Prăjitură tradițională Sârbească, cu pandișpan și două tipuri de cremă

Prăjitură sârbească, gata în 3 pași simpli – are pandișpan și 2 creme delicioase – Se face rapid, iar gustul este o incantare pentru papilele gustative…

Ingrediente necesare

Ingrediente pentru pandișpan

  • 4 oua
  • 4 linguri faina
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri cacao
  • 1 praf de copt

Ingrediente pentru prima cremă

  • 500 ml lapte
  • 9 linguri faina
  • 9 linguri zahar
  • 1 plic de zahar vanilat

Ingrediente pentru a doua cremă

  • 1 pachet de margarina
  • 200 grame zahar fin

Pentru sirop: 200 gr zahar

Pentru decor: ciocolata topita

Cum se prepară?

Pandispan

  • Incinge cuptorul la 180 de grade Celsius.
  • Mixeaza spuma albusurile.
  • Adauga treptat in ele zaharul, apoi galbenusurile, faina, praful de copt si cacao.
  • Unge cu unt o tava de copt.
  • Pune compozitia in ea si bag-o in cuptor pentru vreo 30 de minute. Las-o apoi sa se raceasca.

Prima crema

  • Fierbe laptele.
  • Amesteca faina cu cateva linguri de lapte, apoi cu zaharul vanilat si zaharul simplu.
  • Omogenizeaza, pentru ca acestea din urma sa se topeasca.
  • Toarna restul de lapte, amesteca bine si pune inapoi pe foc, ca sa ajunga la consistenta dorita (mai groasa putin decat budinca).

A doua crema

  • Mixeaza margarina cu zaharul.
  • Amesteca prima crema cu a doua.

Sirop

  • Pune zaharul intr-o cratita.
  • Toarna apa peste el cat sa-l acopere.
  • Pune cratita pe foc potrivit si amesteca in ea, pentru ca zaharul sa se dizolve.

Asamblare

  • Toarna siropul peste pandispan (acesta trebuie sa fie rece, iar siropul fierbinte).
  • Intinde crema apoi peste pandispan si acopera cu ciocolata topita.
  • Baga prajitura in frigider pana in momentul servirii.

Să o savurați cu drag, alături de familie și prieteni!

Poftă bună!