Descriere
Această rețetă de salată de ouă este o alternativă minunată la clasica salată de ouă cu maioneză, într-o variantă ceva mai sănătoasă, dar la fel de gustoasă.
Ingrediente
Scaleaza
5 ouă
Jumătate de tijă de apio
1 ridichie
Jumătate de ceapă roșie
30 de grame sau 4 cm de praz
100 grame de smântână 30% grăsime
O lingură de iaurt grecesc
Jumătate de lingură de muștar de Dijon
20 de grame de capere
3 grame de sare
Piper
Ceapă verde pentru decor
Instructiuni
- Este o rețetă simplă, ca majoritatea salatelor. Singurul lucru care durează puțin mai mult este tocatul legumelor, însă cantitatea este destul de mică, așa că poți fi gata cu această salată în maximum 15 minute.
- Se fierb ouăle timp de 10 – 12 minute. După ce se scurge acest timp, se transferă într-un vas cu apă rece, se lasă să se răcească câteva minute și se curăță de coajă.
- În timp ce fierb ouăle se toacă mărunt tija de apio, ceapa, prazul și ridichile. Se așează într-un castron unde vor aștepta să fie însoțite de ouă.
- Se prepară sosul din smântână, iaurt grecesc, muștar, sare și piper.
- Ouăle se taie cubulețe mici și se adaugă în castronul cu legumele tocate mărunt, se amestecă și se potrivesc ușor de sare – nu prea mult, pentru că și sosul va fi sărat. (Atenție la muștarul folosit și la cât de sărat este. În funcție de asta, reducem cantitatea de sare).
- Se adaugă caperele și sosul.
- Se amestecă toate ingredientele și se dau la frigider, acoperite cu folie alimentară, măcar jumătate de oră. Prefer această salată rece, dar dacă dorești o poți mânca imediat ce ai terminat-o de preparat, nu este absolut nimic greșit!
- Se decorează cu ceapă verde înainte de servire pentru o aromă proaspătă și o textură crocantă.
- Timp de preparare: 10 min
- Timp de gătire: 20 min
- Categorie: Salate
- Bucătărie: Românească
Nutritie
- Dimensiunea porției: 100 g
- Calorii: 185.2
- Grăsime: 15.5
- Carbohidrați: 2.2
- Fibră: 0
- Proteină: 8.7