Printeaza
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
reteta risotto alla carbonara

Rețetă Risotto Carbonara


  • Autorul: Mara Marin
  • Timp Total: 35 minute
  • Servire: 2 porții 1x

Descriere

Risotto Carbonara – Un deliciu italian, cremos și savuros, preparat cu pancetta, ou, parmezan și mascarpone. Perfect pentru o cină rapidă și impresionantă.


Ingrediente

Scaleaza

200 de grame de orez arborio

1.21.5 litri de supă clară

100 de grame de ceapă galbenă

50 de mililitri de vin alb

200 de grame de pancetta

2 gălbenușuri de ou

150 de grame de mascarpone

60 de grame de parmezan ras + 20 de grame pentru servire

Piper proaspăt râșnit

1 lingură de ulei


Instructiuni

  1. Se taie pancetta fâșii și se rumenește într-o tigaie împreună cu ½ lingură de ulei până când devine crocantă. Când s-a rumenit, se scoate din tigaie pe o farfurie tapetată cu un șervet de hârtie.
  2. Se toacă ceapa cubulețe mărunte și se călește în tigaia din care am scos pancetta împreună cu ½ lingură de ulei. Când ceapa se înmoaie, adăugăm orezul și le călim împreună 2-3 minute la foc mic.
  3. Mărim focul și adăugăm vinul alb. Permitem vinului să se evapore complet înainte de a adăuga supa.
  4. Într-un vas separat, încălzim 1.5 litri de supă de legume sau pasăre. Adăugăm treptat din supă peste orezul din tigaie atât cât să-l acopere. Imediat ce supa se evaporă, continuăm să adăugăm până în momentul în care orezul este fiert.
  5. Într-un castron amestecăm gălbenușurile de ou cu brânza mascarpone și parmezanul. Amestecăm cu o furculiță până când obținem o cremă omogenă.
  6. Când orezul este fiert și s-a format un sos dens în tigaie, stingem focul și mutăm tigaia alături. Încorporăm pancetta, iar apoi încorporăm sosul cu ou, mascarpone și parmezan, amestecând viguros și continuu, timp de 2 minute.
  7. Risotto carbonara se servește cu parmezan ras, piper proaspăt rășnit și felii de pancetta.
  • Timp de preparare: 5 minute
  • Timp de gătire: 30 minute
  • Categorie: Cină
  • Bucătărie: Italiană

Cuvinte: Risotto alla carbonara