Șnițele de porc în crustă crocantă de pesmet

Șnițele de porc în crustă crocantă de pesmet

Șnițelele și ciocolata de casă au gustul copilăriei pentru mulți dintre noi. Pentru mine este simplu, după o porție de șnițele de pui sau de porc, merge o bere rece și ceva dulce la final.

Ingrediente pentru șnițele de porc

Ingredientele pentru rețeta de șnițele de porc
  • 4 cotlete de porc dezosate (aprox. 650 de grame)
  • 2 ouă mari
  • 100 grame de făină
  • 200 grame de pesmet
  • Sare, piper
  • Ulei pentru prăjit
  • Felii de lămâie pentru servire (opțional)

Șnițele de porc: Instrucțiuni rețetă

  • 1  Spală și usucă cotletele de porc cu un prosop de hârtie.
  • 2  Bate ușor carnea cu un ciocan pentru șnițele pentru a le subția.
  • 3  Condimentează carnea cu sare și piper.
  • 4  Pregătește trei boluri: în primul bol pune făina, în al doilea bol bate ouăle cu un praf de sare, și în al treilea bol pune pesmetul.
  • 5  Feliile de carne se trec prin făină, apoi prin ou, și în final prin pesmet, acoperindu-le bine de fiecare dată.
  • 6  Încălzește uleiul la foc mare cantitatea de ulei într-o tigaie încăpătoare.
  • 7  Când uleiul este bine încins, prăjește șnițelele câte 2-3 minute pe fiecare parte, până când devin rumenite și aurii.
  • 8  Scoate șnițelele pe un platou tapetat cu șervet de hârtie.

Alături de șnițele merge o porție românească de piure de cartofi și-o salată de roșii cu ceapă roșie. Stinge cu un vin roșu sau un rosé rece. Poftă bună!

Farfurie cu șnițele de porc și lămâie

Dacă ți-au plăcut șnițelele lasă te rog o recenzie. Spor la gătit!

Printeaza
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Rețetă clasică de șnițele de porc

Șnițele de porc: Rețeta clasică


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Autorul: Mara Marin
  • Timp Total: 25 minute
  • Servire: 4 porții 1x

Descriere

Respectă rețeta și pașii și în 20 de minute te bucuri de cele mai bune și fragede șnițele de porc.


Ingrediente

Scaleaza

4 cotlete de porc dezosate (aprox. 650 de grame)

2 ouă mari

100 grame de făină

200 grame de pesmet

Sare, piper

Ulei pentru prăjit

Felii de lămâie pentru servire (opțional)


Instructiuni

  1. Spală și usucă cotletele de porc cu un prosop de hârtie.
  2. Bate ușor carnea cu un ciocan pentru șnițele pentru a le subția.
  3. Condimentează carnea cu sare și piper.
  4. Pregătește trei boluri: în primul bol pune făina, în al doilea bol bate ouăle cu un praf de sare, și în al treilea bol pune pesmetul.
  5. Feliile de carne se trec prin făină, apoi prin ou, și în final prin pesmet, acoperindu-le bine de fiecare dată.
  6. Feliile de carne se trec prin făină, apoi prin ou, și în final prin pesmet, acoperindu-le bine de fiecare dată.
  7. Încălzește la foc mare cantitatea de ulei într-o tigaie mare.
  8. Când uleiul este bine încins, prăjește șnițelele câte 2-3 minute pe fiecare parte, până când devin rumenite și aurii.
  9. Scoate șnițelele pe un platou căptușit cu hârtie absorbantă de bucătărie.
  • Timp de preparare: 10 minute
  • Timp de gătire: 15 minute
  • Categorie: Cină
  • Bucătărie: Universală