Prăjitura burete – rețetă ușoară, pentru începători

Daca este pentru prima data cand prepari prajituri, incearca aceasta reteta. Prajitura burete este usor de preparat, arata superb si are un gust delicios.

Ingrediente pentru blatul alb:

  • 6 albusuri, 200 gr zahar
  • 50 gr faina de grau, 150 gr amidon de porumb
  • 1 lingura otet, jumatate pliculet praf de copt

Ingrediente pentru blatul de cacao:

  • 6 oua, 150 gr zahar
  • 150 gr faina de grau, 2 lingurite cacao
  • 1 lingurita praf de copt

Ingrediente pentru crema:

  • 700 ml lapte, 200 gr zahar
  • 6 galbenusuri, 7 linguri faina
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 250 gr unt

Mod de preparare:

Pentru inceput ne vom ocupa de blatul alb. Batem albusurile intr-o spuma solida, adaugam treptat, zaharul, otetul, faina cernuta amestecata cu amidon de porumb si praf de copt. Amestecam in continuare pana obtinem o bezea tare.

Preparam acum si blatul de cacao. Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu zaharul, adaugam treptat galbenusurile, unul cate unul, iar la final, adaugam faina amestecata cu praful de copt si cacao.

Tapetam o tava cu hartie de copt. Turnam in tava aluatul de cacao, apoi aluatul alb. Folosim o lingura pentru a crea diferite modele.

Bagam tava in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru aproximativ 35-40 de minute. Dupa ce s-a copt aluatul il scoatem din cuptor, il lasam sa se raceasca, apoi il taiem in 3.

Acum ne putem ocupa de crema. Adaugam galbenusurile si faina in 400 ml lapte. Laptele ramas il punem la fiert. Adaugam zaharul si-l lasam sa se dizolve, apoi turnam amestecul de galbenusuri si lasam budinca pe foc pana se ingroasa.

Dupa ce s-a ingrosat o luam de pe aragaz si o lasam sa se raceasca. Batem untul cu zaharul vanilat  si-l adaugam in budinca rece. Impartim crema obtinuta in 2.

Punem jumatate de crema pe primul blat, acoperim cu cel de-al doilea blat si aplicam din nou un strat de crema. Deasupra punem ultimul blat si presam usor. Lasam prajitura sa se raceasca, dupa care o taiem felii si o servim impreuna cu cei dragi. Pofta buna!