Prăjitură cu cafea și cremă de vanilie – moale, pufoasă și delicioasă

Prajitura cu cafea si crema de vanilie are un gust minunat. Am preparat-o saptamana trecuta cand mi-au venit prietenii in vizita si toti au fost incantati. In cateva minute, prajitura a disparut de pe masa.

Ingrediente pentru blat:

  • 2 lingurite cacao, 2 lingurite miere
  • 2 oua, 200 gr zahar
  • 400 gr faina de grau, 1 lingurita praf de copt
  • 1-2 lingurite lapte

Ingrediente pentru crema:

  • 750 ml lapte, 3 plicuri budinca de vanilie
  • 300 gr unt, 250 gr zahar pudra
  • 18 piscoturi, 150 ml cafea
  • 1 lingura rom
  • Zahar pudra (pentru decor)

Mod de preparare:

Cernem faina cu praful de copt intr-un bol. Adaugam pudra de cacao, mierea, ouale, zaharul si laptele. Framantam aluatul, apoi il impartim in jumatate.

Transferam ambele bucati de aluat pe blatul de lucru si le intindem cu sucitorul pentru a forma doua foi subtiri. Punem prima foaie de aluat intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o coacem la o temperatura de 170 grade, timp de aproximativ 7 minute.

Dupa ce s-a copt, o scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca. Punem apoi la copt cel de-al doilea blat.

Intre timp, preparam budinca. Dizolvam cele 3 plicuri de budinca in putin lapte. Restul de lapte il punem la fiert, iar cand incepe sa fiarba adaugam budinca. Amestecam continuu pana se ingroasa. Dupa ce s-a ingrosat, o luam de pe foc si o lasam sa se raceasca.

Frecam untul cu zaharul si romul, adaugam treptat budinca rece si amestecam pana obtinem o crema neteda. Turnam jumatate din crema obtinuta peste primul blat. Inmuiem piscoturile in cafea si le punem peste crema. Acoperim piscoturile cu restul de crema, iar deasupra adaugam cel de-al doilea blat.

Presaram zahar pudra deasupra dupa care putem taia si servi prajitura. Pofta buna si spor la gatit!