Roșii la cuptor

Roșiile rumenite la cuptor sunt absolut minunate. Pline de savoare, îmbrăcate în arome de usturoi și cu arome dulci–acrișoare, roșiile la cuptor sunt una dintre gustările noastre favorite de vară. Mai ales atunci când avem roșii produse în România, de sezon, complet naturale.

rosii la cuptor

Rețeta este simplă. Se iau 3 roșii și se taie pe jumătate (transversal, astfel încât de o parte va rămâne jumătatea cu cotorul și de cealaltă baza). Se dau bine cu sare și se stropesc cu ulei de măsline din belșug și de dau la cuptor până sunt rumene și suculente. Se îmbogățesc cu usturoi zdrobit și cimbru (sau măghiran, sau busuioc, după poftele tale) și esti gata de o gustare savuroasă, sănătoasă și cu super puține calorii. 

Ingrediente roșii la cuptor

Roșii. Vei avea nevoie de 3 roșii mari pe care le vei tăia pe jumătate – transversal. 

Usturoi. După pofta inimii, vei avea nevoie de 5 până la 10 căței de usturoi. Dacă îți place usturoiul, strecoară câțiva căței printre roșii și se vor confia în uleiul de măsline care s-a scurs pe fundul vasului. 

Sare. Înainte de rumenire, adaugă puțină sare de mare grunjoază pe fiecare jumătate în parte. 

Cum se prepară roșiile la cuptor

  • Roșiile mari se taie în jumătăți transversal. 
  • Se așează într-o tavă potrivită pentru dimensiunea roșiilor tale. 
  • Se stropesc cu ulei de măsline din belșug și se asezonează cu sare grunjoasă. 
  • Se dau la cuptorul încins la 200 de grade pentru 30-40 de minute sau până sunt rumene. 
  • În ultimele 5 minute de coacere, se adaugă usturoiul zdrobit mărunt și cimbrul proaspăt tocat mărunt. Poți înlocui cimbrul cu măghiran sau oregano. 

Ce preparate poți face cu roșii la cuptor

După coacere, eu le pasez cu o furculiță și amestec bine până se incorporează toate elementele. 

  1. Poți folosi sosul obținut din roșiile coapte la cuptor pentru o porție minunată de paste. Fierbe 200 de grame de penne, pune sosul peste ele și ai un delicios prânz, sau o cină super rapidă. 
  2. Poți face niște bruschete minunate, delicioase, cel puțin la fel de gustoase precum cele cu roșii proaspete. Este un aperitiv minunat pe timp de vară. 
  3. Le poți folosi pe post de sos pentru cartofii zdrobiți la cuptor, sau pentru alte tipuri de cartofi rumeni și crocanți. 
  4. Pot fi servite ca sos alături de un piept de pui la gratăr. 
Bruschete cu rosii la cuptor
Printeaza
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
rosii la cuptor

Roșii la cuptor


  • Autorul: Mara Marin
  • Timp Total: 35 min
  • Servire: 2 porții 1x

Ingrediente

Scaleaza

3 roșii (aproximativ 350 de grame)

510 căței de usturoi

Sare

Cimbru proaspăt


Instructiuni

  1. Roșiile mari se taie în jumătăți transversal.
  2. Se așează într-o tavă potrivită pentru dimensiunea roșiilor tale.
  3. Se stropesc cu ulei de măsline din belșug și se asezonează cu sare grunjoasă.
  4. Se dau la cuptorul încins la 200 de grade pentru 30-40 de minute sau până sunt rumene.
  5. În ultimele 5 minute de coacere, se adaugă usturoiul zdrobit mărunt și cimbrul proaspăt tocat mărunt. Poți înlocui cimbrul cu măghiran sau oregano.
  • Timp de preparare: 5 min
  • Timp de gătire: 30 min

© 2023 Mara Marin

Categorii: Aperitive

Despre autor:

Eu sunt Mara, pasionată de gătit și blogger culinar. Dacă ai întrebări, sau vrei să împărtășești experiența ta, lasă un comentariu mai jos. Iubesc nu doar să mănânc, dar și să vorbesc despre mâncare, așa că abia aștept să aud părerea ta! Îmi poți trimite un mesaj prin formularul de contact.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Rating Reteta

BUNĂ! EU SUNT MARA.

Bine ai venit pe Culinary!

Eu sunt Mara și iubesc să mănânc, să gătesc și caut întotdeauna soluții ingenioase pentru reducerea risipei alimentare. Culinary este o parte din sufletul meu aruncată în marele internet și împărtășită cu voi. Împreună cu vizsla mea, Oscar, ajutorul meu de bază și cel mai entuziast susținător al meu, îți aducem zi de zi, rețete simple, gustoase, cu ingrediente curate, care îți hrănesc spiritul, nu doar corpul. Vei găsi aici rețete tradiționale, din bucătăria internațională, vegetariene și vegane, dar și multe ponturi care sper că te vor ajuta să devii un bucătar mai iscusit.

MAI MULTE

înscrie-te
Primești pe email cele mai noi rețete

Un singur newsletter pe săptămână

EU SUNT OSCAR

degustător șef

Oscar

Iubesc morcovii, bananele
și mingile de tenis

Retete perfecte pentru viata de zi cu zi.

Abonează-te la Newsletter

Vrei să știi ce am gătit în ultima vreme? În fiecare săptămână voi trimite câteva rețete și noutăți direct în inbox-ul tău!
Îți respect intimitatea și promit să nu trimit niciodată spam! Te poți dezabona oricând.