Rețetă delicioasă de bezele – De când am aflat rețeta, doar așa le fac

Ingrediente:

  • 300 g mere
  • 160 ml apă
  • 1 ou
  • 625 g zahăr
  • 3 lingurițe ness
  • zahăr pudră

Mod de preparare:

1. Pentru început, coacem merele timp de 25 de minute la temperatura de 190 de grade. După acest interval de timp, stoarcem merele astfel încât să obținem 250 ml de sirop.

2. Într-un pahar, dizolvăm nessul în 160 ml de apă fierbinte. Adăugăm 1 lingură de zahăr și amestecăm bine.

3. Punem siropul de mere la fiert, la foc mic. Adăugăm zahărul rămas și amestecăm bine până la omogenizare.

4. Batem albușul de ou cu ajutorul unui mixer. Adăugăm siropul și amestecăm bine. Adăugăm cafeaua și mixăm bine până la omogenizare. Formăm bezele pe care le așezăm pe o tavă de copt. Le coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 20 de minute.

Să le savurați cu plăcere!