Prăjitură pufoasă cu gem și ciocolată – un desert cu un aspect plăcut și un gust delicios

Prajitura pufoasa cu gem si ciocolata trebuie preparata de toate gospodinele. Cu aceasta reteta usoara nu ai cum sa dai gres. Acest desert delicios este o adevarata incantare pentru papilele gustative. Trebuie neaparat sa-l prepari macar o data!

Ingrediente necesare pentru prajitura pufoasa cu gem si ciocolata:

  • 2 pliculete zahar vanilat, 1 ciocolata neagra
  • 3 linguri gris, 1 pahar gem (orice tip)
  • 1l lapte, 4 pachete biscuiti de cacao
  • 3 plicuri budinca de ciocolata, 200 ml frisca lichida
  • 400 gr smantana

Cum se prepara prajitura pufoasa cu gem si ciocolata?

Amestecam pudra de budinca cu putin lapte si un pliculet de zahar vanilat. Turnam restul de lapte intr-o oala si-l punem la fiert. Adaugam apoi budinca si amestecam pana obtinem o crema groasa. Luam oala de pe foc si lasam budinca sa se raceasca.

Batem apoi frisca lichida pana se intareste si o amestecam cu smantana si un pliculet de zahar vanilat. Pe fundul unei tavi intindem un strat de biscuiti de cacao. Ungem biscuitii cu gemul preferat si-i acoperim cu un alt strat de biscuiti.

Adaugam budincade ciocolata rece si o intindem uniform. Acoperim cu un nou strat de biscuiti de cacao. La final adaugam frisca. Dam ciocolata neagra prin razatoare si adaugam ciocolata rasa peste stratul de frisca.

Punem prajitura la frigider pentru cel putin 2 ore. Este de preferat sa lasam prajitura la rece o noapte intreaga pentru ca biscuitii sa se inmoaie, iar crema sa se solidifice. A doua zi o putem taia si servi impreuna cu cei dragi. Pofta buna si spor la gatit!