Pachețele de primăvară

Pachețelele de primăvară sunt minunate, mai ales vara. O gustare sau un prânz bogat în legume și în vitaminte și totuși atât de delicios.

Pachețele de primăvară

Am ales să fac aceste pachețele de primăvară puțin diferit, păstrând, totuși, preparatul vegan. Pachețele realizate astfel sunt deosebit de bogate în arome, crocante, delicioase, iar în același timp foarte ușor de preparat. 

Pachețele de primăvară sunt, în continuare, învelite în foile de orez specifice pentru pachețelele raw, însă sunt rumenite în tigaie pentru a le conferi o textură crocantă și puțin mai apetisantă. În sine, prepararea pachețelelor de primăvară nu este un lucru foarte complicat, însă vei petrece câteva minute feliind legumele subțire. 

În primul rând să vedem de ce ai nevoie pentru a crea acest preparat acasă și care este metoda pe care am folosit-o eu. 

Ingrediente pachețele de primăvară

Ingrediente pachetele de primavara
 • Foi de orez. Pentru a crea rulourile, vei avea nevoie de foi de orez, care se găsesc, în principiu, aproape în toate supermarketurile ceva mai mari la secțiunea de produse asiatice. 
 • Legume crude, preferabil cât mai crocante. Pentru aceste pachețele am folosit morcovi, ridichie albă, ardei gras și bok choi. Poți devia de la aceste legume și poți pune varză sau varză roșie și chiar ciuperci. 
 • Tofu. Vei avea nevoie de tofu afumat pentru aceste pachețele. Dacă totuși ai doar tofu simplu (asta pentru că știu că uneori este mai greu de găsit), îl poți folosi. Oricum, îl vom rumeni în tigaie, deci va fi aromat. 
 • Orez de sushi. Am înlocuit tăiețeii de orez cu orezul lipicios pentru sushi. Trebuie să recunosc că mi s-au părut mult mai delicioase astfel, pentru că orezul de sushi este tare gustos. 
 • Foi nori. Asemenea foilor de orez, foile de alge nori se găsesc în secțiunea de produse asiatice din cele mai multe supermarketuri. 
 • Oțet de orez și mirin. Pentru aromatizarea orezului, vom avea nevoie de aceste două ingrediente. 
 • Sos de soia dark. Vom folosi sosul de soia pentru aromatizarea tofu. 
 • Susan. Susanul îl vom adauga atât alături de tofu, în timpul rumenirii, dar îl vom folosi și pentru a rostogoli pachețetele la final prin susan. 

Cum se prepară pachețele de primăvară

În primul rând începem prepararea orezului de sushi pentru că va avea nevoie de timp să se răcească. Mai întâi orezul se spală bine în apă rece până când apa este curată. Se lasă în apă rece pentru 30 de minute înainte de gătire. 

Pentru fierberea orezului vom folosi 1 ceașcă de orez și 2 cești de apă împreună cu o linguriță de sare. Prefer să măsor lucrurile astfel, pentru că întotdeauna folosesc aceeași ceașcă pentru măsurarea orezului și a apei și este mult mai simplu decât cântăritul orezului și măsuratul apei în cana gradată. Este vorba doar de proporție. Dacă vei folosi un pahar imens de 400 de ml plin cu orez, atunci vei folosi 2 pahare de 400 de ml de apă pentru fierbere. 

Odată ce orezul este fiert și a absorbit toată apa, oprim focul și adăugăm o lingurită de oțet de orez și o linguriță de mirin și amestecăm. Lăsăm orezul să se răcească complet. 

Legumele le vom tăia fâșii subțiri cu o lungime de aproximativ 4 centimetri. Ar fi minunat să fie cât mai egale, dar dacă nu se poate, este în regulă, de aceea am și zis că acest preparat este un fel de sushi mult mai simplu. 

Tofu îl vom tăia felii, iar feliile bastonașe potrivite. Îți recomand să nu îl tai foarte subțire pentru că se va rupe. Dacă folosești tofu natur, îți recomand să îl presezi înainte de a lucra cu el, pentru a elimina tot excesul de apă. 

Vom prăji bastonașele de tofu într-o tigaie cu puțin ulei. După ce bastonașele sunt rumene, adăugăm puțin sos de soia dark și semințe de susan și acoperim bine feliile cu sos. Le scoatem pe o farfurie și le lăsăm să se răcească pentru a putea lucra cu ele. 

