Mojito cu rom alb, lime și mentă fresh

Te invit la un cocktail tradițional cubanez, răcoritor de vară: această rețetă de mojito cu rom alb și mentă este exact ceea ce trebuie! Este o băutură delicioasă și foarte ușor de făcut.

Două pahare de mojito

În cinstea naționalei României, deschiderii piscinelor de peste tot, aprinderii grătarelor și a tuturor lucrurilor plăcute și veritabile de vară, sărbătorim cu o săptămână de rețete de cocktailuri estivale, aici, pe Culinary. HAI ROMÂNIA!

Ingrediente pentru Mojito

Ingrediente mojito clasic cu rom alb

Multă mentă proaspătă.

Rom alb. Cel mai bun rom pentru mojito depinde de bugetul și de gusturile tale. Este mereu o idee bună să îi întrebi pe oamenii de la magazinul tău preferat de băuturi alcoolice ce îți recomandă în funcție de bugetul tău, dar romul Plantation sau Bacardi Superior sunt brandurile mele preferate, care au și un preț super accesibil. 

Lime. Vei avea nevoie de aproximativ 1-2 lime proaspete pentru fiecare cocktail mojito.

Zahăr. Unii folosesc sirop, dar mie îmi place aroma distinctă de zahar brun și mentă. Așa cred eu că trebuie să fie gustul unui Mojito corect preparat. 

Apă minerală.

Cum se prepară mojito

  • 1  Taie limele în jumătăți. Stoarce zeama de lime într-un pahar highball.
  • 2  Adaugă zahărul și frunzele de mentă în pahar. Folosește un pisălog pentru a amesteca ușor, până când menta este ușor zdrobită și își eliberează uleiurile esențiale, dar fără a o mărunți complet.
  • 3  Adaugă romul peste amestecul de mentă și zahăr. Completează cu restul de suc de lime.
  • 4  Umple paharul cu gheață până sus. Un mojito trebuie să fie bine răcit și răcoritor.

Sfaturi pentru a prepara cel mai bun Mojito

Pentru a profita la maximum de lime, folosește-le la temperatura camerei și rulează-le cu palma pe blat apăsând ușor, înainte să le tai și să le storci de suc.

Zahăr granulat vs. sirop. Vei vedea ocazional câte o rețetă de mojito cu sirop. Această modalitate de preparare este adesea o variantă scurtă pentru barmani, deoarece nu necesită un efort suplimentar pentru dizolvarea zahărului. Mie îmi place textura zahărului granulat – este mai autentică și cred că ajută și la eliberarea aromei din mentă.

Servește Mojito cu multe gustări! 60 de mililitri de rom înseamnă o cantitate generoasă, așa că asigură-te că te hidratezi și mănânci bine în timp ce savurezi cocktailul. Chipsurile de casă, cu sos Guacamole, salata de pepene roșu sau o tartă cu sparanghel sunt gustări minunate.

Printeaza
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Rețetă clasică de mojito

Rețetă Mojito (1 pahar)


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Autorul: Mara Marin
  • Timp Total: 5 minute
  • Servire: 1 porție 1x

Descriere

Deci, dacă ești în căutarea unei rețete răcoritoare de mojito în această vară, pune-o și pe aceasta în lista ta de  favorite. Noroc și prietenie!


Ingrediente

Scaleaza

linguri de zahăr granulat

10 frunze proaspete de mentă

20 de ml de suc de lime proaspăt stors (de la 1 limetă)

60 de ml de rom alb

Apă minerală

O crenguță de mentă, pentru decor

O felie de lime, pentru servire


Instructiuni

  1. Într-un pahar highball, se amestecă zahărul, menta și jumătate din sucul de lime.
  2. Se adaugă romul și restul de suc de lime în pahar. Se completează paharul cu gheață și cu apă minerală, apoi se amestecă.
  3. Se servește decorat cu o crenguță de mentă și cu o felie de lime.
  • Timp de preparare: 5 minute
  • Categorie: Cocktail
Categorii: Cocktail

Despre autor:

Eu sunt Mara, pasionată de gătit și blogger culinar. Dacă ai întrebări, sau vrei să împărtășești experiența ta, lasă un comentariu mai jos. Iubesc nu doar să mănânc, dar și să vorbesc despre mâncare, așa că abia aștept să aud părerea ta! Îmi poți trimite un mesaj prin formularul de contact.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Rating Reteta 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Mara autor blog

BUNĂ! EU SUNT MARA.

Bine ai venit pe Culinary!

Eu sunt Mara și iubesc să mănânc, să gătesc și caut întotdeauna soluții ingenioase pentru reducerea risipei alimentare. Culinary este o parte din sufletul meu aruncată în marele internet și împărtășită cu voi. Împreună cu vizsla mea, Oscar, ajutorul meu de bază și cel mai entuziast susținător al meu, îți aducem zi de zi, rețete simple, gustoase, cu ingrediente curate, care îți hrănesc spiritul, nu doar corpul. Vei găsi aici rețete tradiționale, din bucătăria internațională, vegetariene și vegane, dar și multe ponturi care sper că te vor ajuta să devii un bucătar mai iscusit.

MAI MULTE

înscrie-te
Primești pe email cele mai noi rețete

Un singur newsletter pe săptămână

EU SUNT OSCAR

degustător șef

Oscar, degustătorul șef de la Culinary.ro, savurând un morcov

Iubesc morcovii, bananele și mingile de tenis

Retete perfecte pentru viata de zi cu zi.

Abonează-te la Newsletter

Vrei să știi ce am gătit în ultima vreme? În fiecare săptămână voi trimite câteva rețete și noutăți direct în inbox-ul tău!
Îți respect intimitatea și promit să nu trimit niciodată spam! Te poți dezabona oricând.