Prăjitură cu umplutură de brânză și glazură de ciocolată – un desert pufos și gustos

Prajitura cu umplutura de branza si glazura de ciocolata este una dintre preferatele mele. O prepar destul de des, pentru ca-mi place la nebunie. Ultima data cand am pregatit acest desert, mi-au venit prietenii in vizita. In cateva minute a disparut de pe masa.

Ingrediente pentru blat:

  • 5 oua, 250 gr faina de grau
  • 200 gr zahar pudra, 1 pliculet zahar vanilat
  • 150 ml ulei de floarea soarelui, 150 ml lapte
  • 1 pliculet praf de copt, 3 linguri cacao

Ingrediente pentru umplutura de branza:

  • 750 gr branza de vaci, 150 ml frisca lichida
  • 1 pliculet intaritor de frisca, 4 pliculete zahar vanilat
  • 3 linguri zahar pudra

Ingrediente pentru topping de ciocolata:

  • 250 ml frisca lichida
  • 200 gr ciocolata de menaj
  • Ciocolata alba pentru decor

Mod de preparare:

Vom incepe prin a separa albusurile de galbenusuri. Batem galbenusurile spuma cu zaharul pudra si zaharul vanilat. Adaugam treptat laptele si uleiul in timp ce amestecam.

Batem albusurile, adaugam faina, cacao si praful de copt. Amestecam bine, apoi turnam totul in bolul cu galbenusuri. Amestecam bine cu un mixer.

Turnam aluatul obtinut intr-o tava tapetata si hartie de copt. Bagam tava in cuptorul preincalzit la 180 grade. Cand aluatul se rumeneste si marginile se dezlipesc de foaia de copt, scoatem tava din cuptor si lasam blatul sa se raceasca.

Intre timp, amestecam branza de vaci cu zaharul vanilat si zaharul pudra. Adaugam 150 ml frisca lichida, 1 plic intaritor de frisca si batem bine cu mixerul.

Intindem umplutura de branza peste primul blat si netezim bine. Bagam prajitura la frigider pentru aproximativ 30 de minute pentru ca umplutura de branza sa se intareasca.

Intre timp pregatim glazura. Incalzim frisca lichida si dizolvam ciocolata in ea. Punem vasul pe foc si amestecam ocazional. Lasam glazura sa se raceasca putin apoi o turnam peste umplutura de branza.

Decoram prajitura cu ciocolata alba dupa propria imaginatie. Bagam prajitura la frigider peste noapte. A doua zi o taiem felii cu un cutit inmuiat in apa fierbinte. Pofta buna si spor la gatit!