Saleuri fragede cu bacon și cașcaval – potrivite pentru orice cazie

Nu stii ce sa pregatesti pentru petrecerea de saptamana viitoare? Aceste saleuri fragede cu bacon si cascaval sunt absolut delicioase. Incearca-le si surprinde-ti musafirii un un aperitiv gustos. Cu siguranta saleurile vor disparea instant de pe masa.

Ingrediente pentru saleuri fragede cu bacon si cascaval:

  • Aluat foietaj sau aluat dospit
  • Bacon, cascaval
  • Seminte de susan
  • Un galbenus de ou pentru ungere

Cum se prepara saleurile cu bacon si cascaval?

Poti folosi orice aluat dospit pentru a prepara aceste saleuri, insa poti utiliza si aluat foietaj cumparat din magazin. Cand folosesi aluat foietaj, termini mai repede, in 15 minute, ai preparat toate saleurile.

Intinde aluatul intr-un foaie mai subtire si taie-l in fasii lungi. Pe fiecare fasie de aluat, presara branza si pune o felie de bacon deasupra (poti folosi si salam sau sunca presata). Rasuceste apoi aluatul formand o spirala.

Pune rasucelele pe o tava tapetata cu hartie de copt si unge-le cu galbenus de ou batut. Poti presara seminte de susan deasupra. Se baga tava in cuptorul preincalzit la 200 grade pana capata o culoare aurie.

Cand sunt gata, se lasa saleurile in cuptor sa se raceasca. Nu le scoatem din tava cat sunt calde, pentru ca se pot rupe. Daca doresti, poti sa intinzi pe aluat si sos de rosii, sos pesto sau ketchup inainte de a pune cascavalul.

Vei obtine un aperitiv gustos, pe placul tuturor. Atat adultii cat si copiii iubesc aceste saleuri delicioase, deci nu ai cum sa dai gres. Pofta buna alaturi de cei dragi si spor la gatit!