Prăjitură cu cremă de vanilie, frișcă și topping de ciocolată. Un desert irezistibil!

Vrei sa mananci cel mai bun desert? Atunci prepara prajitura cu crema de vanilie, frisca si topping de ciocolata. Vei ramane surprinsa de gustul ei delicios. Este atat de buna, incat ti-ai dori sa o mananci singura pe toata.

Ingrediente:

  • 430 gr biscuiti populari, 1l lapte
  • 3 plicuri budinca de vanilie, 4 linguri zahar
  • 200 gr unt, 450 gr frisca lichida
  • 2 plicuri intaritor de frisca, 2 pliculete zahar vanilat
  • 100 gr ciocolata, fulgi de migdale (pentru decor)

Mod de preparare:

Punem pe o tava, un strat de biscuiti, apoi ne ocupam de umplutura. Amestecam praful de budinca cu putin lapte. Restul de lapte il punem la fiert. Cand incepe sa fiarba, adaugam budinca si 4 linguri de zahar.

Amestecam continuu pana obtinem o budinca groasa. O luam apoi de pe foc si o lasam sa se raceasca (acoperim cu folie alimentara pentru a nu se forma pielita).

Intr-un alt bol, batem untul cu mixerul si-l adaugam, lingura cu lingura, in budinca rece. Impartim crema obtinuta in jumatate. Peste stratul de biscuiti din tava, aplicam jumatate din crema. Acoperim cu un alt strat de biscuiti, adaugam restul de crema, iar deasupra punem din nou biscuiti.

Folosind mixerul, batem 400 ml frisca lichida cu intaritorul si zaharul vanilat pana obinem o frisca tare pe care o intindem peste biscuiti. Acoperim cu ultimul strat de biscuiti si pregatim glazura de ciocolata.

Incalzim 50 ml frisca lichida. Cand este suficient de fierbinte, adaugam ciocolata rupta in bucati. Amestecam pana se topeste. Turnam glazura obtinuta peste ultimul strat de biscuiti. La final decoram cu fulgi de migdale dupa propria imaginatie.

Lasam prajitura la frigider cel putin 4 ore pentru ca biscuitii sa se inmoaie. Este de preferat ca prajitura sa stea la frigider o noapte intreaga. A doua zi se poate taia si servi. Pofta buna si spor la gatit!