Prăjitura Monaco – O prăjitură delicioasă, fără coacere

Ingrediente necesare:

150 ml lapte
Esență de rom

Ingrediente necesare pentru cremă:

500 ml lapte
2 plicuri budincă de vanilie ( sau ciocolată / căpșuni )
120 g zahăr
75 g unt

Ingrediente necesare pentru crema de biscuiți:

4 biscuiți Oreo

250 g brânză mascarpone
500 g frișcă lichidă
50 g ciocolată cu rom

Mod de preparare:

Așezăm biscuiții într-o tavă dreptunghiulară, formând un blat.

Ungem biscuiții cu un amestec de lapte cald, zahăr și rom.

Pentru crema de vanilie, amestecăm într-o oală laptele, zahărul și praful de budincă.

Punem oala pe foc, amestecăm continuu până budinca începe să se îngroașe, apoi o lăsăm să se răcească până la temperatura camerei.

Amestecăm apoi budinca cu untul la temperatura camerei și mixăm până la omogenizare.

Întindem crema astfel obținută peste blatul însiropat de biscuiți.

Băgăm tava la frigider și ne apucăm de crema de biscuiți.

Batem frișca spumă tare, apoi adăugăm brânza mascarpone, biscuiții răzuiți și amestecăm.

Punem și ciocolata cu rom rasă și amestecăm până la omogenizare.

Scoatem tava din frigider, întindem crema de biscuiți în strat uniform peste crema de vanilie și punem tava înapoi la frigider pentru cel puțin 3 ore.

Să o savurați cu poftă!

Sursă rețetă: najboljimojirecepti.blogspot.com/2018/06/moji-najbolji-recepti-monako-kolac.html