Paste vegane cu broccoli

Aceste paste vegane vibrante folosesc 7 ingrediente și se prepară în 20 de minute. Un strop de vin alb face din ele un delicios preparat pentru o seară aglomerată în care vrei să mănânci rapid, gustos și sănătos.

Paste vegane cu broccoli

Aceste paste vegane sunt simple, sunt complet vegane și super sănătoase. Ingredientele folosite sunt puține, iar broccoli este gătit sumar, în foarte puțin ulei, astfel încât să ne bucure cu toate vitaminele sale. 

Este un preparat care este gata în mai puțin de 20 de minute și este atât economic cât și sănătos. Nu sunt genul de spaghete care înoată într-un sos bogat, însă sunt aromate cu praz și usturoi, dar și un sos de vin alb, care împreună, ne oferă o experiență vibrantă, deloc plictisitoare. 

Ingrediente paste vegane cu broccoli

  • Broccoli. Eu am ales să folosesc broccoli pentru această rețetă pentru că imi place nota sa ușor crocantă în combinație cu spaghetele. 
  • Praz. Prazul a stat la baza sosului și oferă o aromă minunată, bogată, ușor dulceagă și ceva mai complexă decât a cepei. 
  • Usturoi. Usturoiul face casă tare bună cu broccoli și eu cred că, în general, multe rețete de paste sunt incomplete fără un strop de usturoi. 
  • Vin alb. Un strop de vin alb va aduce la viață toate aromele și le va uni într-un sos delicios! 
  • Tofu. Am folosit câteva cubulețe de tofu afumat pentru a da un impuls acestui preparat. 
  • Un strop de oțet balsamic. Oțetul balsamic potențează excelent aroma de broccoli. Același efect îl are cu multe legume, mai ales cele din familia cruciferelor.
  • Lămâie. Un strop de lămâie la finalul preparării va concretiza eforturile vinului alb într-un preparat complet.
  • Semințe. Pentru toppingul final, eu am folosit un mix de 7 semințe, care a desăvârșit întreaga combinație. 
  • Ulei de măsline

Variante ale spaghetelor vegane cu broccoli

spaghete vegane
  • Poți folosi cu încredere orecchiette, farfalle sau penne în loc de spaghete. 
  • Poți înlocui semințele folosite de mine cu parmezan vegan, sau cu nuci mărunțite sau cu fistic tocat grosier. 
  • Joacă-te cu legumele! Înlocuiește broccoli cu broccolini, varza de bruxelles sau sparanghel. Adaugă spanac sau kale sote la finalul preparării. 
  • Dacă îți plac sosurile mai bogate, folosește un strop de pesto de busuioc sau pătrunjel. 
  • Renunță la tofu și folosește drojdie inactivă, dacă preferi. 
  • Alege paste fără gluten – vei găsi variante nenumărate în orice supermarket mare.
Printeaza
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
spaghete vegane reteta

Rețetă paste vegane cu broccoli


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Autorul: Mara Marin
  • Timp Total: 25 minute
  • Servire: 2 porții 1x

Descriere

Aceste paste vegane vibrante folosesc 7 ingrediente și se prepară în 20 de minute. Un strop de vin alb face din ele un delicios preparat pentru o seară aglomerată în care vrei să mănânci rapid, gustos și sănătos.


Ingrediente

Scaleaza

200 de grame de spaghete

200 de grame de broccoli

50 de grame de tofu

80100 de grame de praz

30 de ml de vin alb

2 căței de usturoi

1 1/2 lingură de ulei de măsline

1 linguriță de oțet balsamic

¼ linguriță de fulgi de chilli

½ linguriță de suc de lămâie (opțional)

Mix de seminte (sau semințele tale preferate/nuci/fistic)

Sare și piper


Instructiuni

  1. Se desparte broccoli în florete, iar cele mai măricele se taie în jumătate sau în sferturi. Ideea este să nu ai bucăți foarte mari, astfel încât fiecare înghițitură să se bucure de o bucățică de broccoli.
  2. Se toacă tofu cubulețe mici de 5 milimetri.
  3. Tofu împreună cu broccoli se aruncă într-o tigaie neaderentă împreună cu ½ lingură de ulei de măsline. Se condimentează cu sare, piper și fulgi de chilli și se rumenesc împreună 4-5 minute. În ultimele 30 de secunde de gătire adăugăm o linguriță de oțet balsamic și îi permitem să se evapore complet.
  4. Dăm broccoli și tofu de o parte, într-un castron.
  5. Punem spaghetele la fiert în apă rece cu sare (7 grame pentru fiecare litru de apă) și le gătim conform instrucțiunilor de pe pachet.
  6. Tocăm prazul cubulețe mici, iar usturoiul îl tocăm grosier.
  7. Într-o tigaie neaderentă punem prazul împreună cu o lingură de ulei. Călim prazul la foc mic până când începe să capete culoare. Adăugăm usturoiul și le mai rumenim împreună 1-2 minute.
  8. Mărim focul și adăugăm vinul alb. Îl lăsăm să se evapore în proporție de 70%. Adăugăm broccoli împreună cu tofu și pastele. Amestecăm, potrivim de sare și piper proaspăt măcinat și suplimentăm sosul cu o lingură din apa în care au fiert pastele și un strop de suc de lămâie.
  9. Așezăm pastele pe o farfurie și decorăm cu semințe, nucile preferate, sau parmezan vegan.
  • Timp de preparare: 5 minute
  • Timp de gătire: 20 minute
  • Categorie: Paste
  • Bucătărie: Internațională

Despre autor:

Eu sunt Mara, pasionată de gătit și blogger culinar. Dacă ai întrebări, sau vrei să împărtășești experiența ta, lasă un comentariu mai jos. Iubesc nu doar să mănânc, dar și să vorbesc despre mâncare, așa că abia aștept să aud părerea ta! Îmi poți trimite un mesaj prin formularul de contact.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Rating Reteta 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Mara autor blog

BUNĂ! EU SUNT MARA.

Bine ai venit pe Culinary!

Eu sunt Mara și iubesc să mănânc, să gătesc și caut întotdeauna soluții ingenioase pentru reducerea risipei alimentare. Culinary este o parte din sufletul meu aruncată în marele internet și împărtășită cu voi. Împreună cu vizsla mea, Oscar, ajutorul meu de bază și cel mai entuziast susținător al meu, îți aducem zi de zi, rețete simple, gustoase, cu ingrediente curate, care îți hrănesc spiritul, nu doar corpul. Vei găsi aici rețete tradiționale, din bucătăria internațională, vegetariene și vegane, dar și multe ponturi care sper că te vor ajuta să devii un bucătar mai iscusit.

MAI MULTE

înscrie-te
Primești pe email cele mai noi rețete

Un singur newsletter pe săptămână

EU SUNT OSCAR

degustător șef

Oscar, degustătorul șef de la Culinary.ro, savurând un morcov

Iubesc morcovii, bananele și mingile de tenis

Retete perfecte pentru viata de zi cu zi.

Abonează-te la Newsletter

Vrei să știi ce am gătit în ultima vreme? În fiecare săptămână voi trimite câteva rețete și noutăți direct în inbox-ul tău!
Îți respect intimitatea și promit să nu trimit niciodată spam! Te poți dezabona oricând.