Pere la cuptor

Perele la cuptor preparate cu brânză gorgonzola sau alt tip de brânză blue, miere, nuci și mentă sunt o gustare caldă atât de bogată în arome, încât poți sări peste cină cu totul. În plus, nu ai mare lucru de făcut pentru a crea acest preparat delicios.

pere la cuptor

Fructele de toamnă la cuptor, asezonate în diverse moduri, au devenit favoritele mele de-a lungul timpului. Este un mod deosebit de simplu și rapid prin care poți pregăti o gustare decadentă sau un desert rapid fără aport caloric mare, fără zaharuri procesate și fără carbohidrați. 

Ingrediente pere la cuptor

Pere. Desigur, vei avea nevoie de pere. Îți recomand să alegi unele mai moi dintre cele disponibile. Vor fi mai suculente, dar și mai ușor de pregătit.

Gorgonzola. Pentru umplutură, vei avea nevoie de gorgonzola. Totuși, poți alege o altă brânză cu mucegai albastru.

Miere. Mierea va elibera toate aromele și va ajuta la rumenirea frumoasă a perelor. Este un element care echilibrează foarte bine brânza gorgonzola. 

Nuci. Nucile conferă acestui preparat o textură crocantă și completează perfect celelate arome. 

Mentă. Menta este opțională și se adaugă la final, după ce ai scos perele din cuptor. Completează întreg preparatul cu aroma sa super fresh. 

Cum se prepară perele la cuptor

Se taie perele pe jumătate longitudinal. Dacă se poate se păstrează codița pe ambele jumătăți – doar pentru că arată mai bine așa. 

În dreptul zonei cu sâmburi se creează o gaură. Poți face acest lucru folosind o lingură pentru înghețată sau o lingură din metal pentru măsurarea cafelei. 

Se așează perele într-o tavă pretabilă pentru cuptor. 

În gaura proaspăt creată se pune brânza gorgonzola și nucile. Perele se stropesc cu miere pe toată suprafața. 

Se dau perele la cuptorul preîncălzit la 190 de grade celsius pentru 25 de minute. 

La final se adaugă puțină mentă tocată mărunt și se mănâncă cu multă poftă.

Printeaza
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
pere la cuptor

Rețetă pere la cuptor


  • Autorul: Mara Marin
  • Timp Total: 30 minute
  • Servire: 2 porții 1x

Ingrediente

Scaleaza

2 pere

40 de grame de gorgonzola

20 de grame de nuci tocate grosier

1 lingură de miere


Instructiuni

  1. Se taie perele pe jumătate longitudinal. Dacă se poate se păstrează codița pe ambele jumătăți – doar pentru că arată mai bine așa.
  2. În dreptul zonei cu sâmburi se creează o gaură. Poți face acest lucru folosind o lingură pentru înghețată sau o lingură din metal pentru măsurarea cafelei.
  3. Se așează perele într-o tavă pretabilă pentru cuptor.
  4. În gaura proaspăt creată se pune brânza gorgonzola și nucile. Perele se stropesc cu miere pe toată suprafața.
  5. Se dau perele la cuptorul preîncălzit la 190 de grade celsius pentru 25 de minute.
  6. La final se adaugă puțină mentă tocată mărunt și se mănâncă cu multă poftă.
  • Timp de preparare: 5 minute
  • Timp de gătire: 25 minute
  • Categorie: Aperitiv

© 2023 Mara Marin

Categorii: Aperitive

Despre autor:

Eu sunt Mara, pasionată de gătit și blogger culinar. Dacă ai întrebări, sau vrei să împărtășești experiența ta, lasă un comentariu mai jos. Iubesc nu doar să mănânc, dar și să vorbesc despre mâncare, așa că abia aștept să aud părerea ta! Îmi poți trimite un mesaj prin formularul de contact.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Rating Reteta 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

BUNĂ! EU SUNT MARA.

Bine ai venit pe Culinary!

Eu sunt Mara și iubesc să mănânc, să gătesc și caut întotdeauna soluții ingenioase pentru reducerea risipei alimentare. Culinary este o parte din sufletul meu aruncată în marele internet și împărtășită cu voi. Împreună cu vizsla mea, Oscar, ajutorul meu de bază și cel mai entuziast susținător al meu, îți aducem zi de zi, rețete simple, gustoase, cu ingrediente curate, care îți hrănesc spiritul, nu doar corpul. Vei găsi aici rețete tradiționale, din bucătăria internațională, vegetariene și vegane, dar și multe ponturi care sper că te vor ajuta să devii un bucătar mai iscusit.

MAI MULTE

înscrie-te
Primești pe email cele mai noi rețete

Un singur newsletter pe săptămână

EU SUNT OSCAR

degustător șef

Oscar

Iubesc morcovii, bananele
și mingile de tenis

Retete perfecte pentru viata de zi cu zi.

Abonează-te la Newsletter

Vrei să știi ce am gătit în ultima vreme? În fiecare săptămână voi trimite câteva rețete și noutăți direct în inbox-ul tău!
Îți respect intimitatea și promit să nu trimit niciodată spam! Te poți dezabona oricând.