Prăjitură delicioasă cu zmeură. Este atât de bună încât nu mă satur niciodată de ea

As putea manca intr-una prajitura cu zmeura. Niciodata nu ma satur de acest desert gustos. Reteta pe care o folosesc eu este foarte simpla, deci nu iti trebuie abilitati de cofetar pentru a o pregati. Trebuie sa o incerci!

Ingrediente pentru blat:

  • 200 gr faina de grau, 150 gr unt
  • 150 gr zahar pudra, 1 pliculet zahar vanilat
  • 6 gr praf de copt, jumatate lingurita sare
  • 2 oua

Ingrediente pentru aluatul faramitat:

  • 120 gr unt, 150 gr zahar brun
  • 100 gr faina de grau, 50 gr migdale macinate
  • Un praf de sare

In plus:

  • 200 gr stafide
  • 200 gr zmeura
  • 1 lingura faina

Mod de preparare:

Mai intai pregatim aluatul faramitat. Amestecam intr-un bol untul, zaharul brun, faina de grau, migdalele macinate si sarea. Acoperim aluatul cu o folie alimentara si il punem in frigider.

Acum ne putem ocupa de pregatirea blatului. Cernem faina cu praful de copt intr-un bol. Adaugam apoi sarea, ouale, untul, zaharul pudra si zaharul vanilat. Amestecam bine, apoi transferam aluatul obtinut intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Presam aluatul usor cu dgetele.

Amestecam apoi stafidele cu zmeura si o lingura de faina si le adaugam peste blatul din tava. Scoatem aluatul din frigider, il faramitam si-l punem peste fructe.

Bagam tava in cuporul preincalzit la 180 grade pentru aproximativ jumatate de ora. Timpul de coacere poate varia in functie de cuptor, asa ca ar fi bine sa verifici prajitura pentru a nu se arde.

Cand este gata se scoate din cuptor, se lasa la racit, apoi se taie felii si se serveste. Pofta buna si spor la gatit!