Salată de ton

O experiență completă într-o salată de ton completă. Un preparat minunat pentru prânz, sau chiar cină, mai ales în zilele calde de vară.

Salata de ton este minunată pe timp de vară, când zilele sunt toride și ultimul lucru pe care ni-l dorim este să dăm drumul la cuptor sau să stăm deasupra aragazului ore în șir. De asemenea, este un preparat perfect pentru a te însoți la muncă pentru o gustare rapidă. 

Prepară această salată de ton cu ingrediente sănătoase, sau vezi rețeta de salată orientală de cartofi, salată de ouă fierte și alte rețete de salate reconfortante.

Este o salată sănătoasă, însă nu înseamnă că nu este savuroasă. Dressingul nu conține maioneză, însă este bogat în arome proaspete de lămâie, capere și verdeață, alături de muștar și alte bunătăți. Combinația ingredientelor din această salată te va purta într-o călătorie pe malul Mării Mediterane și îți promit că nu va fi câtuși de puțin o călătorie plictisitoare. 

Am folosit destul de multe ingrediente pentru că îmi plac salatele bogate, savuroase, în care fiecare îmbucătură este o experiență completă.

Ingrediente salata de ton
Printeaza
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Reteta salata de ton

Rețetă salată de ton


  • Autorul: Mara Marin
  • Timp Total: 15 minute
  • Servire: 2 porții 1x

Descriere

O experiență completă într-o salată de ton completă. Un preparat minunat pentru prânz, sau chiar cină, mai ales în zilele calde de vară.


Ingrediente

Scaleaza

Pentru salată

1 conservă de ton bucăți

5 roșii cherry

40 de grame de castravete (un castravete mic sau dintr-un castravete Fabio)

15 grame de măsline verzi (8 măsline tăiate în jumătate)

15 grame de mazăre

15 grame de porumb fiert

2 ouă fierte tăiate pe jumătate

¼ ardei capia

2 fire de ceapă verde

Pentru dressing

1 ½ linguriță de muștar cu miere

1 linguriță de muștar boabe

½ lămâie stoarsă

3 linguri de ulei de măsline

½ ceapă roșie tocată mărunt

2 file de anșoa tocate mărunt

810 capere tocate mărunt

½ legătură de pătrunel

½ legătură mărar


Instructiuni

  1. Roșiile se taie în sferturi, iar castravetele în jumătate și apoi felii. Se toacă grosier ceapa verde, ardeiul capia, iar măslinele se taie în jumătate.
  2. Ouăle se fierb tari, după plac, se curăță de coajă și se taie în jumătate sau sferturi.
  3. Se așează toate ingredientele într-un castron încăpător
  4. Într-un castronel amestecăm muștarul cu zeama de lămâie până când obținem o pastă omogenă. Adăugăm ulei de măsline, ceapa, caperele și file-ul de anșoa tocate mărunt. La final adăugăm verdeața și amestecăm.
  5. Îți recomand să nu pui sare înainte să guști salata – caperele, muștarul, anșoa și măslinele sunt destul de sărate și este foarte probabil să nu mai fie nevoie de sare deloc.
  6. Amestecă dressingul cu ingredientele și gata! Poftă bună!
  • Timp de preparare: 15 minute
Categorii: Salate | Prânz

Despre autor:

Eu sunt Mara, pasionată de gătit și blogger culinar. Dacă ai întrebări, sau vrei să împărtășești experiența ta, lasă un comentariu mai jos. Iubesc nu doar să mănânc, dar și să vorbesc despre mâncare, așa că abia aștept să aud părerea ta! Îmi poți trimite un mesaj prin formularul de contact.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Rating Reteta

BUNĂ! EU SUNT MARA.

Bine ai venit pe Culinary!

Eu sunt Mara și iubesc să mănânc, să gătesc și caut întotdeauna soluții ingenioase pentru reducerea risipei alimentare. Culinary este o parte din sufletul meu aruncată în marele internet și împărtășită cu voi. Împreună cu vizsla mea, Oscar, ajutorul meu de bază și cel mai entuziast susținător al meu, îți aducem zi de zi, rețete simple, gustoase, cu ingrediente curate, care îți hrănesc spiritul, nu doar corpul. Vei găsi aici rețete tradiționale, din bucătăria internațională, vegetariene și vegane, dar și multe ponturi care sper că te vor ajuta să devii un bucătar mai iscusit.

MAI MULTE

înscrie-te
Primești pe email cele mai noi rețete

Un singur newsletter pe săptămână

EU SUNT OSCAR

degustător șef

Oscar

Iubesc morcovii, bananele
și mingile de tenis

Retete perfecte pentru viata de zi cu zi.

Abonează-te la Newsletter

Vrei să știi ce am gătit în ultima vreme? În fiecare săptămână voi trimite câteva rețete și noutăți direct în inbox-ul tău!
Îți respect intimitatea și promit să nu trimit niciodată spam! Te poți dezabona oricând.