Prăjitură cu brânză și căpșune – delicioasă și ușor de preparat

Prajitura cu branza si capsune este foarte gustoasa. Eu o prepar mereu cand mi-e pofta de ceva dulce. Daca nu iti plac capsunele, le poti inlocui cu alte fructe. Desigur, poti prepara aceasta prajitura si fara fructe. Depinde de tine ce versiune alegi.

Ingrediente pentru blatul de cacao:

  • 4 oua, 1 cana zahar
  • Jumatate cana ulei, 1 cana lapte
  • 2 cani faina de grau, 1 pliculet praf de copt
  • 1 lingura cacao, coaja de lamaie

Ingrediente pentru blatul de branza:

  • 2 oua, 1 cana zahar
  • 500 gr branza de vaci, 1 cana lapte
  • 1 plic budinca de vanilie

In plus:

  • 900 gr compot de capsune, 2 lingurite zahar pudra
  • 300 ml smantana, 250 ml smantana pentru frisca
  •  Cacao (pentru decor)

Mod de preparare:

Vom incepe prin a tapeta o tava dreptungiulara (27 x 37 cm) cu hartie de copt.

Pentru a pregati aluatul de cacao, batem ouale cu zaharul. Adaugam uleiul, laptele, coaja de lamaie rasa si batem totul cu un mixer. Lasam aluatul deoparte.

Acum ne putem ocupa de pregatirea aluatul de branza. Batem ouale cu zaharul, adaugam branza de vaci, praful de budinca si laptele. Amestecam totul foarte bine pana obtinem un aluat foarte subtire.

Ne intoarcem la blatul de cacao si adaugam faina cernuta amestecata cu praful de copt si praful de cacao. Amestecam bine, apoi turnam jumatate din aluatul obtinut in tava pregatita la inceput.

Turnam apoi aluatul de branza si adauga capsunele din compot, scurse.

Acoperim apoi capsunele cu aluatul de cacao ramas. Bagam tava in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru aproximativ 35-40 de minute.

Cand prajitura este gata se lasa in cuptor pentru a se raci. Intre timp, batem smantana pentru frisca cu zaharul pudra folosind un mixer pana obtinem o frisca ferma. Adaugam smantana si amestecam cu o lingura de lemn.

Aplicam crema obtinuta pe prajitura complet rece si netezim frumos. Putem presara cacao sau ciocolata rasa deasupra.