Prăjitură delicioasă cu banane și biscuiți cu unt. Trebuie să o încerci!

Acest desert delicios nu necesita coacere. Prajitura cu banane si biscuiti cu unt este extrem de gustoasa. Este suficient sa o prepari o singura data pentru a te convinge. Incearca aceasta reteta si bucura-te de gustul incantator al prajiturii delicioase.

Ingrediente:

  • 2 plicuri budinca de vanilie, 700 ml lapte
  • 1/3 cana unt de arahide, 240 ml smantana pentru frisca
  • 27 biscuiti cu unt, 3 banane

Ingrediente pentru glazura:

  • 60 gr ciocolata
  • 120 cana zahar pudra, 60 gr unt topit
  • 1 lingurita esenta de vanilie, 2 lingurite lapte

Mod de preparare:

Amestecam pudra de budinca in putin lapte. Laptele ramase se pune intr-o cratita pe foc. Cand incepe sa fiarba, se adauga budinca si untul de arahide. Se amesteca pana se obtine o crema groasa, apoi se ia de pe foc si se lasa la racit.

Intr-un bol, batem smantana lichida pana obtinem o frisca solida. Adaugam apoi frisca, lingura cu lingura, in crema de budinca rece.

Intr-o tava dreptunghiulara punem un strat de biscuiti. Intindem jumatate din cantitatea de crema si adaugam banane feliate.

Acoperim cu un alt strat de biscuiti, intindem crema ramasa si din nou, adaugam banane feliate.

La final punem ultimul strat de biscuiti si pregatim glazura de ciocolata. Dizolvam ciocolata la bain-marie apoi o lasam sa se raceasca usor. Adaugam zahar pudra, unt, esenta de vanilie si, la final 2 lingurite de lapte.

Amestecam pana obtinem consistenta dorita. In cazul in care glazura este foarte groasa, poti sa mai adaugi putin lapte.

Turnam glazura obtinuta peste ultimul strat de biscuiti si bagam prajitura la frigider pentru cateva ore.

De preferat ar fi sa prajitura ca stea la rece o noapte intreaga. Astfel, biscuitii se vor inmuia, iar crema se va intari. A doua zi se poate taia si servi. Se poate decora cu capsuni. Pofta buna si spor la gatit!