Pesto de busuioc 

Răsfăță-te cu un sos pesto de casă incredibil de aromat și super delicios. Rețeta este simplă și se prepară în mai puțin de zece minute. Sosul are un gust minunat servit cu pâine sau adăugat la paste.

Sos pesto de busuioc

Aroma busuiocului proaspăt care ne duce cu gândul la vară și la soare este cea definitorie pentru rețeta noastră de pesto de busuioc. Ca în cazul multor rețete italiene, această rețetă de pesto are la bază doar câteva ingrediente cheie, ceea ce înseamnă că orice substituție sau schimbare va modifica dramatic produsul final. Uleiul de măsline extravirgin bogat în nutrienți semințele de pin dau consistență unui pesto. Usturoiul îi imprimă o textură bogată, iar parmezanul contribuie cu mult umami. Dacă îți place leurda poți încerca și sosul pesto de leurdă.

Ingrediente pentru pesto de busuioc

Ingredientele pregatite pentru pesto
  • 80 de grame de frunze proaspete de busuioc 
  • 110 grame de parmezan proaspăt ras
  • 35 de grame de semințe de pin
  • 2 căței de usturoi
  • ½ linguriță sare de mare fină
  • 240 de ml de ulei de măsline extravirgin

Cum se prepară Pesto

Într-un robot de bucătărie, se amestecă busuiocul, parmezanul, semințele de pin, usturoiul și sarea. Se mixează până la omogenizare.

Cu robotul la viteză mică, se toarnă încet uleiul de măsline. 

Pesto de busuioc la mixat

Se păstrează la frigider într-un recipient închis ermetic timp de până la 1 săptămână sau în congelator timp de până la 3 luni.

Pesto în formă de cuburi de gheață

    Busuioc proaspăt. Dulce, ușor picant și aromat, pesto este modul în care sărbătorim vară de vară această plantă aromatică. Îndepărtează toate frunzele care par uscate sau ofilite – folosește-le doar pe cele mai strălucitoare, verzi și sănătoase.

    Parmigiano-Reggiano proaspăt ras. O ceașcă de Parmigiano-Reggiano proaspăt ras pare mult, dar nu-ți trebuie mai mult de 30 de secunde pentru a-l rade, chiar și manual. Folosește adevăratul parmezan italian, dacă poți, dar parmezanul autohton este bun la nevoie.

    Ulei de măsline extravirgin. Folosește un ulei de măsline extravirgin de bună calitate – aroma uleiului iese cu adevărat în evidență, așa că folosește ceva cu o aromă care îți place, ceva în care ai întinge lacom o felie de pâine. 

    Usturoi proaspăt. Dacă cumva usturoiul tău a început să încolțească, îndepărtează partea verde. Poate avea un gust amărui. 

    Semințe de pin. Gustă semințele de pin (au un conținut ridicat de grăsimi și, prin urmare, pot râncezi ușor) înainte de a le adăuga în robotul de bucătărie, dar nu este nevoie să le prăjești.

    Notă: Pune pesto într-o tavă pentru cuburi de gheață și să îl congelez, astfel încât să-l ai mereu la îndemână.

    Categorii: Sosuri

    Despre autor:

    Eu sunt Mara, pasionată de gătit și blogger culinar. Dacă ai întrebări, sau vrei să împărtășești experiența ta, lasă un comentariu mai jos. Iubesc nu doar să mănânc, dar și să vorbesc despre mâncare, așa că abia aștept să aud părerea ta! Îmi poți trimite un mesaj prin formularul de contact.

    0 Comentarii

    Înaintează un Comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Mara autor blog

    BUNĂ! EU SUNT MARA.

    Bine ai venit pe Culinary!

    Eu sunt Mara și iubesc să mănânc, să gătesc și caut întotdeauna soluții ingenioase pentru reducerea risipei alimentare. Culinary este o parte din sufletul meu aruncată în marele internet și împărtășită cu voi. Împreună cu vizsla mea, Oscar, ajutorul meu de bază și cel mai entuziast susținător al meu, îți aducem zi de zi, rețete simple, gustoase, cu ingrediente curate, care îți hrănesc spiritul, nu doar corpul. Vei găsi aici rețete tradiționale, din bucătăria internațională, vegetariene și vegane, dar și multe ponturi care sper că te vor ajuta să devii un bucătar mai iscusit.

    MAI MULTE

    înscrie-te
    Primești pe email cele mai noi rețete

    Un singur newsletter pe săptămână

    EU SUNT OSCAR

    degustător șef

    Oscar, degustătorul șef de la Culinary.ro, savurând un morcov

    Iubesc morcovii, bananele și mingile de tenis

    Retete perfecte pentru viata de zi cu zi.

    Abonează-te la Newsletter

    Vrei să știi ce am gătit în ultima vreme? În fiecare săptămână voi trimite câteva rețete și noutăți direct în inbox-ul tău!
    Îți respect intimitatea și promit să nu trimit niciodată spam! Te poți dezabona oricând.