Printeaza
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
paste cu hribi reteta

Rețetă paste cu hribi


  • Autorul: Mara Marin
  • Timp Total: 1 ora 5 minute
  • Servire: 4 porții 1x

Descriere

Descoperiți cum să preparați paste delicioase cu hribi, o rețetă ce combină savoarea bogată a ciupercilor cu gustul cremos al unui sos carbonara. Perfect pentru a savura aroma verii într-o farfurie!


Ingrediente

Scaleaza

500 de grame de hribi

300 de grame de paste

100 de grame de ceapă

4 gălbenușuri de ou

100 de grame de parmezan + extra pentru servire

1 legătură generoasă de piper

7 grame de sare pentru fiecare litru de apă în care fierb pastele

1 linguriță de sare pentru sos

Piper proaspăt măcinat

1 legătură de pătrunjel


Instructiuni

  1. Hribii proaspeți se fierb minim 30 de minute, împreună cu o ceapă și o legătură de pătrunjel. După ce au fiert, se scurge apa și hribii se pun într-un castron încăpător, umplut cu apă rece. Se clătesc bine, se scurge apa, iar apoi se mai clătesc încă o dată în apă rece.
  2. Într-o oală încăpătoare se pune la fiert apă cu 7 grame de sare pentru fiecare litru folosit. Când apa clocotește se pun pastele în apă și se fierb conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
  3. Separat, într-o tigaie încăpătoare se călește ceapa împreună cu ½ linguriță de sare până când devine ușor aurie. Se adaugă hribii și se calesc împreună 4-5 minute.
  4. Se bat 4 gălbenușuri de ou împreună cu 100 de grame de parmezan până obținem o pastă omogenă. Dăm compoziția de-o parte.
  5. Când pastele sunt fierte, le scoatem din oală folosind un clește și le punem direct în tigaia cu ceapă și hribi – nu scurgem apa și nu spălăm cumva pastele.
  6. Amestecăm pastele împreună cu hribii, în tigaie.
  7. Peste compoziția din ou și parmezan, turnăm câte o lingură din apa în care au fiert pastele până când obținem o textură apropiată de aluatul pentru clătite. Nu pune multă apă fierbinte dintr-o dată, altfel se va găti oul excesiv.
  8. Dăm tigaia cu paste de pe foc și adăugăm sosul. Amestecăm cât mai viguros posibil pentru a preveni oul să se transforme în omletă, iar dacă este necesar, mai adaugăm în tigaie câte o lingură din apa în care au fiert pastele.
  9. Pastele cu hribi se servesc fierbinți cu pătrunjel verde proaspăt tocat, extra parmezan ras și piper proaspăt măcinat.
  • Timp de preparare: 15 minute
  • Timp de gătire: 50 minute
  • Categorie: Paste
  • Bucătărie: Internațională