Pentru că vine vara și mie una tare nu îmi place să dau drumul la cuptor și să încing toată casa, optez, adesea, în zilele călduroase pentru rețete simple, cu legume de sezon. Aceste paste cu vinete și roșii, cunoscute drept „Pasta alla Norma” sunt o cină excelentă și super rapidă.
Prepară această rețetă de paste cu roșii, vinete și busuioc, sau încearcă rețeta de carbonara clasică, sau lasagna rapida și alte rețete de paste reconfortante.
Aceste paste au foarte puține ingrediente, dar împreună dau viață unui preparat savuros și fresh, cu arome de vară. Îți recomand să folosești paste din categoria penne sau rigatoni, rigate, deoarece acestea sunt ideale pentru sosurile mai rustice, reținând o bună cantitate din ingrediente.
Rețeta este cât se poate de simplă și nu necesită mari deprinderi într-ale bucătăriei.
Ingrediente paste cu vinete și roșii
- Paste. Eu am folosit rigatoni pentru această rețetă și îți recomand și ție să folosești fie penne, fie rigatoni, pentru că acest tip de pasta reține mult mai bine sosul rustic.
- Vinete. Vei avea nevoie, pentru 2 porții, de o vânătă micuță. Alege vinetele astfel încât să nu fie moi, dar nici foarte tari. Vinetele bine coapte, proaspete, au o oarecare elasticitate.
- Roșii. Am folosit atât roșii proaspete, cât și roșii cherry din conservă pentru a obține un sos mai bogat. Prefer, atunci când găsesc, să cumpăr conserve de roșii cherry pentru că mi se par mult mai aromate și mai dulci.
- Usturoi. Desigur, usturoiul nu poate lipsi dintr-o rețetă cu roșii și vinete. Adevărul este că se împacă atat de bine cu celelalte ingrediente, încât nici nu îți vei da seama că este acolo.
- Busuioc și pătrunjel proaspăt. Pentru mai multă savoare și arome fresh, îți recomand cu mare căldură să garnisești aceste paste cu verdeață proaspătă.
Cum se prepară pastele cu vinete și roșii

- Pastele se pun la fiert în apă clocotită cu sare, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Fiecare tip de paste indică timpul de gătire pentru a obține un preparat al dente.
- Cât timp pastele fierb, tăiem vânata cubulețe mici, sau potrivite, după preferințe și pofta inimii. Eu le-am tăiat cubulețe mai mici. Le sărăm și le lăsăm 5-10 minute să se odihnească.
- Punem cubulețele de vinete într-o tigaie antiaderentă cu o lingură de ulei. Le gătim pentru 10 minute, sau până când devin aurii. Imediat ce sunt gata, le scoatem pe o farfurie tapetată cu un prosop de hârtie.
- În aceeași tigaie, punem un strop de ulei, dacă vinetele au absorbit tot uleiul și aruncăm usturoiul tăiat felii subțiri. Îl călim maxim 2 minute. Adăugăm roșiile cherry proaspete tăiate cubulețe de aceeași dimensiune cu vinetele. Le mai călim împreună 2 minute, apoi adăugăm roșiile cherry din conservă, împreună cu sucul.
- Punem cubulețele de vinete înapoi în tigaie și cu o spumieră punem pastele peste sos. Amestecăm bine și adăugăm o lingură din apa în care au fiert pastele. Potrivim de sare și piper.
- Pastele se servesc garnisite cu busuioc și pătrunjel proaspete și puțin parmezan ras.

Paste cu vinete și roșii rețetă
- Timp Total: 30 minute
- Servire: 2 porții 1x
Descriere
Pastele cu vinete și roșii sunt o cină ideală pe timp de vară. Preparate doar cu ingrediente de sezon, aceste paste sunt savuroase, rapide și tare sănătoase.
Ingrediente
200 de grame de paste
250 de grame de vinete
100 de grame de roșii cherry proaspete
4 căței de usturoi
150–200 de ml de roșii cherry în suc
Sare
Piper
Busuioc proaspăt
Pătrunjel proaspăt
Parmezan
Instructiuni
- Pastele se pun la fiert în apă clocotită cu sare, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Fiecare tip de paste indică timpul de gătire pentru a obține un preparat al dente.
- Cât timp pastele fierb, tăiem vânata cubulețe mici, sau potrivite, după preferințe și pofta inimii. Eu le-am tăiat cubulețe mai mici. Le sărăm și le lăsăm 5-10 minute să se odihnească.
- Punem cubulețele de vinete într-o tigaie antiaderentă cu o lingură de ulei. Le gătim pentru 10 minute, sau până când devin aurii. Imediat ce sunt gata, le scoatem pe o farfurie tapetată cu un prosop de hârtie.
- În aceeași tigaie, punem un strop de ulei, dacă vinetele au absorbit tot uleiul și aruncăm usturoiul tăiat felii subțiri. Îl călim maxim 2 minute. Adăugăm roșiile cherry proaspete tăiate cubulețe de aceeași dimensiune cu vinetele. Le mai călim împreună 2 minute, apoi adăugăm roșiile cherry din conservă, împreună cu sucul.
- Punem cubulețele de vinete înapoi în tigaie și cu o spumieră punem pastele peste sos. Amestecăm bine și adăugăm o lingură din apa în care au fiert pastele. Potrivim de sare și piper.
- Pastele se servesc garnisite cu busuioc și pătrunjel proaspete și puțin parmezan ras.
- Timp de preparare: 10 minute
- Timp de gătire: 20 minute
- Categorie: Paste
- Bucătărie: Italiană
0 Comentarii