Prajitură cu jeleu de fructe. Nu-ti ajunge o singură felie!

Prajitura cu blat de cacao si jeleu de fructe este delicioasa. O prepar mereu cand imi vin prietenii in vizita. Si ei sunt innebuniti dupa ea. Reteta este destul de usoara. Iti recomand sa o incerci si tu.

Ingrediente pentru blat:

  • 6 oua, 200 gr zahar
  • 100 ml apa fierbinte, 100 ml ulei de floarea soarelui
  • 200 gr faina de grau, 30 gr pudra de cacao
  • O mana nuci tocate, 1 pliculet praf de copt

Ingrediente pentru umplutura:

  • 500 gr branza de vaci, 600 gr smantana
  • 2 pliculete zahar vanilat, zahar pudra dupa gust
  • Jumatate plic budinca de vanilie
  • Un pahar piersici din compot

Ingrediente pentru jeleu:

  • 500 gr zeama compot de piersici
  • 1 plic jeleu de piesici

Mod de preparare:

Intr-un bol, batem ouale cu zaharul, folosind un mixer, pana obtinem o spuma groasa. Turnam apoi apa fierbinte si uleiul. Amestecam si oprim mixerul. Adauam faina cernuta cu praful de copt si pudra de cacao. Amestecam totul cu o lingura de lemn si adaugam nucile tocate.

Turnam aluatul obtinut intr-o tava dreptungiulara tapetata cu hartie de copt. Bagam tava in cuptorul preincalzit la 170 grade si coacem aluatul timp de aproximativ 25 de minute. Cand s-a copt, il scoatem din cuptor si-l lasam sa se raceasca. Intre timp pregatim umplutura.

Amestecam 500 gr branza de vaci cu 600 gr smantna, 2 pliculete de zahar vanilat, jumatate de pachet de budinca si zahar pudra dupa gust. Amestecam bine apoi adaugam un pahar de piersici taiate in bucati mai mici. Turnam compozitia obtinuta peste blatul rece.

Acum putem pregati si jeleul de piersici. Turnam zeama din compot intr-o cratita, adaugam un pliculet de jeleu pudra si amestecam pana se dizolva. Cand incepe sa fiarba se ia de pe foc si se toarna peste crema.

Se pune prajitura la frigider pentru cateva ore, dupa care se taie felii si se serveste. Pofta buna si spor la gatit!