Aceasta prajitura delicioasa combina perfect cele mai bune arome. Crema din lapte condensat, unt si cacao este absolut delicioasa. Trebuie neaparat sa incerci aceasta prajitura gustoasa.
Ingrediente pentru aluat:
- 3 oua, 200 gr zahar
- 200 gr faina de grau
- Jumatate lingurita praf de copt
- 3 linguri cacao
Ingrediente pentru crema:
- 1 cutie lapte condensat
- 180 gr unt, 2 linguri cacao
In plus:
- Gem (la alegere)
- Ciocolata si 2 lingurite ulei (pentru glazura)
- Ciocolata rasa (pentru decor)
Mod de preparare:
Vom incepe prin a separa albusurile de galbenusuri. Batem galbenusurile cu zaharul pana obtinem o spuma solida. Adaugam treptat faina de grau amestecata cu praful de copt si pudra de cacao.
Intr-un alt bol, batem albusurile spuma si le adaugam in amestecul de galbenusuri. Amestecam bine si turnam aluatul obtinut intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Introducem tava in cuptorul preincalzit la 180 grade si coacem aluatul timp de aproximativ jumatate de ora. Dupa ce s-a copt, scoatem aluatul din cuptor si-l lasam sa se raceasca pe un gratar. Dupa ce se raceste, il taiem in 3 pe orizontala.
Pentru a prepara crema, batem untul spuma, adaugam treptat cacao si lapte condensat. Punem apoi crema obtinuta la frigider pentru a se solidifica (nu o lasam prea mult la frigider pentru ca ne-ar fi prea greu sa o mai intindem daca se intareste foarte tare).
Punem primul blat pe o tava plata, il ungem cu gem si aplicam deasupra jumatate din crema. Acoperim cu cel de-al doilea blat, adaugam iarasi gem si restul de crema, iar la final, adaugam ultima bucata de aluat.
Rupem o ciocolata in bucatele si o topim in cuptorul cu microunde. Adaugam 2 lingurite de ulei si amestecam bine. Turnam glazura obtinuta peste ultimul blat.
Presaram deasupra ciocolata rasa. Punem prajitura la frigider pentru cateva ore, dupa care o putem taia si servi. Pofta buna si spor la gatit!