Prăjitură cu ciocolată – aluat moale, pufos și cremă delicioasă

Aceasta prajitura delicioasa combina perfect cele mai bune arome. Crema din lapte condensat, unt si cacao este absolut delicioasa. Trebuie neaparat sa incerci aceasta prajitura gustoasa.

Ingrediente pentru aluat:

  • 3 oua, 200 gr zahar
  • 200 gr faina de grau
  • Jumatate lingurita praf de copt
  • 3 linguri cacao

Ingrediente pentru crema:

  • 1 cutie lapte condensat
  • 180 gr unt, 2 linguri cacao

In plus:

  • Gem (la alegere)
  • Ciocolata si 2 lingurite ulei (pentru glazura)
  • Ciocolata rasa (pentru decor)

Mod de preparare:

Vom incepe prin a separa albusurile de galbenusuri. Batem galbenusurile cu zaharul pana obtinem o spuma solida. Adaugam treptat faina de grau amestecata cu praful de copt si pudra de cacao.

Intr-un alt bol, batem albusurile spuma si le adaugam in amestecul de galbenusuri. Amestecam bine si turnam aluatul obtinut intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Introducem tava in cuptorul preincalzit la 180 grade si coacem aluatul timp de aproximativ jumatate de ora. Dupa ce s-a copt, scoatem aluatul din cuptor si-l lasam sa se raceasca pe un gratar. Dupa ce se raceste, il taiem in 3 pe orizontala.

Pentru a prepara crema, batem untul spuma, adaugam treptat cacao si lapte condensat. Punem apoi crema obtinuta la frigider pentru a se solidifica (nu o lasam prea mult la frigider pentru ca ne-ar fi prea greu sa o mai intindem daca se intareste foarte tare).

Punem primul blat pe o tava plata, il ungem cu gem si aplicam deasupra jumatate din crema. Acoperim cu cel de-al doilea blat, adaugam iarasi gem si restul de crema, iar la final, adaugam ultima bucata de aluat.

Rupem o ciocolata in bucatele si o topim in cuptorul cu microunde. Adaugam 2 lingurite de ulei si amestecam bine. Turnam glazura obtinuta peste ultimul blat.

Presaram deasupra ciocolata rasa. Punem prajitura la frigider pentru cateva ore, dupa care o putem taia si servi. Pofta buna si spor la gatit!