Omletă franțuzească cremoasă și gustoasă

Învață cum să faci cea mai rafinată omletă franțuzească la tine acasă. Secretul rețetei se reduce la tehnică, alegerea tigăii, temperatură și calitatea ingredientelor.

Omletă franțuzească clasică cu verdeață

Omleta franțuzească sună așa fancy, dar nu este complicat de făcut. Posibil să nu îți iasă din prima, dar cu siguranță după prima încercare vei obține omleta perfectă cu exterior ferm și interior fraged. Este foarte asemănătoare cu rețeta de scrambled eggs (ouă jumări moi). Totul ține de tehnică.

Ingrediente

Cel mai important la rețeta de omletă franțuzească este să ai ouă cât mai proaspete.

Ingrediente necesare la rețeta de omletă franțuzească
  • 3 ouă proaspete
  • 2 linguri de unt nesărat (aprox. 20 de grame)
  • Sare și piper proaspăt măcinat
  • Verdeață proaspătă tocată (pătrunjel, mărar, arpagic)

Mod de preparare omletă franțuzească

  • 1  Într-un bol mediu, batem ouăle împreună cu sarea până când amestecul devine omogen, de un galben pal, aproximativ 30 de secunde.
Ouă bătute, pregătite pentru omletă
  • 2  Încălzim untul într-o tigaie antiaderentă la foc mic până când începe să facă bule.
  • 3  Adaugăm încet ouăle în tigaia pregătită. Începem imediat să le miști în tigaie folosind o spatulă de lemn sau silicon.
  • 4  Când marginile se întăresc, înclinăm tigaia și rulăm omleta spre centru.
  • 5  Gătim la foc mic până ce omleta are un aspect ușor lucios la suprafață, aproximativ 1-2 minute.
  • 6  Transferăm imediat omleta pe farfurie pentru a evita supra-gătirea.
  • 7  La final adăugăm puțin unt peste omletă, verdeața și o servim caldă.

Omleta franțuzească este excelentă alături de o felie de pâine de casă prăjită sau o chiflă crocantă, pentru a crea un mic dejun sau brunch complet. Poftă bună!

Printeaza
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
Omletă clasică franțizească

Rețetă omletă franțuzească clasică


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

No reviews

  • Autorul: Mara Marin
  • Timp Total: 10 minute
  • Servire: 1 porție 1x

Descriere

Urmează pașii detaliați pentru a prepara rapid o omletă cremoasă și gustoasă, folosind ingrediente simple, perfectă pentru micul dejun.


Ingrediente

Scaleaza

3 ouă proaspete

2 linguri de unt nesărat (aprox. 20 de grame)

Sare și piper proaspăt măcinat

Verdeață proaspătă tocată (pătrunjel, mărar, arpagic)


Instructiuni

  1. Într-un bol mediu, batem ouăle împreună cu sarea până când amestecul devine omogen, de un galben pal, aproximativ 30 de secunde.
  2. Încălzim untul într-o tigaie antiaderentă la foc mic până când începe să facă bule.
  3. Adaugăm încet ouăle în tigaia pregătită. Începem imediat să le miști în tigaie folosind o spatulă de lemn sau silicon.
  4. Când marginile se întăresc, înclinăm tigaia și rulăm omleta spre centru.
  5. Gătim la foc mic până ce omleta are un aspect ușor lucios la suprafață, aproximativ 1-2 minute.
  6. Transferăm imediat omleta pe farfurie pentru a evita supra-gătirea.
  7. La final adăugăm puțin unt peste omletă, verdeața și o servim caldă.
  • Timp de preparare: 5 minute
  • Timp de gătire: 5 minute
  • Categorie: Mic dejun
  • Bucătărie: Franțizească
Categorii: Mic Dejun | Vegetariene

Despre autor:

Eu sunt Mara, pasionată de gătit și blogger culinar. Dacă ai întrebări, sau vrei să împărtășești experiența ta, lasă un comentariu mai jos. Iubesc nu doar să mănânc, dar și să vorbesc despre mâncare, așa că abia aștept să aud părerea ta! Îmi poți trimite un mesaj prin formularul de contact.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Rating Reteta 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Mara autor blog

BUNĂ! EU SUNT MARA.

Bine ai venit pe Culinary!

Eu sunt Mara și iubesc să mănânc, să gătesc și caut întotdeauna soluții ingenioase pentru reducerea risipei alimentare. Culinary este o parte din sufletul meu aruncată în marele internet și împărtășită cu voi. Împreună cu vizsla mea, Oscar, ajutorul meu de bază și cel mai entuziast susținător al meu, îți aducem zi de zi, rețete simple, gustoase, cu ingrediente curate, care îți hrănesc spiritul, nu doar corpul. Vei găsi aici rețete tradiționale, din bucătăria internațională, vegetariene și vegane, dar și multe ponturi care sper că te vor ajuta să devii un bucătar mai iscusit.

MAI MULTE

înscrie-te
Primești pe email cele mai noi rețete

Un singur newsletter pe săptămână

EU SUNT OSCAR

degustător șef

Oscar, degustătorul șef de la Culinary.ro, savurând un morcov

Iubesc morcovii, bananele și mingile de tenis

Retete perfecte pentru viata de zi cu zi.

Abonează-te la Newsletter

Vrei să știi ce am gătit în ultima vreme? În fiecare săptămână voi trimite câteva rețete și noutăți direct în inbox-ul tău!
Îți respect intimitatea și promit să nu trimit niciodată spam! Te poți dezabona oricând.