Ruladă cu legume și umplutură de somon afumat

O ruladă impresionantă, incredibil de gustoasă! Perfectă pentru mesele festive…

Ingrediente necesare:

Pentru ruladă:

6 ouă
6 linguri făină
6 linguri ulei
3 lingurițe praf de copt
1 linguriță zahăr
1 linguriță mică sare
3 linguri smântână ( 20% )
2 linguri bucățele spanac proaspăt
2 linguri ardei roșu gras, ras
2 linguri cașcaval ras

Pentru umplutură:

280 g cremă de brânză
100 g brânză topită
200 g somon afumat, nu foarte sărat
2 linguri smântână
sare, după gust

Mod de preparare:

După ce curățăm ardeiul de semințe și de cotor, îl dăm prin răzătoarea mică și punem deoparte 2 linguri.

Mărunțim spanacul cu blenderul, punem într-un vas și încălzim la cuptorul cu microunde, până devine moale.

Radem cașcavalul cu răzătoarea mică.

Separăm albușurile de gălbenușuri.

Începem să amestecăm gălbenușurile cu mixerul, adăugând treptat uleiul, apoi și smântâna și amestecăm până la omogenizare. Împărțim compoziția astfel obținută în 3 părți egale.

Separat, amestecăm făina cu praful de copt.

Punem separat, în trei vase, spanacul, cele două lingurițe de ardei și cașcavalul ras.

Batem albușurile spumă, împreună cu sarea, apoi adăugăm zahărul și continuăm să batem până obținem o spumă tare.

Împărțim egal cantitatea de făină între cele 3 vase ( cu spanac, cașcaval și ardei ) și amestecăm rapid.

Împărțim și cantitatea de spumă de albuș între cele 3 vase și amestecăm ușor, cu spatula.

Tapetăm o tavă de 30*40 cm cu hârtie de copt, transferăm aluaturile în tavă, uniformizăm.

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius și coacem blatul timp de 15 minute aproximativ, depinde de cuptor. Dacă blatul este elastic, este gata.

Scoatem blatul din cuptor, transferă pe un grătar și îl lăsăm să se răcească 10 minute.

Punem o altă hârtie de copt peste blat, îl întoarcem, îndepărtăm prima hârtia și îl întoarcem înapoi.

Cu ajutorul hârtiei de copt, rulăm blatul dar nu foarte strâns, și lăsăm să se răcească de tot.

În timp de ce răcește rulada, pregătim umplutura: amestecăm smântâna cu crema de brânză, punem și brânza topită rasă. Dacă este nevoie, mai punem sare. Amestecăm până la omogenizare.

Desfacem rulada rece, ungem uniform cu umplutura de brânză, alezăm feliile de pește, apoi rulăm.

Împachetăm în hârtie de copt și băgăm la frigider 3 ore.

Să o savurați cu poftă! Poftă bună!