Se taie foile nori în dreptunghiuri cu latura de 3 centimetri și lungimea de aproximativ 4 centimetri. Folosește o foarfecă de bucătărie pentru a le tăia. 

Acum avem tot ce ne trebuie pentru a începe asamblarea.

Pregătim o farfurie adâncă plină cu apă rece pe care o așezăm pe masă. Vom folosi apa pentru a înmuia foile de orez înainte de a le rula. 

Luăm o foaie de orez și o scufundăm sub apă. Nu aștepta ca foaia să se înmoaie prea mult, este suficient să o scufunzi 4-5 secunde. Ți se va părea, inițial, că este prea tare, dar cât timp vei așeza compoziția pe foaie, ea va deveni perfectă pentru a fi rulată. 

Începem așezarea îngedientelor de la cel mai apropiat capăt de noi al foii de orez lăsând 2 centimetri de margine, pentru a putea rula foaia. 

Se așează mai întâi o bucată de nori. Peste, un strat subțire de orez, la fel ca la sushi, iar apoi restul legumelor și tofu. Deasupra, mai punem încă o foaie de nori. 

Pachețele de primăvară se rulează asemenea sarmalelor. Prindem partea cea mai apropiată de noi și o aducem peste compoziție în timp ce rulăm. Începem să aducem marginile către interior pentru a sigila capetele și rulăm în continuare.

După ce ai terminat de rulat pachețelele, așează puțin susan pe o farfurie. 

Într-o tigaie, încălzește 2 linguri de ulei potrivit pentru prăjit. Rostogolește pachețelele prin susan și prăjește-le 2 minute pe fiecare parte până devin rumene. 

Se servesc cu sos de soia, siracha, sau sos de unt de arahide. 

Printeaza
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Pachețele de primăvară

Rețetă pachețele de primăvară


 • Autorul: Mara Marin
 • Timp Total: 30 minute
 • Servire: 8 pachețele de primăvară 1x

Descriere

Pachetele de primăvară sunt o opțiune excelentă pentru cei care doresc să adauge o notă de sănătate în alimentația lor, dar și pentru cei care doresc să experimenteze bucătăria asiatică și să se bucure de o masă delicioasă și plină de arome.


Ingrediente

Scaleaza

1 morcov tăiat fâșii

1/2 ridichie albă tăiată fâșii

1 ardei capia tăiat fâșii

1 bok choi tăiat fâșii

100 grame tofu afumat tăiat fâșii

2 foi nori

8 foi de orez

160 de grame de orez (sau o ceașcă)

360 de ml de apă (sau două cești)

