Toate Retetele

Paste cu hribi

Paste cu hribi

Bucură-te de savoarea verii cu delicioasa rețetă de paste cu hribi, o delicatesă ce combină sosul bogat cu aroma intensă a hribilor. Am folosit ingrediente de cea mai bună calitate, inclusiv hribi tineri, gălbenușuri de ou și parmezan, care împreună creează un preparat bogat și decadent.

Ciorbă de fasole verde

Ciorbă de fasole verde

Ciorba de fasole verde este un deliciu al verii. Este hrănitoare și este minunată atât proaspătă, dar și a doua sau a treia zi după preparare. Servită cu smântână și ardei iute, este o adevărată experiență pe care vara ne-o aduce pe mese. Rețeta mea este simplă, gustoasă, îmbogățită cu usturoi din belșug și ușor picantă.

Tocăniță de ciuperci cu smântână

Tocăniță de ciuperci cu smântână

Tocănița de ciuperci cu smântână este un deliciu absolut indiferent de soiul de ciuperci pe care alegi să îl folosești în preparare. Fie că îți plac hribii, gălbiorii, sau preferi ciupercile de cultură mai frecvent întâlnite, această rețetă de tocăniță va însufleți orice soi de ciuperci și îți va aduce pe masă o mâncare îndrăgită de toți ai casei.

Borș de fasole moldovenesc

Borș de fasole moldovenesc

Borșul de fasole este minunat chiar și pe timp de vară. Este un preparat bogat, plin de savoare, tradițional în regiunile de nord ale țării. Rețeta pe care ți-o propun este specifică Bucovinei noastre și este delicioasă servită alături de smântână și pâine proaspăt scoasă din cuptor.

Salată de vinete

Salată de vinete

Salata de vinete este emblema verii. Fie că este un prânz în familie, un grătar cu prietenii, sau chiar o cină ceva mai formală, salata de vinete nu părăsește mesele noastre pe timpul verii. Îți propun o rețetă clasică, simplă și vegană de salată de vinete, plină de aroma nealterată a vinetelor coapte pe plită.

Dulceață de cireșe amare

Dulceață de cireșe amare

Dulceața de cireșe amare este cea mai echilibrată dulceață. Gustul amărui al cireșelor amare și aroma foarte bogată a acestor fructe oferă o dulceață cu gust deosebit, minunată alături de clătite sau ca umplutură într-un croissant alături de o cană de lapte proaspăt.

Iahnie de fasole cu afumătură

Iahnie de fasole cu afumătură

Dintre toate mâncărurile, probabil cea despre care putem spune cu certitudine că este 100% românească, este iahnia de fasole. O mâncare scăzută de fasole, cu bucăți delicioase de afumătură de porc și condimente din belșug, iahnia de fasole este minunată fie, iarnă, fie vară – gătită în oală pe aragaz, sau la ceaun.

Șnițele de pui

Șnițele de pui

Cele mai iubite dintre preparate trebuie să fie șnițelele. Eu îți propun clasica rețetă de șnițele de pui și îți ofer câteva ponturi pentru a obține șnițele super crocante la exterior și o carne fragedă și suculentă în interior.

Ceviche

Ceviche

Ceviche este un preparat Sud-American deosebit de savuros, ideal pentru zilele toride de vară. Îți propun o rețetă de ceviche cu creveți, cu un timp scurt de preparare, plină de savoare și super fresh.

Ciorbă de rubarbă și legume

Ciorbă de rubarbă și legume

Ciorba de rubarbă și legume are un aport caloric deosebit de scăzut și este foarte bogată în nutrienți. Această rețetă este de inspirație asiatică, cu multe condimente și este îmbogățită cu ciuperci. Astfel, devine un prânz complet, deosebit de hrănitor.

Mâncare de vinete

Mâncare de vinete

Mâncarea de vinete este una dintre preferatele verii. Rețeta de mâncare de vinete pe care ți-o propun este plină de savoare, cu vinete suculente și carne fragedă, și o aromă irezistibilă de usturoi și condimente mediteraneene.