Descriere
Descoperiți cum să preparați paste delicioase cu hribi, o rețetă ce combină savoarea bogată a ciupercilor cu gustul cremos al unui sos carbonara. Perfect pentru a savura aroma verii într-o farfurie!
Ingrediente
Scaleaza
500 de grame de hribi
300 de grame de paste
100 de grame de ceapă
4 gălbenușuri de ou
100 de grame de parmezan + extra pentru servire
1 legătură generoasă de piper
7 grame de sare pentru fiecare litru de apă în care fierb pastele
1 linguriță de sare pentru sos
Piper proaspăt măcinat
1 legătură de pătrunjel
Instructiuni
- Hribii proaspeți se fierb minim 30 de minute, împreună cu o ceapă și o legătură de pătrunjel. După ce au fiert, se scurge apa și hribii se pun într-un castron încăpător, umplut cu apă rece. Se clătesc bine, se scurge apa, iar apoi se mai clătesc încă o dată în apă rece.
- Într-o oală încăpătoare se pune la fiert apă cu 7 grame de sare pentru fiecare litru folosit. Când apa clocotește se pun pastele în apă și se fierb conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
- Separat, într-o tigaie încăpătoare se călește ceapa împreună cu ½ linguriță de sare până când devine ușor aurie. Se adaugă hribii și se calesc împreună 4-5 minute.
- Se bat 4 gălbenușuri de ou împreună cu 100 de grame de parmezan până obținem o pastă omogenă. Dăm compoziția de-o parte.
- Când pastele sunt fierte, le scoatem din oală folosind un clește și le punem direct în tigaia cu ceapă și hribi – nu scurgem apa și nu spălăm cumva pastele.
- Amestecăm pastele împreună cu hribii, în tigaie.
- Peste compoziția din ou și parmezan, turnăm câte o lingură din apa în care au fiert pastele până când obținem o textură apropiată de aluatul pentru clătite. Nu pune multă apă fierbinte dintr-o dată, altfel se va găti oul excesiv.
- Dăm tigaia cu paste de pe foc și adăugăm sosul. Amestecăm cât mai viguros posibil pentru a preveni oul să se transforme în omletă, iar dacă este necesar, mai adaugăm în tigaie câte o lingură din apa în care au fiert pastele.
- Pastele cu hribi se servesc fierbinți cu pătrunjel verde proaspăt tocat, extra parmezan ras și piper proaspăt măcinat.
- Timp de preparare: 15 minute
- Timp de gătire: 50 minute
- Categorie: Paste
- Bucătărie: Internațională