1 linguriță de oțet de orez

1 linguriță de mirin

1 linguriță de sos de soia dark

Susan

Ulei pentru rumenit


Instructiuni

 1. În primul rând începem prepararea orezului de sushi pentru că va avea nevoie de timp să se răcească. Mai întâi orezul se spală bine în apă rece până când apa este curată. Se lasă în apă rece pentru 30 de minute înainte de gătire.
 2. Pentru fierberea orezului vom folosi 1 ceașcă de orez și 2 cești de apă împreună cu o linguriță de sare. Prefer să măsor lucrurile astfel, pentru că întotdeauna folosesc aceeași ceașcă pentru măsurarea orezului și a apei și este mult mai simplu decât cântăritul orezului și măsuratul apei în cana gradată. Este vorba doar de proporție. Dacă vei folosi un pahar imens de 400 de ml plin cu orez, atunci vei folosi 2 pahare de 400 de ml de apă pentru fierbere.
 3. Odată ce orezul este fiert și a absorbit toată apa, oprim focul și adăugăm o lingurită de oțet de orez și o linguriță de mirin și amestecăm. Lăsăm orezul să se răcească complet.
 4. Legumele le vom tăia fâșii subțiri cu o lungime de aproximativ 4 centimetri. Ar fi minunat să fie cât mai egale, dar dacă nu se poate, este în regulă, de aceea am și zis că acest preparat este un fel de sushi mult mai simplu.
 5. Tofu îl vom tăia felii, iar feliile bastonașe potrivite. Îți recomand să nu îl tai foarte subțire pentru că se va rupe. Dacă folosești tofu natur, îți recomand să îl presezi înainte de a lucra cu el, pentru a elimina tot excesul de apă.
 6. Vom prăji bastonașele de tofu într-o tigaie cu puțin ulei. După ce bastonașele sunt rumene, adăugăm puțin sos de soia dark și semințe de susan și acoperim bine feliile cu sos. Le scoatem pe o farfurie și le lăsăm să se răcească pentru a putea lucra cu ele.
 7. Se taie foile nori în dreptunghiuri cu latura de 3 centimetri și lungimea de aproximativ 4 centimetri. Folosește o foarfecă de bucătărie pentru a le tăia.
 8. Acum avem tot ce ne trebuie pentru a începe asamblarea.
 9. Pregătim o farfurie adâncă plină cu apă rece pe care o așezăm pe masă. Vom folosi apa pentru a înmuia foile de orez înainte de a le rula.
 10. Luăm o foaie de orez și o scufundăm sub apă. Nu aștepta ca foaia să se înmoaie prea mult, este suficient să o scufunzi 4-5 secunde. Ți se va părea, inițial, că este prea tare, dar cât timp vei așeza compoziția pe foaie, ea va deveni perfectă pentru a fi rulată.
 11. Începem așezarea îngedientelor de la cel mai apropiat capăt de noi al foii de orez lăsând 2 centimetri de margine, pentru a putea rula foaia.
 12. Se așează mai întâi o bucată de nori. Peste, un strat subțire de orez, la fel ca la sushi, iar apoi restul legumelor și tofu. Deasupra, mai punem încă o foaie de nori.
 13. Pachețele de primăvară se rulează asemenea sarmalelor. Prindem partea cea mai apropiată de noi și o aducem peste compoziție în timp ce rulăm. Începem să aducem marginile către interior pentru a sigila capetele și rulăm în continuare.
 14. După ce ai terminat de rulat pachețelele, așează puțin susan pe o farfurie.
 15. Într-o tigaie, încălzește 2 linguri de ulei potrivit pentru prăjit. Rostogolește pachețelele prin susan și prăjește-le 2 minute pe fiecare parte până devin rumene.
 16. Se servesc cu sos de soia, siracha, sau sos de unt de arahide.
 • Timp de preparare: 10 minute
 • Timp de gătire: 20 minute
 • Categorie: Aperitiv
 • Bucătărie: Asiatică

© 2023 Mara Marin

Categorii: Aperitive | Prânz | Vegane

Despre autor:

Eu sunt Mara, pasionată de gătit și blogger culinar. Dacă ai întrebări, sau vrei să împărtășești experiența ta, lasă un comentariu mai jos. Iubesc nu doar să mănânc, dar și să vorbesc despre mâncare, așa că abia aștept să aud părerea ta! Îmi poți trimite un mesaj prin formularul de contact.

1 Comentariu

 1. Florescu Carmen

  Asia în farfurie. 👍

  Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Rating Reteta 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

BUNĂ! EU SUNT MARA.

Bine ai venit pe Culinary!

Eu sunt Mara și iubesc să mănânc, să gătesc și caut întotdeauna soluții ingenioase pentru reducerea risipei alimentare. Culinary este o parte din sufletul meu aruncată în marele internet și împărtășită cu voi. Împreună cu vizsla mea, Oscar, ajutorul meu de bază și cel mai entuziast susținător al meu, îți aducem zi de zi, rețete simple, gustoase, cu ingrediente curate, care îți hrănesc spiritul, nu doar corpul. Vei găsi aici rețete tradiționale, din bucătăria internațională, vegetariene și vegane, dar și multe ponturi care sper că te vor ajuta să devii un bucătar mai iscusit.

MAI MULTE

înscrie-te
Primești pe email cele mai noi rețete

Un singur newsletter pe săptămână

EU SUNT OSCAR

degustător șef

Oscar

Iubesc morcovii, bananele
și mingile de tenis

Retete perfecte pentru viata de zi cu zi.

Abonează-te la Newsletter

Vrei să știi ce am gătit în ultima vreme? În fiecare săptămână voi trimite câteva rețete și noutăți direct în inbox-ul tău!
Îți respect intimitatea și promit să nu trimit niciodată spam! Te poți dezabona oricând.