Roșii marinate în ulei cu miere – Un aperitiv extraordinar, care te ajută să scapi ușor de kilogramele în plus

Ingrediente necesare:

2 cepe
2 căței usturoi
3 linguri ulei
4 roșii
Jumătate linguriță ardei iute, măcinat ( sau după gust )
1 lingură zeamă de lămâie
1 linguriță miere
1 linguriță busuioc
Sare, după gust

Mod de preparare:

Tăiem rondele roșiile spălate, apoi așezăm rondelele într-o caserolă adâncă, într-un singur strat.

Tăiem ceapa curățată în jumătate, apoi în rondele.

Acoperim rondelele de roșii cu câteva jumătăți de rondele de ceapă.

Alternăm astfel straturile, până se termină legumele.

Ultimul strat să fie cea de rondele de roșii.

Separat, amestecăm ingredientele uscate, apoi adăugăm și mierea și uleiul și amestecăm bine cu ajutorul unui tel.

Adăugăm apoi și zeama de lămâie și usturoiul curățat și ras.

Amestecăm încă o dată cu telul.

Turnăm amestecul peste legumele din caserolă, acoperim caserola cu capac și băgăm la frigider pentru 2 zile.

Poftă bună!