Prăjitură Mille Feuille Rustică

Mi-a placut întotdeauna prăjitura mille feuille - combinația dintre blatul crocant, crema pufoasă și fructele ușor acrișoare mi s-a părut senzațională. Dar adevărul este că mai nimeni nu are acasa cuptoare suficient de încăpătoare în care să poată coace toate foile simultan. Deci, opțiunea este o prăjiturică, sau coacem foile de 3 ori.

Prăjitură Mille Feuille Rustică

Mi-a placut întotdeauna prăjitura Mille Feuille – combinația dintre blatul crocant, crema pufoasă și fructele ușor acrișoare mi s-a părut senzațională. Dar adevărul este că mai nimeni nu are acasa cuptoare suficient de încăpătoare în care să poată coace toate foile simultan. Deci, opțiunea este o prăjiturică, sau coacem foile de 3 ori. 

Adesea poftele vin inopinat și, uneori, și musafirii. Așa că mi s-a părut mai mult decât binevenită o prăjitură simplă, rapidă, pe care o poți prepara fără bătaie de cap, dar care va avea un gust extraordinar și va arăta senzațional. Îți poți bucura simțurile și îi poți impresiona pe cei din jurul mesei în maxim 40 de minute – pe principiul „work smarter, not harder”. 

Așadar, ca multe preparate, și acesta s-a născut din comoditate, dar și din dorința de a mânca un desert rapid care nu necesită multă migală sau multe ore de coacere și este răspunsul perfect la binecunoscuta afirmație: „Aș mânca ceva bun!”. 

Această prăjitură este foarte foarte simplă, dar ai avea, totuși, nevoie de un poș pentru a aranja crema frumos. Dar dacă nu ai unul și nici nu vrei să îți cumperi unul (cele care nu sunt profesionale se găsesc în supermarket și nu sunt foarte scumpe), poți folosi o pungă dintre cele mai groase pentru congelator, pe care o tai la un colț și o folosești pe post de poș. 

Ingrediente prăjitură mille feuille rustică

 • Aluat de foietaj. Vei avea nevoie de o foaie de aluat de foietaj. Eu am folosit aluat congelat din comerț pentru a grăbi tot procesul (mai ales că aluatul de foietaj făcut acasă implică un proces destul de migălos). 
 • Mascarpone și smântână pentru frișcă. Aceste două îngrediente vor forma, împreună, crema pentru prăjitură. Această cremă este foarte asemănătoare cu cea de la tiramisu. 
 • Zahăr pudră. Zahărul este folosit pentru a îndulci crema și pentru a pudra prăjitura după ce o asamblăm. 
 • Zmeură. Pentru aroma fresh, acrișoară, am folosit zmeură. Cu toate acestea, poți folosi jumătăți de căpșuni, sau afine. 

Cum se prepară prăjitura mille feuille rustică

Pe scurt – este super simplu! 

Se dezgheată aluatul de foietaj și se întinde pe o masă. Cu un sucitor se întinde aluatul până își mărește suprafața de aproximativ 1 dată și jumătate. 

Se poziționează o tavă rotundă peste aluat și cu un cuțit se taie aluatul în jurul tăvii într-un cerc cu diametrul de 28-30 de centimetri. 

Acest cerc proaspăt obținut se taie (cel mai ușor cu un feliator de pizza) în 8 părți egale – mai întâi pe mijloc, apoi fiecare sfert in triunghiuri egale. Ar trebui să obții 8 triunghiuri oarecum egale (pe cât posibil). 

Triunghiurile se ung cu unt topit, iar cele simetrice se așează unele peste altele. Aluatul astfel pozitionat se așează pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și se dă la cuptorul preîncălzit la 200 de grade timp de 20 de minute, sau până când s-a copt frumos și e rumen. 

Aluatul se scoate din cuptor și se lasă să se răcească până când putem lucra cu el.

Se taie cu un cuțit zimțat astfel încât să dezbinăm cele două triunghiuri unul de celălalt. Acum vei fi obținut baza și foaia de deasupra prăjiturii. 

Este timpul să facem crema. Într-un castron încăpător se pun 250 de grame de mascarpone, 100 de mililitri de smântână pentru frișcă și 3 linguri de zahăr pudră. 

Cu un mixer se amestecă această compoziție până când este omogenă și destul de fermă. 

Crema obținută se transferă într-un poș, sau într-o pungă pentru congelator. 

Se aranjează crema frumos, pe fiecare bază în parte. Deci, vom pune cremă pe 4 dintre triunghiuri. 

După ce am aranjat crema, vom pune zmeura și vom așeza foaia de sus a prăjiturii

Se decorează foaia de sus, dacă dorești, dacă nu, doar pudrează-o cu zăhar. 

