Prăjitura Kinder Pingui – cel mai bun desert de casă

Toti copiii iubesc prajitura Kinder Pingui. La ziua de nastere a fiului meu am pregatit acest desert, iar toata lumea l-a mancat pe nerasuflate. Iti recomand sa incerci si tu aceasta reteta, pentru ca se face destul de usor.

Ingrediente pentru blat:

  • 10 oua, 200 gr zahar, 270 ml ulei
  • 2 pliculete zahar vanilat, 5 linguri gris
  • 5 linguri faina, 5 linguri cacao
  • 5 linguri miere de albine, 1 lingurita praf de copt
  • Un praf de sare, 50 ml lapte

Ingrediente pentru umplutura:

  • 700 ml frisca lichida, 1 pliculet gelatina
  • 50 ml lapte, 3 linguri miere de albine
  • Jumatate lingurita esenta de vanilie

Ingrediente pentru glazura de ciocolata 1:

  • 120 gr ciocolata neagra, 1 lingura apa
  • 70 gr unt

Ingrediente pentru glazura de ciocolata 2:

  • 220 gr ciocolata neagra, 100 gr unt
  • 3 linguri ulei, 1 lingura apa
  • 1 lingurita miere de albine

Mod de preparare:

Pentru inceput vom pregati o tava pe care o vom tapeta cu hartie de copt, apoi vom incalzi cuptorul la 175 grade si vom pregati aluatul.

Impartim toate ingredientele in doua, pentru ca vom prepara doua blaturi. Batem 5 oua cu 100 gr zahar, un pliculet zahar vanilat, 2.5 linguri gris, 2.5 linguri faina de grau, 2.5 linguri cacao, 2.5 linguri miere, jumatate lingurita praf de copt, 135 ml ulei, 25 ml lapte si un pic de sare.

Amestecam usor si turnam aluatul obtinut in tava de copt pregatita anterior. Bagam tava in cuptor si coacem aluatul timp de 12-15 minute. Repetam procedura pentru a prepara cel de-al doilea aluat. Il coacem la fel ca pe primul. Acoperim cele 2 blaturi cu o carpa si le lasam sa se raceasca.

Acum putem pregati prima glazura de ciocolata. Topim ciocolata cu untul si apa la bain-marie, amestecand constant. Dupa ce s-a topit, luam vasul de pe foc si lasam glazura sa se raceasca usor.

Pregatim apoi gelatina conform instructiunilor de pe pachet. Batem frisca lichida pana se intareste. Amestecam laptele cu mierea si esenta de vanilie si-l adaugam in frisca. La final, adaugam gelatina umflata si amestecam bine.

Pe primul blat asezam jumatate din cantitatea de crema de vanilie si nivelam bine. Aplicam cu atentie glazura de ciocolata care trebuie sa fie la temperatura camerei. Punem putin prajitura la frigider pentru a se intari glazura de ciocolata.

Adaugam apoi restul de crema si acoperim cu cel de-al doilea blat si preparam a doua glazura de ciocolata.

Rupem ciocolata neagra in bucati si o punem in cuptorul cu microunde sa se topeasca. Adaugam unt, ulei, apa si miere de albine. Amestecam usor si turnam glazura obtinuta peste ultimul blat. Punem prajitura la frigider pentru cateva ore, apoi o taiem felii si o servim impreuna cu cei dragi. Pofta buna si spor la gatit!