Printeaza
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Salata de oua

Salată de ouă


  • Autorul: Mara Marin
  • Timp Total: 30 min
  • Servire: 2 porții 1x

Descriere

Această rețetă de salată de ouă este o alternativă minunată la clasica salată de ouă cu maioneză, într-o variantă ceva mai sănătoasă, dar la fel de gustoasă.


Ingrediente

Scaleaza

5 ouă

Jumătate de tijă de apio

1 ridichie

Jumătate de ceapă roșie

30 de grame sau 4 cm de praz

100 grame de smântână 30% grăsime

O lingură de iaurt grecesc

Jumătate de lingură de muștar de Dijon

20 de grame de capere

3 grame de sare

Piper

Ceapă verde pentru decor


Instructiuni

  1. Este o rețetă simplă, ca majoritatea salatelor. Singurul lucru care durează puțin mai mult este tocatul legumelor, însă cantitatea este destul de mică, așa că poți fi gata cu această salată în maximum 15 minute.
  2. Se fierb ouăle timp de 10 – 12 minute. După ce se scurge acest timp, se transferă într-un vas cu apă rece, se lasă să se răcească câteva minute și se curăță de coajă.
  3. În timp ce fierb ouăle se toacă mărunt tija de apio, ceapa, prazul și ridichile. Se așează într-un castron unde vor aștepta să fie însoțite de ouă.
  4. Se prepară sosul din smântână, iaurt grecesc, muștar, sare și piper.
  5. Ouăle se taie cubulețe mici și se adaugă în castronul cu legumele tocate mărunt, se amestecă și se potrivesc ușor de sare – nu prea mult, pentru că și sosul va fi sărat. (Atenție la muștarul folosit și la cât de sărat este. În funcție de asta, reducem cantitatea de sare).
  6. Se adaugă caperele și sosul.
  7. Se amestecă toate ingredientele și se dau la frigider, acoperite cu folie alimentară, măcar jumătate de oră. Prefer această salată rece, dar dacă dorești o poți mânca imediat ce ai terminat-o de preparat, nu este absolut nimic greșit!
  8. Se decorează cu ceapă verde înainte de servire pentru o aromă proaspătă și o textură crocantă.
  • Timp de preparare: 10 min
  • Timp de gătire: 20 min
  • Categorie: Salate
  • Bucătărie: Românească

Nutritie

  • Dimensiunea porției: 100 g
  • Calorii: 185.2
  • Grăsime: 15.5
  • Carbohidrați: 2.2
  • Fibră: 0
  • Proteină: 8.7