Fructele de toamnă la cuptor, asezonate în diverse moduri, au devenit favoritele mele de-a lungul timpului. Este un mod deosebit de simplu și rapid prin care poți pregăti o gustare decadentă sau un desert rapid fără aport caloric mare, fără zaharuri procesate și fără carbohidrați.
Ingrediente pere la cuptor
Pere. Desigur, vei avea nevoie de pere. Îți recomand să alegi unele mai moi dintre cele disponibile. Vor fi mai suculente, dar și mai ușor de pregătit.
Gorgonzola. Pentru umplutură, vei avea nevoie de gorgonzola. Totuși, poți alege o altă brânză cu mucegai albastru.
Miere. Mierea va elibera toate aromele și va ajuta la rumenirea frumoasă a perelor. Este un element care echilibrează foarte bine brânza gorgonzola.
Nuci. Nucile conferă acestui preparat o textură crocantă și completează perfect celelate arome.
Mentă. Menta este opțională și se adaugă la final, după ce ai scos perele din cuptor. Completează întreg preparatul cu aroma sa super fresh.
Cum se prepară perele la cuptor
Se taie perele pe jumătate longitudinal. Dacă se poate se păstrează codița pe ambele jumătăți – doar pentru că arată mai bine așa.
În dreptul zonei cu sâmburi se creează o gaură. Poți face acest lucru folosind o lingură pentru înghețată sau o lingură din metal pentru măsurarea cafelei.
Se așează perele într-o tavă pretabilă pentru cuptor.
În gaura proaspăt creată se pune brânza gorgonzola și nucile. Perele se stropesc cu miere pe toată suprafața.
Se dau perele la cuptorul preîncălzit la 190 de grade celsius pentru 25 de minute.
La final se adaugă puțină mentă tocată mărunt și se mănâncă cu multă poftă.
Printeaza
Rețetă pere la cuptor
- Timp Total: 30 minute
- Servire: 2 porții 1x
Ingrediente
2 pere
40 de grame de gorgonzola
20 de grame de nuci tocate grosier
1 lingură de miere
Instructiuni
- Se taie perele pe jumătate longitudinal. Dacă se poate se păstrează codița pe ambele jumătăți – doar pentru că arată mai bine așa.
- În dreptul zonei cu sâmburi se creează o gaură. Poți face acest lucru folosind o lingură pentru înghețată sau o lingură din metal pentru măsurarea cafelei.
- Se așează perele într-o tavă pretabilă pentru cuptor.
- În gaura proaspăt creată se pune brânza gorgonzola și nucile. Perele se stropesc cu miere pe toată suprafața.
- Se dau perele la cuptorul preîncălzit la 190 de grade celsius pentru 25 de minute.
- La final se adaugă puțină mentă tocată mărunt și se mănâncă cu multă poftă.
- Timp de preparare: 5 minute
- Timp de gătire: 25 minute
- Categorie: Aperitiv
© 2023 Mara Marin
0 Comentarii