Pui florentin cu spanac, smântână, usturoi, parmezan și vin alb

Pui florentin, sună pompos, dar nu-i deloc așa. Rețeta transformă banalul pieptul de pui într-un preparat gustos și sățios.

Pui florentin

Puiul Florentin este o rețetă clasică din bucătăria italiană și americană. Piept de pui prăjit, amestecat cu spanac și usturoi, desăvârșit de un sos alb cremos din smântână, aromatizat cu vin și parmezan. Perfect pentru cină în doi.

Puiul florentin este o mâncare versatilă, care se potrivește cu o varietate de garnituri. Cartofii noi la cuptor sunt o alegere excelentă, orez basmati. Poți alege spaghete sau fettuccine, care se îmbină perfect cu sosul cremos de spanac.

Ingrediente

Ingrediente reteta pui florentin
  • 4 piepturi de pui fără piele (aproximativ 500-600 g)
  • ½ cană făină universală
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 4 căței de usturoi tocat (sau 3-4 fire de usturoi verde)
  • 1 ceapă mică tocată mărunt
  • 100 ml vin alb sec
  • 200 ml supă de pui
  • 200 ml smântână pentru gătit
  • 150 g spanac proaspăt (sau congelat)
  • 100 g parmezan ras
  • Sucul de la ½ lămâie
  • Sare și piper după gust

Mod de preparare

  • 1  Curățăm pieptul de pui, îl tamponăm cu un șervețel de bucătărie. Condimentăm fiecare piept de pui cu sare și piper.
  • 2  Încingem uleiul de măsline într-o tigaie mare pe foc mediu și prăjim pieptul de pui până când devine auriu și complet gătit, aproximativ 6-7 minute pe fiecare parte. Scoatem puiul din tigaie și-l păstrăm cald.
  • 3  În aceeași tigaie, adăugăm untul și călim ceapa și usturoiul aproximativ 2-3 minute. Adăugăm vinul alb, supa de pui și lăsăm să fiarbă până începe să scadă, apoi adăugăm smântâna și amestecăm bine.
  • 4  Adăugăm spanacul și parmezanul ras în sos, amestecând până când spanacul se înmoaie și parmezanul se topește. Presărăm cu sucul de lămâie și potrivim de sare și piper.
  • 5  Așezăm pieptul de pui pe un platou și turnăm sosul cremos deasupra. Garnisim cu puțin parmezan ras și câteva frunze de spanac proaspete pentru un plus de culoare.

Ai încercat această rețetă de pui florentin cu spanac și smântână? Dacă ți-a plăcut lasă te rog o recenzie. Spor la bucătăreală!

Printeaza
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Reteta pui florentin

Rețetă pui florentin


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Autorul: Mara Marin
  • Timp Total: 35 minute
  • Servire: 4 porții 1x

Descriere

Pui florentin, o combinație gustoasă de pui fraged, spanac proaspăt și sos cremos. O mâncare rapidă și ușor de preparat, perfectă pentru o cină acasă.


Ingrediente

Scaleaza

4 piepturi de pui fără piele (aproximativ 500600 g)

½ cană făină universală

2 linguri de ulei de măsline

4 căței de usturoi tocat (sau 34 fire de usturoi verde)

1 ceapă mică tocată mărunt

100 ml vin alb sec

200 ml supă de pui

200 ml smântână pentru gătit

150 g spanac proaspăt (sau congelat)

100 g parmezan ras

Sucul de la ½ lămâie

Sare și piper după gust


Instructiuni

  1. Curățăm pieptul de pui, îl tamponăm cu un șervețel de bucătărie. Condimentăm fiecare piept de pui cu sare și piper.
  2. Încingem uleiul de măsline într-o tigaie mare pe foc mediu și prăjim pieptul de pui până când devine auriu și complet gătit, aproximativ 6-7 minute pe fiecare parte. Scoatem puiul din tigaie și-l păstrăm cald.
  3. În aceeași tigaie, adăugăm ceapa, usturoiul și călim aproximativ 2-3 minute. Adăugăm supa de pui și lăsăm să fiarbă până începe să scadă, apoi adăugăm smântâna și amestecăm bine.
  4. Adăugăm spanacul și parmezanul ras în sos, amestecând până când spanacul se înmoaie și parmezanul se topește. Presărăm cu sucul de lămâie și potrivim de sare și piper.
  5. Așezăm pieptul de pui într-un platou și turnăm sosul cremos deasupra. Garnisim cu puțin parmezan ras și câteva frunze de spanac proaspete pentru un plus de culoare.
  • Timp de preparare: 10 minute
  • Timp de gătire: 25 minute
  • Categorie: Cină

Despre autor:

Eu sunt Mara, pasionată de gătit și blogger culinar. Dacă ai întrebări, sau vrei să împărtășești experiența ta, lasă un comentariu mai jos. Iubesc nu doar să mănânc, dar și să vorbesc despre mâncare, așa că abia aștept să aud părerea ta! Îmi poți trimite un mesaj prin formularul de contact.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Rating Reteta 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Mara autor blog

BUNĂ! EU SUNT MARA.

Bine ai venit pe Culinary!

Eu sunt Mara și iubesc să mănânc, să gătesc și caut întotdeauna soluții ingenioase pentru reducerea risipei alimentare. Culinary este o parte din sufletul meu aruncată în marele internet și împărtășită cu voi. Împreună cu vizsla mea, Oscar, ajutorul meu de bază și cel mai entuziast susținător al meu, îți aducem zi de zi, rețete simple, gustoase, cu ingrediente curate, care îți hrănesc spiritul, nu doar corpul. Vei găsi aici rețete tradiționale, din bucătăria internațională, vegetariene și vegane, dar și multe ponturi care sper că te vor ajuta să devii un bucătar mai iscusit.

MAI MULTE

înscrie-te
Primești pe email cele mai noi rețete

Un singur newsletter pe săptămână

EU SUNT OSCAR

degustător șef

Oscar, degustătorul șef de la Culinary.ro, savurând un morcov

Iubesc morcovii, bananele și mingile de tenis

Retete perfecte pentru viata de zi cu zi.

Abonează-te la Newsletter

Vrei să știi ce am gătit în ultima vreme? În fiecare săptămână voi trimite câteva rețete și noutăți direct în inbox-ul tău!
Îți respect intimitatea și promit să nu trimit niciodată spam! Te poți dezabona oricând.