Salata de ton este minunată pe timp de vară, când zilele sunt toride și ultimul lucru pe care ni-l dorim este să dăm drumul la cuptor sau să stăm deasupra aragazului ore în șir. De asemenea, este un preparat perfect pentru a te însoți la muncă pentru o gustare rapidă.
Prepară această salată de ton cu ingrediente sănătoase, sau vezi rețeta de salată orientală de cartofi, salată de ouă fierte și alte rețete de salate reconfortante.
Este o salată sănătoasă, însă nu înseamnă că nu este savuroasă. Dressingul nu conține maioneză, însă este bogat în arome proaspete de lămâie, capere și verdeață, alături de muștar și alte bunătăți. Combinația ingredientelor din această salată te va purta într-o călătorie pe malul Mării Mediterane și îți promit că nu va fi câtuși de puțin o călătorie plictisitoare.
Am folosit destul de multe ingrediente pentru că îmi plac salatele bogate, savuroase, în care fiecare îmbucătură este o experiență completă.


Rețetă salată de ton
- Timp Total: 15 minute
- Servire: 2 porții 1x
Descriere
O experiență completă într-o salată de ton completă. Un preparat minunat pentru prânz, sau chiar cină, mai ales în zilele calde de vară.
Ingrediente
Pentru salată
1 conservă de ton bucăți
5 roșii cherry
40 de grame de castravete (un castravete mic sau ⅓ dintr-un castravete Fabio)
15 grame de măsline verzi (8 măsline tăiate în jumătate)
15 grame de mazăre
15 grame de porumb fiert
2 ouă fierte tăiate pe jumătate
¼ ardei capia
2 fire de ceapă verde
Pentru dressing
1 ½ linguriță de muștar cu miere
1 linguriță de muștar boabe
½ lămâie stoarsă
3 linguri de ulei de măsline
½ ceapă roșie tocată mărunt
2 file de anșoa tocate mărunt
8–10 capere tocate mărunt
½ legătură de pătrunel
½ legătură mărar
Instructiuni
- Roșiile se taie în sferturi, iar castravetele în jumătate și apoi felii. Se toacă grosier ceapa verde, ardeiul capia, iar măslinele se taie în jumătate.
- Ouăle se fierb tari, după plac, se curăță de coajă și se taie în jumătate sau sferturi.
- Se așează toate ingredientele într-un castron încăpător
- Într-un castronel amestecăm muștarul cu zeama de lămâie până când obținem o pastă omogenă. Adăugăm ulei de măsline, ceapa, caperele și file-ul de anșoa tocate mărunt. La final adăugăm verdeața și amestecăm.
- Îți recomand să nu pui sare înainte să guști salata – caperele, muștarul, anșoa și măslinele sunt destul de sărate și este foarte probabil să nu mai fie nevoie de sare deloc.
- Amestecă dressingul cu ingredientele și gata! Poftă bună!
- Timp de preparare: 15 minute
0 Comentarii