buchețelele de conopidă în tavă, pe o hârtie de copt. Se stropește cu ulei de măsline sau orice alt tip de ulei vegetal, după preferință, și se condimentează cu chimen, coriandru, sare și piper. Amestecă bine cu mâinile pentru a te asigura că toate buchețelele sunt complet acoperite de condimente.
Se pregătește ceapa. Taie ceapa în două, unge cu ulei partea tăiată și așază-le cu fața în jos în tavă, alături de conopidă.
Se rumenește conopida și ceapa. Legumele se țin la cuptor timp de aproximativ 30-35 de minute, sau până când conopida devine aurie.
Se transferă ingredientele într-un vas și se omogenizează cu un blender. Adaugă conopida, ceapa, usturoiul și supa de legume.
Decorează supa cu buchețelele de conopidă rămase, felii de migdale prăjite, cimbru proaspăt și infulecă cu multă multă poftă!
Alte moduri în care poți garnisi supa cremă
Supele creme merg extraordinar alături de ceva crocant – fie că este vorba de crutoane proaspăt rumenite la cuptor cu unt și usturoi, bucățele crocante de bacon sau nuci rumenite la tigaie, elementul crocant aduce întotdeauna un plus în textura oricărei supe creme.
Adesea, imi place să mănânc supele creme alături de o felie de pâine cu brânză rumenită frumos câteva minute la cuptor, sau chiar ceapă prăjită perfect până devine dulce, dulce și crocantă. Supa cremă de conopidă îmi place și alături de bacon crocant și fistic mărunțit.
Cum se păstrează supa cremă de conopidă?
Supa de conopidă poate fi păstrată la frigider până la 5 zile, dacă este păstrată corespunzător într-un recipient închis ermetic. Dacă vrei să te bucuri de această supă altă dată, dar nu în cursul săptămânii în care ai preparat-o, o poți congela.
Printeaza
Supa cremă de conopidă
- Timp Total: 45 min
- Servire: 4 porții 1x
Descriere
Această supă cremă de conopidă prăjită este un amestec de ingrediente simple pentru a crea un piure cremos perfect. Doar prăjiți câteva ingrediente, apoi amestecați! Super ușor!
Ingrediente
1 căpățână medie de conopidă
1 ceapă albă sau galbenă măricică
3–4 căței de usturoi, decojiți
2 linguri de ulei de ulei de măsline (sau avocado, sau orice alt ulei vegetal preferi)
1 linguriță de chimen
1/2 linguriță de semințe de coriandru (opțional) – poți înlocui cu pudră de semințe de fenicul
sare și piper, după gust
1 litru de stock de legume, sau mai mult, în funcție de cât de lichidă dorești supa
GARNISIRE
flori de conopidă rumenite la cuptor
felii de migdale prăjite
cimbru
Alternativ: bacon crocant și fistic sau crutoane proaspete și un strop de ceapă rumenită, crocantă
Instructiuni
- Preîncălzește cuptorul la 220C.
- Folosește un cuțit mare pentru a tăia căpățâna de conopidă în jumătate de-a lungul tulpinii, apoi în sferturi. Separă buchețelele și taie orice buchețele mari în bucăți mici.
- Pune buchețelele de conopidă pe o hârtie de copt. Stropește cu ulei de măsline și adaugă chimenul, coriandrul, sarea și piperul.
- Folosește mâinile pentru a amesteca totul în tavă.
- Taie ceapa în două. Unge cu puțin ulei pe partea tăiată, apoi așază jumătățile de ceapă cu partea tăiată în jos pe tava de copt.
- Folosește un cuțit pentru a tăia un capăt al cățeilor de usturoi necurățați. Îți va fi mai ușor să îi strivești după ce s-au copt. Așeză usturoiul într-o bucată de folie de aluminiu, stropește-i cu puțin ulei, iar apoi închide etanș folia.
- Dă tava la cuptor și rumenește toate legumele timp de 30-35 de minute, sau până când marginile buchețelelor de conopidă încep să devină aurii.
- Păstrează câteva dintre cele mai frumoase buchețele pentru decor.
- Se transferă ingredientele într-un vas și se omogenizează cu un blender. Adaugă conopida, ceapa, usturoiul și supa de legume.
- Decorează supa cu buchețelele de conopidă rămase, felii de migdale prăjite, cimbru proaspăt și infulecă cu multă multă poftă!
- Timp de preparare: 10 min
- Timp de gătire: 35 min
- Categorie: Supe
0 Comentarii