Piept de pui cu smântână și ciuperci 

Te invit să gătești o tocăniță cremoasă din piept de pui cu smântână și ciuperci. Acest fel de mâncare transformă banalul piept de pui într-o mâncare pe placul tuturor.

Piept de pui cu smântână și ciuperci

Piept de pui cu smântână și ciuperci gata în 40 de minute. Tocănița asta este perfectă pentru momentul ăla în care te întrebi: Noi ce gătim la cină? Salvează rețeta pentru serile aglomerate din timpul săptămânii!

Ingrediente

Ingrediente pentru rețeta de piept de pui cu smântână și ciuperci
  • 30 ml ulei de măsline
  • 650 g piept de pui dezosat, tăiat în bucăți de aproximativ 4 cm
  • 5 g sare 
  • 85 g unt 
  • 225 g champignon feliate
  • 1 ceapă galbenă medie tocată
  • 4 căței de usturoi tocat
  • 120 ml vin alb sec de casă, sau sauvignon blanc
  • 50 g făină albă
  • 475 ml supă de pui (două căni)
  • 350 ml smântână grasă pentru gătit
  • piper negru proaspăt măcinat, plus extra pentru servire
  • frunze de cimbru proaspăt
  • 180 g mazăre congelată
  • 100 g ardei gras tăiat cubulețe

Mod de preparare

  • 1  În primul rând tăiem pieptul de pui cubulețe de aproximativ 3 centimetri.
  • 2  Spălăm ciupercile champignon bine, fără să le cureți, doar tăind un pic din codița stricată.
  • 3  Tocăm ceapa și celelalte legume.
  • 4  Încălzim uleiul de măsline într-o cratiță mare la foc mediu-mare și prăjim bucățile de pui asezonate cu sare.
  • 5  Adăugăm untul, apoi ciupercile și ceapa; călim totul aproximativ 5 minute, adăugăm usturoiul și gătim încă un minut.
  • 6  Turnăm vinul alb și lăsăm să fiarbă până se reduce la jumătate.
  • 7  Presărăm făina, amestecăm, și gătim 2 minute.
  • 8  Adăugăm treptat supa de pui fierbinte și smântâna, amestecând constant.
  • 9  Punem puiul prăjit înapoi în cratiță, adăugăm mazărea și ardeiul, și lăsăm să fiarbă până când mazărea devine fragedă.
Printeaza
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Rețetă piept de pui cu smântână și ciuperci

Rețetă piept de pui cu smântână și ciuperci 


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Autorul: Mara Marin
  • Timp Total: 40 minute
  • Servire: 46 porții 1x

Descriere

Rețeta transformă pieptul de pui fad într-o masă nouă și savuroasă, perfectă pentru a impresiona familia și prietenii. Poftă bună!


Ingrediente

Scaleaza

30 ml ulei de măsline

650 g piept de pui dezosat, tăiat în bucăți de aproximativ 4 cm

5 g sare 

85 g unt 

225 g champignon feliate

1 ceapă galbenă medie tocată

4 căței de usturoi tocat

120 ml vin alb sec de casă, sau sauvignon blanc

50 g făină albă

475 ml supă de pui (două căni)

350 ml smântână grasă pentru gătit

piper negru proaspăt măcinat, plus extra pentru servire

frunze de cimbru proaspăt

180 g mazăre congelată

100 g ardei gras tăiat cubulețe


Instructiuni

  1. În primul rând tăiem pieptul de pui cubulețe de aproximativ 3 centimetri.
  2. Spălăm ciupercile champignon bine, fără să le cureți, doar tăind un pic din codița stricată.
  3. Tocăm ceapa și celelalte legume.
  4. Încălzim uleiul de măsline într-o cratiță mare la foc mediu-mare și prăjim bucățile de pui asezonate cu sare.
  5. Adăugăm untul, apoi ciupercile și ceapa; călim totul aproximativ 5 minute, adăugăm usturoiul și gătim încă un minut.
  6. Turnăm vinul alb și lăsăm să fiarbă până se reduce la jumătate.
  7. Presărăm făina, amestecăm, și gătim 2 minute.
  8. Adăugăm treptat supa de pui fierbinte și smântâna, amestecând constant.
  9. Punem puiul prăjit înapoi în cratiță, adăugăm mazărea și ardeiul, și lăsăm să fiarbă până când mazărea devine fragedă.
  • Timp de preparare: 15 minute
  • Timp de gătire: 25 minute
  • Categorie: Cină
  • Bucătărie: Internațională

Dacă ți-a plăcut tocănița de Piept de pui cu smântână și ciuperci te încurajez să încerci și alte rețete delicioase:

Pui florentin cu spanac, smântână, usturoi, parmezan și vin alb

Pui cu smântână și tarhon, un amestec cremos de vin alb ce pune în evidență aromele de tarhon proaspăt, muștar de Dijon și coajă de lămâie.

Pulpe de pui la cuptor marinate în lapte bătut

Despre autor:

Eu sunt Mara, pasionată de gătit și blogger culinar. Dacă ai întrebări, sau vrei să împărtășești experiența ta, lasă un comentariu mai jos. Iubesc nu doar să mănânc, dar și să vorbesc despre mâncare, așa că abia aștept să aud părerea ta! Îmi poți trimite un mesaj prin formularul de contact.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Rating Reteta 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Mara autor blog

BUNĂ! EU SUNT MARA.

Bine ai venit pe Culinary!

Eu sunt Mara și iubesc să mănânc, să gătesc și caut întotdeauna soluții ingenioase pentru reducerea risipei alimentare. Culinary este o parte din sufletul meu aruncată în marele internet și împărtășită cu voi. Împreună cu vizsla mea, Oscar, ajutorul meu de bază și cel mai entuziast susținător al meu, îți aducem zi de zi, rețete simple, gustoase, cu ingrediente curate, care îți hrănesc spiritul, nu doar corpul. Vei găsi aici rețete tradiționale, din bucătăria internațională, vegetariene și vegane, dar și multe ponturi care sper că te vor ajuta să devii un bucătar mai iscusit.

MAI MULTE

înscrie-te
Primești pe email cele mai noi rețete

Un singur newsletter pe săptămână

EU SUNT OSCAR

degustător șef

Oscar, degustătorul șef de la Culinary.ro, savurând un morcov

Iubesc morcovii, bananele și mingile de tenis

Retete perfecte pentru viata de zi cu zi.

Abonează-te la Newsletter

Vrei să știi ce am gătit în ultima vreme? În fiecare săptămână voi trimite câteva rețete și noutăți direct în inbox-ul tău!
Îți respect intimitatea și promit să nu trimit niciodată spam! Te poți dezabona oricând.