Rețeta este simplă. Se iau 3 roșii și se taie pe jumătate (transversal, astfel încât de o parte va rămâne jumătatea cu cotorul și de cealaltă baza). Se dau bine cu sare și se stropesc cu ulei de măsline din belșug și de dau la cuptor până sunt rumene și suculente. Se îmbogățesc cu usturoi zdrobit și cimbru (sau măghiran, sau busuioc, după poftele tale) și esti gata de o gustare savuroasă, sănătoasă și cu super puține calorii.
Ingrediente roșii la cuptor
Roșii. Vei avea nevoie de 3 roșii mari pe care le vei tăia pe jumătate – transversal.
Usturoi. După pofta inimii, vei avea nevoie de 5 până la 10 căței de usturoi. Dacă îți place usturoiul, strecoară câțiva căței printre roșii și se vor confia în uleiul de măsline care s-a scurs pe fundul vasului.
Sare. Înainte de rumenire, adaugă puțină sare de mare grunjoază pe fiecare jumătate în parte.
Cum se prepară roșiile la cuptor
- Roșiile mari se taie în jumătăți transversal.
- Se așează într-o tavă potrivită pentru dimensiunea roșiilor tale.
- Se stropesc cu ulei de măsline din belșug și se asezonează cu sare grunjoasă.
- Se dau la cuptorul încins la 200 de grade pentru 30-40 de minute sau până sunt rumene.
- În ultimele 5 minute de coacere, se adaugă usturoiul zdrobit mărunt și cimbrul proaspăt tocat mărunt. Poți înlocui cimbrul cu măghiran sau oregano.

Ce preparate poți face cu roșii la cuptor
După coacere, eu le pasez cu o furculiță și amestec bine până se incorporează toate elementele.
- Poți folosi sosul obținut din roșiile coapte la cuptor pentru o porție minunată de paste. Fierbe 200 de grame de penne, pune sosul peste ele și ai un delicios prânz, sau o cină super rapidă.
- Poți face niște bruschete minunate, delicioase, cel puțin la fel de gustoase precum cele cu roșii proaspete. Este un aperitiv minunat pe timp de vară.
- Le poți folosi pe post de sos pentru cartofii zdrobiți la cuptor, sau pentru alte tipuri de cartofi rumeni și crocanți.
- Pot fi servite ca sos alături de un piept de pui la gratăr.


Roșii la cuptor
- Timp Total: 35 min
- Servire: 2 porții 1x
Ingrediente
3 roșii (aproximativ 350 de grame)
5–10 căței de usturoi
Sare
Cimbru proaspăt
Instructiuni
- Roșiile mari se taie în jumătăți transversal.
- Se așează într-o tavă potrivită pentru dimensiunea roșiilor tale.
- Se stropesc cu ulei de măsline din belșug și se asezonează cu sare grunjoasă.
- Se dau la cuptorul încins la 200 de grade pentru 30-40 de minute sau până sunt rumene.
- În ultimele 5 minute de coacere, se adaugă usturoiul zdrobit mărunt și cimbrul proaspăt tocat mărunt. Poți înlocui cimbrul cu măghiran sau oregano.
- Timp de preparare: 5 min
- Timp de gătire: 30 min
© 2023 Mara Marin
0 Comentarii