Ruladă cu nucă de cocos în napolitană – un desert simplu și super delicios!

Aceasta rulada simpla iti va incanta papilele gustative. Umplutura de nuca de cocos si caramel este delicioasa. Desi este un desert simplu, rulada in foaie de napolitana reuseste sa iti incante papilele gustative. Trebuie sa incerci aceasta reteta cat mai repede! Nu vei fi dezamagita.

Ingrediente pentru caramel:

  • 100 gr zahar, 175 ml apa
  • 150 gr biscuiti macinati

Ingrediente pentru umplutura de cocos:

  • 100 gr zahar pudra, 100 gr unt (la temperatura camerei)
  • 3 linguri apa, 100 gr lapte praf
  • 4 lingurite fulgi de nuca de cocos
  • 1 foaie de napolitana

Cum se prepara rulada cu nuca de cocos si caramel?

Intindem foaie de napolitana pe blatul de lucru. Punem zaharul intr-o cratita, la foc mic si-l lasam sa se caramelizeze. Adugam apoi apa si-l mai lasam pe foc 2-3 minute pana cand caramelul se dizolva in apa.

La final, adaugam biscuitii macintati si amestecam. Punem imediat umplutura obtinuta peste foaia de napolitana.

Intr-un alt vas, topim untul cu zaharul si apa la foc mic. Dupa ce s-a dizolvat zaharul, luam vasul de pe foc si adaugam laptele praf si nuca de cocos.

Amestecam usor si turnam compozitia obtinuta peste stratul de caramel.

Lasam totul deoparte pentru 5 minute, apoi rulam foaia de napolitana. Datorita caramelului fierbinte, foaia de napolitana se inmoaie, deci este usor de rulat.

Invelim rulada in folie alimentara si o punem la frigider pentru cateva ore, insa de preferat ar fi sa o lasam la frigider o noapte intreaga.

A doua zi, o putem taia si servi impreuna cu cei dragi. Pofta buna si spor la gatit!