Prăjitură cu mere și ciocolată – un desert încântător!

Prajitura cu mere si ciocolata are un gust delicios. Copiii mei o adora. De fiecare data cand prepar acest desert, asteapta cu nerabdare sa-l manance. Reteta pe care o folosesc eu o gasesti mai jos.

Ingrediente pentru blatul de mere:

  • 150 gr zahar pudra, 230 gr faina de grau
  • 1 pliculet zahar vanilat, 1 pliculet praf de copt
  • 2 lingurite scortisoara, 3 oua 150 ml ulei
  • 100 ml lapte, 400 gr mere rase

Ingrediente pentru blatul de cacao:

  • 120 gr faina de grau, 100 gr zahar pudra
  • Jumatate pliculet praf de copt
  • 1 ou, 150 ml lapte
  • 2 lingurite cacao

Ingrediente pentru umplutura de mere:

  • 950 gr mere rase, 200 ml lapte
  • 6 lingurite zahar
  • 3 plicuri budinca de ciocolata

In plus:

  • 350 ml frisca lichida, 1 plic zahar vanilat
  • 100 gr ciocolata rasa

Mod de preparare:

Pentru inceput ne vom ocupa de blatul de mere. Amestecam intr-un bol faina de grau cu praful de copt, zaharul pudra, zaharul vanilat si scortisoara. Amestecam bine, apoi adaugam ouale, uleiul, laptele si merele rase.

Turnam aluatul obtinut intr-o tava dreptunghiulara (38 x 25 cm) tapetata cu hartie de copt. Bagam tava in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru aproximativ 30 de minute. Cand blatul s-a copt, il socatem din tava si-l lasam la racit.

Pentru a prepara blatul de cacao, batem oul cu zaharul pana obtinem o spuma, adaugam apoi faina cernuta cu praful de copt su pudra de cacao si turnam laptele treptat.

Amestecam bine, apoi punem aluatul in aceeasi tava in care am copt blatul de mere. Coacem blatul de cacao timp de 20 de minute la o temperatura de 180 grade.

Intre timp, pregatim umplutura de mere. Fierbem merele cu zaharul intr-o cratita, turnam apoi laptele peste ele si adaugam praful de budinca. Lasam amestecul sa fiarba, apoi il luam de pe foc si-l lasam putin la racit.

Umplutura de mere usor racita se toarna peste blatul de mere. Se acopera apoi cu blatul de cacao. Folosind mixerul, batem frisca cu zaharul pudra pana se intareste. Intindem apoi frisca peste blatul de cacao si presaram deasupra ciocolata rasa.

Punem prajitura la frigider pentru caeva ore, dupa care o putem taia si servi. Pofta buna si spor la gatit!