Printeaza
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Prăjitură Mille Feuille Rustică

Rețetă Prăjitură Mille Feuille Rustică


Ingrediente

Scaleaza

1 aluat de foietaj

250 de grame de mascarpone

100 de ml de smântână lichidă

3 linguri de zahăr pudră

150 de grame de zmeură (caserolă mică)

20 de grame de unt moale


Instructiuni

 1. Se dezgheată aluatul de foietaj și se întinde pe o masă. Cu un sucitor se întinde aluatul până își mărește suprafața de aproximativ 1 dată și jumătate.
 2. Se poziționează o tavă rotundă peste aluat și cu un cuțit se taie aluatul în jurul tăvii într-un cerc cu diametrul de 28-30 de centimetri.
 3. Acest cerc proaspăt obținut se taie (cel mai ușor cu un feliator de pizza) în 8 părți egale – mai întâi pe mijloc, apoi fiecare sfert in triunghiuri egale. Ar trebui să obții 8 triunghiuri oarecum egale (pe cât posibil).
 4. Triunghiurile se ung cu unt topit, iar cele simetrice se așează unele peste altele. Aluatul astfel pozitionat se așează pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și se dă la cuptorul preîncălzit la 200 de grade timp de 20 de minute, sau până când s-a copt frumos și e rumen.
 5. Aluatul se scoate din cuptor și se lasă să se răcească până când putem lucra cu el.
 6. Se taie cu un cuțit zimțat astfel încât să dezbinăm cele două triunghiuri unul de celălalt. Acum vei fi obținut baza și foaia de deasupra prăjiturii.
 7. Este timpul să facem crema. Într-un castron încăpător se pun 250 de grame de mascarpone, 100 de mililitri de smântână pentru frișcă și 3 linguri de zahăr pudră.
 8. Cu un mixer se amestecă această compoziție până când este omogenă și destul de fermă.
 9. Crema obținută se transferă într-un poș, sau într-o pungă pentru congelator.
 10. Se aranjează crema frumos, pe fiecare bază în parte. Deci, vom pune cremă pe 4 dintre triunghiuri.
 11. După ce am aranjat crema, vom pune zmeura și vom așeza foaia de sus a prăjiturii
 12. Se decorează foaia de sus, dacă dorești, dacă nu, doar pudrează-o cu zăhar.

Note

Pentru a umple poșul mai ușor, întoarce săculețul pe dos până la jumătate, astfel încât să ai acces ușor la baza poșului. Dacă lucrezi cu o pungă, pune punga într-un pahar înalt și îndoaie marginile peste gura paharului, în exterior – îți va fi foarte simplu să transferi crema în acest mod. Tot dacă folosești o pungă, înainte să tai colțul, adu compoziția către colțul pe care urmează să îl tai și, prin răsucire, formează un con. Vei vrea ca toată crema să fie „inghesuită bine” pentru a putea controla modul în care o aranjezi. Pe măsură ce împingi crema continuă să răsucești partea goală a pungii sau poșului, astfel încât să poți împinge crema în continuare, cu maximum de control.

 • Categorie: Desert

© 2023 Mara Marin

Categorii: Desert

Despre autor:

Eu sunt Mara, pasionată de gătit și blogger culinar. Dacă ai întrebări, sau vrei să împărtășești experiența ta, lasă un comentariu mai jos. Iubesc nu doar să mănânc, dar și să vorbesc despre mâncare, așa că abia aștept să aud părerea ta! Îmi poți trimite un mesaj prin formularul de contact.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Rating Reteta 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

BUNĂ! EU SUNT MARA.

Bine ai venit pe Culinary!

Eu sunt Mara și iubesc să mănânc, să gătesc și caut întotdeauna soluții ingenioase pentru reducerea risipei alimentare. Culinary este o parte din sufletul meu aruncată în marele internet și împărtășită cu voi. Împreună cu vizsla mea, Oscar, ajutorul meu de bază și cel mai entuziast susținător al meu, îți aducem zi de zi, rețete simple, gustoase, cu ingrediente curate, care îți hrănesc spiritul, nu doar corpul. Vei găsi aici rețete tradiționale, din bucătăria internațională, vegetariene și vegane, dar și multe ponturi care sper că te vor ajuta să devii un bucătar mai iscusit.

MAI MULTE

înscrie-te
Primești pe email cele mai noi rețete

Un singur newsletter pe săptămână

EU SUNT OSCAR

degustător șef

Oscar

Iubesc morcovii, bananele
și mingile de tenis

Retete perfecte pentru viata de zi cu zi.

Abonează-te la Newsletter

Vrei să știi ce am gătit în ultima vreme? În fiecare săptămână voi trimite câteva rețete și noutăți direct în inbox-ul tău!
Îți respect intimitatea și promit să nu trimit niciodată spam! Te poți dezabona oricând.