Prăjitură delicioasă cu gem și nuci – rețetă simplă, ușoară și rapidă

Desi este un desert simplu, are un gust fantastic. Prajitura cu gem si nuci este printre preferatele mele. O prepar destul de des, pentru ca reteta este simpla, usoara si rapida. Ar fi bine sa o incerci si tu. Nu vei fi dezamagita.

Ai nevoie de:

  • 500 ml lapte acru, 1 ou
  • 300 gr zahar pudra, 100 ml ulei de floarea soarelui
  • 100 ml lapte proaspat, 2 linguri pudra de cacao
  • 600 gr faina de grau, 1 mana alune decojite
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu, gem si nuci macinate

Cum se prepara prajitura cu gem si nuci?

Intr-un bol, turnam laptele acru, uleiul de floarea soarelui, laptele proaspat si oul. Amestecam bine, apoi adaugam faina amestecata cu bicarbonatul de sodiu. La final, adaugam o mana de alune decojite tocate, zaharul pudra si pudra de cacao.

Amestecam usor si turnam aluatul obtinut intr-o tava tapetata cu hairtie de copt.

Bagam tava in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru aproximativ 20-25 minute. Timpul poate varia in functie de cuptor.

Putem face testul cu scobitoarea pentru a vedea daca prajitura s-a copt. Bagam o scobitoare in mijlocul aluatului. Daca iese curata inseamna ca prajitura s-a copt, daca in schimb, ramane aluat pe scobitoare, inseamna ca prajitura mai trebuie coapta.

Cand este gata, se scoate prajitura din cuptor si se lasa la racit. Dupa ce se raceste se adauga gem si nuci macinate deasupra. Se taie apoi felii si se asaza pe un platou. Merge de minune cu o ceasca de cafea sau o cana de ceai. Pofta buna alaturi de cei dragi si spor la gatit!