Puiul este o carne care se gătește deosebit de repede și care este o opțiune pentru mulți dintre noi, mai ales în zilele aglomerate din timpul săptămânii. În plus, este o carne destul de versatilă pe care o putem folosi în diverse preparate precum ostropelul, puiul cacciatore, ciulamaua, șnițelele sau diversele sale variații la cuptor.
Aceste pulpe de pui sunt frăgezite și aromate înainte de preparare pentru a le oferi o aromă aparte și pentru a simți că mănânci un pic altceva față de banalele pulpe de pui la cuptor.
Îți recomand să încerci, pe cât posibil, să achiziționezi carnea de pui de la ferme de încredere. Din păcate, din cauza cererii extraordinar de mari pentru această carne, puiul a ajuns să fie una dintre cele mai nocive cărnuri de pe piață din cauza dorinței producătorilor de a avea pui de dimensiuni comerciale cât mai repede posibil și de a evita cu orice preț îmbolnăvirea lor.
În prepararea cărnii de pasare am ajuns, de-a lungul timpului, să deviez destul de mult de la rețetele standard – cu sare, piper, boia și ceva ierburi aromatice – pentru că există foarte mult potențial în condimente și într-un proces de marinare puțin mai variat.
Din acest motiv, eu am marinat carnea de pui în același mod în care marinez carnea de oaie. Am lăsat-o câteva ore la frigider într-un baiț de lapte bătut, lămâie, usturoi și condimente 7 Pipere până când a fost bine pătrunsă de toate aromele.
Ingrediente pulpe de pui la cuptor
- Pulpe de pui. Poți opta pentru pulpe întregi, sau doar superioare, cu os sau dezosate. Eu am avut pulpe superioare fără os.
- Lapte bătut. Acesta va fi baza lichidă a baițului în care se va scălda puiul până se va frăgezi și va fi cuprins de arome.
- Zeamă de lămâie și ulei de măsline. Tot pentru baiț vom folosi puțină lămâie și un strop de ulei de măsline pentru arome fresh.
- Usturoi. Pentru un plus de aromă se folosește usturoi proaspăt zdrobit în marinadă.
- Condimente 7 Pipere & Sare. Vom folosi un mix de condimente, dar dacă dorești, poți să macini într-un mojar o combinație de semințe de chimen, coriandru și anason, va fi la fel de bun.
Cum se prepară pulpele de pui la cuptor
În primul rând ne uităm la pulpe să vedem dacă mai trebuie pigulite. Vom elimina orice urmă de pene. Punem pulpele direct în castronul în care le vom marina pentru a nu murdări și alte suprafețe.
Peste pulpe turnăm laptele bătut împreună cu condimentele 7 pipere, zeama de lămâie, usturoiul pisat și sarea. Amestecăm bine pentru a acoperi pulpele în întregime și pentru a omogeniza marinada.
Castronul se acoperă cu folie alimentară și se dă la frigider minim 1 oră.
Se scot pulpele din castron și se așează într-o tavă pentru cuptor. Nu se spală de marinadă, dar se scurge excesul pentru că altfel vom avea foarte multe sucuri în tavă și nu se vor rumeni frumos.
Se dau la cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru 55 de minute (dacă sunt dezosate) sau 1 oră și 5 minute dacă au os. Dacă ai un termometru pentru carne, temperatura internă a cărnii de pui ar trebui să fie de 74 de grade celsius atunci când este gătită.
În ultimele minute de gătire, dacă nu ți se par suficient de rumene pulpele, poți porni funcția de grill a cuptorului – însă stai cu ochii pe ele să nu se ardă!


Rețetă pulpe de pui la cuptor
- Timp Total: 1 ora și 10 minute
- Servire: 2 – 3 porții 1x
Descriere
Cele mai fragede și suculente pulpe de pui! Cuprinse de arome îmbietoare și extrem de ușor de preparat, pulpele de pui la cuptor marinate în lapte bătut sunt o cină specială din ingrediente la îndemână.
Ingrediente
600 de grame de pulpe de pui dezosate
350 de ml de lapte bătut
7 grame de sare
10 ml de zeamă de lămâie
3 lingurițe de amestec 7 Pipere
2 căței de usturoi zdrobiți cu presa
1 lingură de ulei de măsline
Instructiuni
- În primul rând ne uităm la pulpe să vedem dacă mai trebuie pigulite. Vom elimina orice urmă de pene. Punem pulpele direct în castronul în care le vom marina pentru a nu murdări și alte suprafețe.
- Peste pulpe turnăm laptele bătut împreună cu condimentele 7 pipere, zeama de lămâie, usturoiul pisat și sarea. Amestecăm bine pentru a acoperi pulpele în întregime și pentru a omogeniza marinada.
- Castronul se acoperă cu folie alimentară și se dă la frigider minim 1 oră.
- Se scot pulpele din castron și se așează într-o tavă pentru cuptor. Nu se spală de marinadă, dar se scurge excesul pentru că altfel vom avea foarte multe sucuri în tavă și nu se vor rumeni frumos.
- Se dau la cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru 55 de minute (dacă sunt dezosate) sau 1 oră și 5 minute dacă au os. Dacă ai un termometru pentru carne, temperatura internă a cărnii de pui ar trebui să fie de 74 de grade celsius atunci când este gătită.
- În ultimele minute de gătire, dacă nu ți se par suficient de rumene pulpele, poți porni funcția de grill a cuptorului – însă stai cu ochii pe ele să nu se ardă!
Note
Avem grijă întodeauna atunci când lucrăm cu carne de pui să ne spălăm frecvent pe mâini și să nu folosim nicio suprafață care a intrat în contact cu puiul crud înainte de a o spăla. Îți recomand să folosești întotdeauna suprafețe neporoase pentru a manevra carnea de pui – castroane de inox sau tocătoare din plastic, sau învelește tocătorul de lemn în folie alimentară pe care o arunci imediat.
- Timp de preparare: 10 minute
- Timp de marinare: 2 ore
- Timp de gătire: 1 ora
- Categorie: Cină
© 2023 Mara Marin
0 Comentarii