Prăjitură cu banane și ciocolată – un desert excelent pentru iubitorii de dulce

Prajitura cu banane si ciocolata este absolut delicioasa. Acest desert excelent pentru iubitorii de dulce se prepara foarte usor. Combinatia dintre banane si ciocolata este extrem de gustoasa. Trebuie neaparat sa incerci aceasta reteta! Nu vei fi dezamagita!

Ingrediente pentru prajitura cu banane si ciocolata:

  • 400 ml smantana pentru frisca
  • 300 gr ciocolata neagra minimum 70% cacao
  • 100 gr unt, 100 gr zahar pudra
  • 20 gr gelatina, 7-10 biscuiti populari
  • 4 banane intregi

Cum se prepara prajitura cu banane si ciocolata?

Pregateste o tava lunga si ingusta si tapeteaza-o cu folie alimentara. Pune smantana lichida intr-un vas, pe foc. Adauga ciocolata neagra rupta in bucati, zaharul pudra si untul. Amesteca continuuu pana obtii o crema groasa. Ia vasul de pe foc si lasa crema la racit, apoi pune-o peste noapte la frigider.

A doua zi, scoate crema din frigider si las-o sa ajunga la temperatura camerei, apoi bate-o cu un mixer.

Pregateste gelatina conform instructiunilor de pe pachet si adaug-o in crema de ciocolata.

Toarna 1/4 din crema in tava pregatita la inceput, pune biscuitii deasupra si apoi mai adauga putina crema.

Pune bananele si toarna restul de crema. Acopera prajitura cu folie si bag-o la frigider pentru cel putin 2 ore. Dupa ce biscuitii s-au inmuiat, iar crema de ciocolata sa solidificat, poti taia prajitura felii.

Serveste-o impreuna cu cei dragi si bucura-te de gustul ei delicios. Poti pregati acest desert chiar si atunci cand ai musafiri. Cu totii vor fi incantati de gustul delicios al acestei prajituri si chiar iti vor cere reteta. Pofta buna si spor la gatit!