Prăjitură cu blat de cacao și umplutură fină de mure. Nu te saturi cu o singură felie!

Prajitura cu umplutura fina de mure merge de minune cu o ceasca de cafea. Incearca aceasta reteta simpla si bucura-te de un desert delicios. Nu te vei satura cu o singura felie!

Ingrediente pentru blat:

  • 170 gr unt, 200 gr ciocolata de menaj
  • 100 gr faina de grau, 20 gr pudra de cacao
  • Un praf de sare, 3 oua
  • 125 gr zahar brun, 125 gr zahar

Ingrediente pentru crema:

  • 250 gr crema de branza, 125 gr smantana
  • 1 lingura faina de grau, 1 lingurita esenta de vanilie
  • 60 gr zahar pudra, 2 oua
  • 170 gr mure

Mod de preparare:

Topim ciocolata si untul la bain-marie si o lasam sa se raceasca usor. Cernem faina cu pudra de cacao si un praf de sare printr-o sita fina. Intr-un alt bol, batem ouale cu cele doua tipuri de zahar.

Turnam ciocolata topita in bolul cu oua si adaugam, la final, faina cernuta cu cacao si sare.

Pastram 1/3 din aluat, iar restul il punem intr-o tava patrata tapetata cu hartie de copt.

Amestecam smantana cu crema de branza. Adaugam ouale, zaharul pudra, esenta de vanilie si faina. Amestecam bine si impartim crema obtinuta in jumatate. O parte din crema o turnam peste aluatul din tava.

Turnam acum si aluatul ramas. Punem murele in crema si amestecam bine. Turnam crema cu mure peste aluat si netezim frumos.

Bagam tava in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru aproximativ 55-60 de minute. Cand prajitura s-a copt, o scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca. O taiem apoi felii si o servim impreuna cu cei dragi. Pofta buna si spor la gatit!